Uncover Skincare

Ik vind huidverzorging heel belangrijk. Zelf ben ik niet gezegend met een gemakkelijke huid, dus als ik mijn huid niet goed verzorg is het dramatisch. Maar niet alleen voor mij persoonlijk, iedereen heeft baat bij een goede huidverzorgingsroutine. Ik testte al heel wat huidverzorging uit, ik gebruikte de gekste producten. Maar vandaag ga ik back to basics, want een maand geleden gooide ik mijn huidverzorgingsroutine om en begon ik met het vijfstappenplan van Uncover. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind, dus lees snel verder!

Iets langer dan een maand geleden werd me gevraagd of ik de producten van Uncover wou proberen. Ik had al veel goeds over het merk gelezen, dus ik ging er uiteraard meteen op in. De producten van Uncover zijn ontwikkeld door dr. Jetske Ultee, en zij is echt dé huidverzorgingsexpert van Nederland. Ik ben een grote fan!

Na een paar vragen werd dit vijfstappenplan voor mij samengesteld. Op de website van Uncover kan je ook zelf de huidanalyse doen, en dan wordt het perfecte vijfstappenplan voor jou samengesteld. Een goede basis voor je huidverzorging bestaat uit de volgende vijf stappen:

  • Een milde cleanser;
  • Een kalmerende toner;
  • Een exfoliant;
  • Een moisturizer;
  • Een zonnebescherming.

Beginnen doen we, zoals altijd, met een goede cleanser. Ik mocht niet alle producten vanaf dag 1 gebruiken, ik moest ze langzaamaan opbouwen. Ik startte met het proberen van de cleanser. Deze cleanser is voor de normale tot droge huid, en verwijdert om milde wijze talg, dode huidcellen en vuil van je huid.

Er is op de webshop keuze uit twee verschillende cleansers, een gelformule of deze melk. Ik gebruik liever een zachte melk die mijn huid ondertussen hydrateert. De cleanser maakt mijn huid inderdaad schoon, en voelt heerlijk aan op mijn huid.

Het tweede product, dat ik ook vanaf de eerste dag mocht beginnen testen, is de toner. Een toner gebruik je na je cleanser, en zorgt ervoor dat je huid gekalmeerd wordt. Ik kreeg de toner voor de normale tot vette huid aanbevolen.

De toner zit in een sprayflacon, en dat vind ik erg handig. Ik spray een beetje toner op een wattenschijfje en breng de vloeistof aan op mijn huid. De toner brengt de balans weer in mijn huid en zorgt ervoor dat de andere verzorgingsproducten beter werken. Ik hou van deze toner, mijn huid wordt meteen wat stralender wanneer ik deze gebruik!

De derde stap is de exfoliant. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen en maakt je huid glad en stralend. Sinds ik een tijd geleden voor het eerst een exfoliant begon te gebruiken, ben ik niet meer gestopt. Exfolianten maken zo’n groot verschil in mijn huid! Ik kan niet meer zonder.

De exfoliant heeft een geltextuur, en glijdt gemakkelijk over mijn huid. Deze exfoliant bevat 1% salicylzuur, en werkt dus uitstekend tegen ontstekingen en onzuiverheden. Ik mocht de exfoliant nog niet meteen gebruiken, en ik moest het ook een beetje opbouwen, maar ik heb er nooit problemen mee gehad. Na de exfoliant wacht je best tien minuten voordat je de moisturizer aanbrengt.

Na de exfoliant is het tijd om de moisturizer boven te halen. Ik kreeg die voor de normale tot droge huid, maar Dagmar van Uncover raadde me aan om de moisturizer niet op vette plekjes te gebruiken als die door de moisturizer te hard zouden glimmen. Gelukkig viel dat glimmen best mee, en kon ik na een week de moisturizer elke dag gebruiken.

De moisturizer is vrij voedend, maar toch niet te dik. Hij trekt vrij snel in, maar ik geef hem toch altijd even de tijd om helemaal in mijn huid te trekken. Na gebruik is mijn huid stralend, zacht en gehydrateerd.

Met de exfoliant en de suncare mocht ik pas beginnen na twee weken. Ik draag al jaren elke dag zonnebescherming, maar met genoegen stapte ik over op die van Uncover. Ik vind zonnebescherming echt enorm belangrijk, en deze beschermt tegen zowel UVA als UVB.

Een goede zonnebescherming voor je gezicht vinden is echt niet zo gemakkelijk. Vaak is de consistentie zo dik dat je hem niet goed ingesmeerd krijgt, en regelmatig blijft er zelfs een witte waas zichtbaar. Dat is niet zo bij deze Uncover Suncare. Hij is wat dikker en steviger dan de moisturizer – logisch – maar hij laat geen residu achter. Ik wacht wel een paar minuten voordat ik met mijn makeup begin, en breng zeker ook een primer aan voor mijn foundation.

Het resultaat is supermoeilijk vast te leggen op foto, maar hierboven kan je een beetje zien wat het vijfstappenplan van Uncover na een maand met mijn huid heeft gedaan. Ik heb het programma flink opgebouwd en volgehouden, en ik merk persoonlijk – zeker in real life – heel veel verschil.

Ik verzorgde mijn huid al best goed, maar doordat ik overgestapt ben op de producen van Uncover lijn is mijn huid er goed aan toe. Het grootste probleem dat ik had voordat ik Uncover gebruikte was dat mijn huid vaak dof was. Nu is dat helemaal niet het geval, ik zie er zelfs glowy uit zonder makeup.

Conclusie

Ik blijf de producten van Uncover met veel plezier gebruiken. Mijn huid ziet er supermooi uit, en ik denk dat dat enkel nog beter gaat worden. De producten zijn misschien niet héél goedkoop, maar best betaalbaar voor de kwaliteit die ze bieden. Ik heb ook het gevoel dat je er een hele tijd mee doet, alle flacons voelen nog erg vol aan. Ik gebruik ze in elk geval door en eind januari krijgen jullie weer een update over mijn huid en Uncover.

Als je zelf de huidverzorging van Uncover ook eens wilt uitproberen, kan je ook altijd eens een kijkje nemen naar de samples.

Had jij al over de huidverzorging van Jetske Ultee gehoord? 

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.