Yves Rocher Kerstcollectie 2016

De feestdagen beginnen stilaan in zicht te komen! En groot nieuws: vandaag de eerste kerstcollectie van dit jaar op Silkeblogs! Onlangs was ik op het Skin Days event van Yves Rocher, en daar werd ook de kerstcollectie van dit jaar voorgesteld. Het is een prachtige collectie met roségoud, dus lees snel verder als je de producten en swatches wil zien, en uiteraard ook mijn mening wilt weten!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Dit zijn de producten uit de Yves Rocher Kerstcollectie van 2016! Ik was meteen verliefd op de prachtige roségouden verpakkingen, en sprankelende kleurtjes! De producten beginnen deze maand stilaan de winkels binnen te lopen, en hopelijk zijn ze ook snel te vinden in de webshop!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

De kerstcollectie bestaat uit:

 • Glossy Lip Pens;
 • Een oogschaduwpalette met vijf tinten;
 • Een highlighter/blush;
 • 3 mono-oogschaduws;
 • Een lippalette;
 • 3 kleurtjes nagellak!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Behalve de makeup zijn er ook drie lijnen in de lichaamsverzorging:

 • Clémentine & Epices;
 • Canneberge & Amande;
 • Poire & Cacao.

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Ik begin met het product dat me als een van de eerste aansprak: de blush/highlighter of complexion palette. Het palette is verkrijgbaar in één kleur, en bevat een mengeling van lichtbeige poeder, roze en donkerbronze tinten. Het gouden logo dat je hierboven ziet is helaas een overspray, dus na één veegje is die jammer genoeg weg.

 • Yves Rocher Kerstcollectie Highlighter/blush, €15,90

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Dit product was echt moeilijk vast te leggen. Het poeder is heel fijn van textuur en blendt prachtig met de huid. Het is helemaal geen glanzende highlighter, maar het is eerder zo’n luminizing poeder. Er zitten van die hele fijne shimmers in die onzichtbaar zijn, maar toch een stralende gloed geven. Ik heb hem geprobeerd als highlighter, maar daarvoor is hij voor mij iets te mat. Ik draag hem liever over mijn hele gezicht om een gezonde maar subtiele glow te krijgen.

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Het oogschaduwpalette is prachtig, en bevat vijf tinten die neutraal maar feestelijk zijn. Van links naar rechts zie je de kleuren:

 • 41 – Pêche Nacré
 • 02 – Beige Lin Nacré
 • 94 – Or Blanc Scintillant
 • 37 – Brun Café Mat
 • 91 – Argent Scintillant

 • Yves Rocher Kerstcollectie Oogschaduwpalette, €15,90

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

De foto is een beetje wazig, maar zo zie je beter de glans die de oogschaduws hebben. Behalve Brun Café Mat zijn alle tinten glanzend. Ze zijn allevier heel mooi gepigmenteerd, maar de matte Brun Café Mat steelt hier echt de show: met één veegje is hij diep-, donkerbruin.

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Met het oogschaduwpalette maakte ik een simpele maar feestelijke look. Ik gebruikte Pêche Nacré over mijn hele ooglid tot aan mijn wenkbrauw om een basis te leggen. Dan gebruikte ik Brun Café Mat op de buitenkant van mijn bewegend ooglid. Met Or Blanc Scintillant kleurde ik de binnenkant van mijn bewegend ooglid in. Ten slotte gebruikte ik Argant Scintillant op de binnenkant van mijn onderste wimperrand voor een highlight.

De kleuren brengen mooi aan en blenden ook erg gemakkelijk. Zonder veel moeite te doen had ik een mooie feestlook gemaakt!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

In de Yves Rocher Kerstcollectie zitten ook drie mono’s. Van links naar rechts zie je

 • Or Blanc Scintillant;
 • Argent Scintillant;
 • Cranberry Scintillant.

Het zijn dus drie oogschaduws met shimmer, in drie kerstige kleurtjes. De eerste twee zitten ook in het oogschaduwpalette van de collectie, en Cranberry Scintillant is enkel apart te verkrijgen.

 • Yves Rocher Kerstcollectie Mono Oogschaduws, €13,90

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

De swatches van Argent Scintillant en Or Blanc Scintillant hebben we eigenlijk al gezien, maar hierboven zie je dat ook Cranberry Scintillant een prachtige textuur en sterk pigment heeft. Mooi!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

De Glossy Lip Pens zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de mono’s: zilver, goud en cranberry. Ook de namen van hun kleuren zijn hetzelfde.

 • Yves Rocher Kerstcollectie Glossy Lip Pens, €13,90

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Het lijkt alsof ik de mono’s nog eens heb geswatcht, want de Glossy Lip Pens lijken echt heel erg op hun oogschaduw-tegenhangers. Het zijn niet echt lipsticks, maar eerder lipbalsems met shimmers in. Je kan deze sticks ook gebruiken als topcoat als je je lipstick wil voorzien van glans en shimmers!

Glossy Lip Pen Cranberry Scintillant

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Cranberry Scintillant geeft nog een beetje kleur aan mijn lippen en heeft bordeaux en gouden shimmers.

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Cranberry Scintillant geeft een subtiel vleugje kleur aan mijn lippen, maar vooral een warme glans. Ik vind het effect niet lelijk!

Glossy Lip Pen Or Scintillant

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Or Scintillant heeft nagenoeg geen kleur, maar wel veel warme, gouden shimmers.

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Deze zou ik niet per se alleen dragen, maar over een lipstick heen die ik wat warmer en glanzender wil maken. Het heeft wel iets, vind ik.

