Makeup Revolution Ultra Contour Palette

De trend van contouren mag dan wel een beetje uitgedoofd zijn, nog steeds ben ik een fan van het idee. Ik gebruik bijna dagelijks een bronzer om mijn gezicht wat meer structuur te geven, en zeker voor feestjes vind ik het een belangrijke stap. Je kan je look zoveel meer definitie geven, en het is ook leuk om te spelen met licht en schaduw. Het Makeup Revolution Ultra Contour Palette ligt al een tijdje in mijn kast, en zo nu en dan haal ik het weer eens boven. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind, dus lees snel verder!

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Over de verpakking kan ik weer niet veel zeggen, het ziet eruit als alle andere paletten van Makeup Revolution. Dat vind ik enerzijds leuk, want het geef mijn stash wel een erg cleane look. Maar anderzijds is het moeilijk om het palette terug te vinden tussen alle ander paletten.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Het Makeup Revolution Ultra Contour Palette bevat 8 kleuren voor €9,95. Dat is ongeveer €1,24 per tint. Erg goedkoop, dus! De producten van Makeup Revolution zijn tegenwoordig best gemakkelijk te verkrijgen. Ze zijn te koop op hun eigen website, maar ook in verschillende andere webshops én je vindt ze soms zelfs terug in de fysieke winkel bij de drogist.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Het palette bevat alle tinten die je nodig hebt voor een perfect gecontourd gezicht. De twee linkse kleuren bovenaan zijn matte highlighters – een koele en een warme, daar rechts van twee glanzende highlighters, de drie linkse kleuren onderaan zijn bronzers en rechtsonder zie je een glanzende bronzer.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Op de foto hierboven heb ik alle tinten op mijn arm geswatcht. Bovenaan de tinten die vanboven in het palette zitten, en onderaan de onderste.

De matte highlighters zijn – zoals te verwachten – niet zo sterk gepigmenteerd, maar de glanzende highlighters zijn wél heel goed zichtbaar. De eerste en derde bronzer van links zijn vrij donker en warm, en de middelste bronzer is koel. Die koele bronzer lijkt me ideaal om mee te contouren! De glanzende bronzer is ook wel mooi, maar had voor mij echt wel wat warmer gemogen.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Op de foto hierboven draag ik nog geen bronzer of highlighter. Ik heb enkel een laagje foundation als basis aangebracht.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Zoals je kan zien, heb ik helemaal geen sterke jukbeenderen. Ik gebruik daarom heel graag wat bronzer om ze toch een klein beetje zichtbaar te maken.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Op de foto hierboven heb ik de middelste, koele bronzer aangebracht onder mijn jukbeenderen. Zo creëer ik toch enigszins de illusie van een jukbeen.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Hierboven heb ik ook de eerste, warme bronzer aangebracht net boven de koele bronzer en op de zijkanten van mijn voorhoofd om wat warmte toe te voegen aan mijn gezicht.

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Ik bracht ook de glanzende highlighter links vanboven in het palette aan op mijn jukbeen. Ik vind de highlighter echt supermooi, en hij is zo shiny! Als je van een subtiele glans houdt, is dit waarschijnlijk niks voor jou, maar als jij, net zoals ik, een discobol-cheekbone wilt, moet je hem zeker eens uitproberen!

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Hierboven heb ik de contourlook afgemaakt door ook de matte highlighter onder mijn ogen, onder mijn contour en op het midden van mijn voorhoofd aan te brengen. Ik zie niet echt verschil, jij wel?

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Conclusie

Telkens wanneer ik ga filmen, of als ik een feestje heb, neem ik dit palette erbij. Ik hou van de koele bronzer, die vind ik echt fantastisch. Hij brengt mooi aan en geeft een natuurlijk resultaat. Ook de warmere bronzers vind ik fijn, en de highlighter rechtsboven is echt een statement-glans! De glanzende bronzer vind ik wat minder, die had voor mij wat warmer mogen zijn, en de matte highlighters gebruik ik amper omdat ze te weinig pigment hebben. Mijn oordeel is toch erg positief, want voor een koele bronzer, een warme bronzer en een glanzende highlighter vind ik het niet erg om nog geen €10 neer te tellen. Ik geef het Makeup Revolution Ultra Contour Palette een 8/10.

Doe jij nog aan contouren?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.