Jane Iredale PureMoist Lipstick, Retractable Brow Pencil, Smooth Affair

Ik had al vaker van Jane Iredale gehoord, want ik vind de verpakkingen altijd prachtig! Tot voor kort had ik nog niets zelf uitgeprobeerd, en toen mocht ik van Hélène V een paar productjes testen. Vandaag bespreek ik daarom de PureMoist Lipstick, de Retractable Brow Pencil en de Smooth Affair for Eyes. Lees snel verder!

Jane Iredale is vooral bekend omdat ze als eerste minerale makeup uitbracht. Ik ben zelf supergrote fan van minerale makeup, ik gebruik heel graag minerale foundation. Ik was daarom ook erg benieuwd naar het merk en de producten.

Laat ik beginnen met het wenkbrauwpotloodje. Het Retractable Eyebrow Pencil is verkrijgbaar in drie kleuren: blonde, Brunette en Dark Brunette. Ik kreeg de kleur Brunette opgestuurd, en ja, ik weet het: ik ben geen brunette, maar ik heb wel vrij donkere wenkbrauwen en ik vind het ook leuk om ze wat donkerder bij te tekenen!

  • Jane Iredale Retractable Eyebrow Pencil, €25,00

Het potlood is enorm fijn en heeft aan de achterkant een spoolie om je wenkbrauwen mee te kammen. Superhandig, want ik gebruik elke dag zo’n borsteltje en zo hoef ik niet een extra borsteltje mee te nemen. Het puntje is uitschuifbaar en héél dun, zodat je haarfijne lijntjes kan tekenen.

Met het potloodje trok ik een superfijn lijntje. De kleur is roodbruin, en iets minder koel dan ik gewend ben. Gelukkig is het niet té warm, ik denk dat deze kleur heel mooi gaat zijn bij mijn wenkbrauwkleur.

Dit is hoe mijn wenkbrauwen eruit zien zonder dat ik ze heb bijgewerkt. Ze zijn wel vol, maar de vorm is niet perfect.

En dit is hoe ze eruit zien als ik ze heb bijgetekend met het Jane Iredale Retractable Brow Pencil. De belichting op de twee foto’s is niet exact gelijk, waardoor mijn wenkbrauwen op de tweede foto veel donkerder lijken, maar in het echt was dat niet echt het geval.

Ik hou van dit potloodje, het werkt zo fijn en het pigment is zo sterk. In 1-2-3 heb ik perfecte, strakke wenkbrauwen. Love it!

Ik kreeg ook de Smooth Affair For Eyes opgestuurd, kleine glazen potjes met crème-oogschaduws. Je kan de crème – die transformeert in een poeder op de huid – gebruiken als oogschaduw of als primer.

  • Jane Iredale Smooth Affair For Eyes, €35,00

In totaal zijn er zes kleurtjes verkrijgbaar, die behalve Iced Brown vrij licht en neutraal zijn. Ik kreeg Naked en Iced Brown opgestuurd. Ideaal om een snelle ooglook mee te maken!

Hierboven een swatch op mijn arm.

Het pigment valt zeker niet tegen, ik had niet verwacht dat de crèmes zo’n mooi effect zouden geven. Ook de kleurtjes vind ik leuk gekozen: ze passen bij zowat iedereen!

Op de foto hierboven heb ik de twee kleuren Smooth Affair op mijn oogleden aangebracht. Ik gebruikte mijn vingers om de crèmes aan te brengen, maar je kan ze natuurlijk ook met een kwast aanbrengen.

Tenslotte mocht ik ook de PureMoist Lipstick uitproberen in de kleur Cindy. De lipstick is in 26 kleuren verkrijgbaar, van licht naar donker, van rood naar roze naar bruin naar paars.

  • Jane Iredale PureMoist Lipstick, €20,00

De kleur vind ik prachtig: intens, kersenrood. De dekking is prachtig egaal en de finish is semi mat.

De lipstick is heel fijn om aan te brengen en voelt heerlijk romig aan op mijn lippen.

Hierboven zie je nogmaals de afgewerkte look met de Jane Iredale PureMoist Lipstick, Retractable Brow Pencil en de Smooth Affair. Ik vind dat het best een feestelijke look is geworden, met de donkere lipstick!

Conclusie

Ik vind de producten van Jane Iredale heel fijn. Ik moet eerlijk zijn: toen ik de prachtige verpakkingen zag, kon het voor mij moeilijk misgaan. Het wenkbauwpotlood is heel fijn en de kleur is ideaal voor mij. Ik gebruik het al een tijdje elke dag, en ik ben steeds zo blij als ik aan mijn wenkbrauwen kan beginnen. Het potloodje krijgt van mij daarom een 9/10. De Smooth Affair crèmes vind ik fijn want ze werken snel, en ze zijn gemakkelijk in gebruik, maar ik zou zelf sneller naar een oogschaduwpalette grijpen. Ik geef ze daarom een 7/10. Van de PureMoist Lipstick ben ik helemaal weg, zowel de kleur als de kwaliteit spreken me enorm aan. Die krijgt van mij daarom ook een 9/10. Een erg fijne eerste indruk!

Voor meer informatie over de producten van Jane Iredale kan je een kijkje nemen op de website van Hélène V!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.