Glossy Lip Pen Argent Scintillant

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Argent Scintillant is wellicht het meest opvallend, want hij bevat véél shimmers!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Bij mezelf ben ik niet zo’n fan van het effect. Het doet me denken aan van die parelmoer lipsticks van vroeger. Als je wat vollere lippen hebt, kan dit wel echt mooi zijn denk ik!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016 Glossy Lip Pen

Hierboven nog eens een overzichtje van de drie Glossy Lip Pens!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Uiteraard heeft Yves Rocher ook drie nagellakjes toegevoegd aan hun kerstcollectie! Ook deze zijn verkrijgbaar in de drie kleuren van de collectie: cranberry, zilver en goud.

 • Yves Rocher Kerstcollectie Nagellak, €5,90

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Argent Scintillant is eerder een top coat. Het is een transparante lak met heel veel kleine zilveren glittertjes. Hoewel  ik hem niet zo snel apart zou dragen, vind ik dat hij mijn nagels een heel frisse en gezonde look geeft.

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Or Scintillant is een prachtige gouden lak. Ik hou van goud op mijn nagels, en deze hoort dan ook thuis op mijn nagellakschapje! Hij dekt supergoed – hierboven heb ik één laagje aangebracht!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Cranberry Scintillant is een warme, kerstig rode nagellak. Hij dekt oké, maar één laagje – zoals ik hierboven draag – is net niet genoeg. Hij bevat warme, gouden shimmers, en daarom vind ik hem echt heel mooi! Ik heb hem op dit moment op mijn nagels en ik kan er niet genoeg van krijgen!

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Ten slotte is er ook nog het Grand Rouge Lipstick Palette, een prachtig roségouden lippalette met vijf verschillende lipsticks. In het palette zit ook een fijn kwastje om de lipstick mee aan te brengen dat – in tegenstelling tot de kwastjes uit de meeste paletten – echt bruikbaar is!

 • Yves Rocher Kerstcollectie Grand Rouge Lipstick Palette, €15,90

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Hierboven een swatch van elke lipstick. Van links naar rechts zie je:

 • Rouge Vif
 • Corail Incandescent
 • Rose Somptueux
 • Violet Profond
 • Mauve Subtil

Alle lipsticks hebben een prachtig pigment en dekken mooi. Violet Profond heeft het iets moeilijker met de dekking, maar het is zeker niet problematisch!

Rouge Vif

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Rouge Vif is voor mij meteen een schot in de roos. Deze rode kleur lijkt mij een ideale rode lip die bij veel mensen prachtig staat. Ik draag sowieso rode lippen met kerst!

Corail Incandescent

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Opnieuw rood, maar met een oranje ondertoon. Corail Incandescent is een fris en knallend koraalkleurtje dat fijn aanvoelt op de lippen!

Rose Somptueux

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Rose Somptueux is een kleur die ik zelf niet snel zou kiezen, maar opnieuw is het een kleur die me op mijn lippen aanspreekt. Het is een lekker knallend kleurtje dat zeer flatterend is.

Violet Profond

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Violet Profond was de kleur waar ik het meest benieuwd naar was. In de pan ziet hij er namelijk vrij bruin, berry uit, en ook erg donker. Op mijn lippen wordt hij donkerpaars, en met een beetje moeite dekt hij perfect. Mooi!

Mauve Subtil

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

yves-rocher-kerstaYves Rocher Kerstcollectie 2016collectie-201626

Mauve Subtil, ten slotte, is een mooi subtiel kleurtje met een wat koelere ondertoon. De kleur lijkt heel erg op de kleur van mijn eigen lippen, maar geeft ze toch wat extra’s.

Yves Rocher Kerstcollectie 2016

Hierboven een overzichtje van het Grand Rouge Lipstick Palette.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer. P.S.: Volg je me al? Facebook Instagram Twitter YouTube

Conclusie

Yves Rocher heeft een prachtige kerstcollectie uitgebracht, met als drie statement kleuren cranberry, zilver en goud. Die kleuren vond ik terug in veel producten, en ik vind ze uitstekend gekozen. De Highlighter/Blush is heel subtiel, en het gouden logo is jammer genoeg een overspray. Daarom geef ik hem een 6/10. Het Eyeshadow Palette vind ik dan weer top, met vijf mooie kleurtjes, die veel pigment hebben en fijn werken. Ik geef het palette een 8/10. De Mono Eyeshadows zijn wat minder handig dan het palette, maar Cranberry Scintillant is wel een héél mooi en bruikbaar kleurtje. Ik geef ze daarom een 7/10. De Glossy Lip Pens zijn fijn, en multifunctioneel. Zo kan je ze gebruiken als balsem, top coat over een lipstick heen en zelfs op je ogen. Toch ben ik niet echt fan van té veel shimmer, en dat vind ik bij Argent Scintillant wel het geval. Ik geef ze daarom een 8/10. De nagellakjes vind ik helemaal fijn, met als favoriet Cranberry Scintillant – die ik nu op heb. Ze dekken goed, lakken enorm gemakkelijk en drogen supersnel op. Ze krijgen daarom van mij een 9/10. Ik heb het beste voor laatst gehouden, want van het Grand Rouge Lipstick Palette ben ik hélemaal weg. De kleurkeuze, de kwaliteit, ik heb er niks op aan te merken. Daarom geef ik het palette een 10/10!

Wat vind jij van de Yves Rocher Kerstcollectie van dit jaar? Ga jij er iets van uitproberen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

7 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.