DRESSCODES: NOOIT MEER OVER- OF UNDERDRESSED

Dresscodes, we krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Of het nu expliciet is, en op een uitnodiging te lezen staat, of impliciet, er is een juiste stijl voor elke gelegenheid. Zelf ben ik niet zo heel goed in dresscodes, en draag ik meestal gewoon waar ik me goed in voel. Soms is het echter belangrijk dat je met bepaalde dingen rekening houdt, je wilt namelijk echt niet over– of – nog erger – underdressed zijn! Lees snel verder voor mijn tips.

DRESSCODES: NOOIT MEER OVER- OF UNDERDRESSED

Overzicht dresscodes

Er zijn echt enorm veel verschillende dresscodes, en het is niet altijd even makkelijk om er rekening mee te houden. Hier zijn de meest voorkomende en algemene dresscodes, gerangschikt van casual naar opgekleed!

Casual

Een casual outfit zou kunnen bestaan uit een chino en een blouse, of een casual jurkje. Maar ook een jeans en t-shirt kunnen onder de categorie casual vallen. Deze dresscode is vrij algemeen en kan veel betekenen, en wordt gebruikt in informele situaties.

Smart casual

Smart casual is de dresscodes die vaak in kantoren wordt gebruikt. Geen maatpak, maar wel een geklede blouse en broek, chino’s en een paar pumps.

Business

De business dresscode betekent meestal voor de mannen een maatpak, en voor vrouwen een geklede jurk met een panty, of een mantelpak. Kleding die onder deze dresscode vallen zijn meestal zwart, donkerblauw of donkergrijs.

Black tie

Ik hoop dat ik ooit op een uitnodiging ‘black tie’ mag lezen, want dat houdt in: een lange jurk tot op de grond met statement juwelen.

White tie

White tie is dé dresscode onder de dresscodes, maar komt jammer genoeg niet heel vaak meer voor. Voor mannen betekent white tie een rokkostuum, en voor vrouwen houdt het alles in dat over the top is! Lange, glanzende jurken in opvallende kleuren en met kristallen, niets is te veel!

OOTD: Guess Cate

Kledij op het werk

Het is niet altijd gemakkelijk om je op het werk gepast te kleden. Alles hangt af van wat voor werk je doet, en wat er van je wordt verwacht. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Voor sommige jobs moet je speciale bedrijfskleding of horecakleding dragen. Dat is gemakkelijk want dan hoef je niet elke ochtend na te denken wat je moet aantrekken. Als dat bij jouw job niet zo is, moet je eens rondkijken en proberen in te schatten wat de dresscode is. Dragen je collega’s casual kledij, of zie je meer smart casual kleding of zelfs business outfits? Verder zijn er ook heel wat bedrijven die corporate fashion aanbieden, en daar vind je heel wat ideetjes voor jouw kledingstijl op het werk!

OOTD: Pink Hair

Kleding die bij jou past

Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om je naar de juiste dresscode te kleden, moet je ook voor kleding kiezen die bij je past. Je kleding moet bij je lichaam passen, maar ook bij je persoonlijkheid. Ga op zoek naar welke kleuren bij je passen, en welke snit je er het mooist doet uitzien. Wees ook niet bang om te experimenteren, probeer eens combinaties uit die niet zo evident zijn! Kijk op het internet rond naar een stijlicoon, en vind inspiratie op Pinterest. Het is dan wel belangrijk dat je niet over- of underdressed bent, maar zorg ervoor dat je je persoonlijkheid behoudt!

Wil jij ook zo graag eens naar een black of zelfs white tie evenement gaan?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.