Elf Studio Cream Contour Kit

Vanavond is het kerstavond, jeej! Sinds kort ben ik helemaal into contouren met crème. Het ziet er prachtig sculpted uit, en bovendien is het effect ook natuurlijk. Onlangs kreeg ik de Elf Studio Cream Contour Kit opgestuurd, en die moest ik dan ook meteen testen! Lees snel verder, want ik vertel je hoe ik contour met crème en wat ik van de Elf Studio Cream Contour Kit vind. 

Ik ken de producten van Elf al langer, en was vroeger vooral fan van hun Essentiel lijn. Die producten zijn namelijk spotgoedkoop en tegelijkertijd ook nog eens best goed. Tegenwoordig vind ik de Studio lijn fijner, die is nog altijd budgetproof maar nét iets meer luxe dan de goedkoopste items. Deze Elf Studio Cream Contour Kit komt ook uit de Studio lijn, en is verkrijgbaar in één kleur: Light.

Vroeger linkte ik Elf altijd aan goedkoop ogende verpakkingen, maar tegenwoordig is niets minder waar. Het Elf Studio Cream Contour Kit ziet er erg professioneel uit, en de verpakking is stevig.

Aan de binnenkant van het palette zitten vier crèmetinten, en ook een supergrote spiegel. Ik vind het altijd een pluspunt als een palette een spiegel heeft, want ik ben iemand die z’n make-up zowat overal opdoet en bijwerkt.

In het palette zit één highlighter, en drie bronzertinten. De highlighter is erg licht en heeft een gele ondertoon, ideaal dus voor een highlighter! De contourtinten zijn vrij donker, maar zeker niet té. De tint rechtsboven is voor mij het mooist om mee te contouren, want die heeft de koelste ondertoon. De twee onderste bronzers zijn iets warmer, dus die zou ik eerder gebruiken als bronzer om wat warmte toe te voegen.

Let’s do this! Hierboven draag ik enkel foundation en concealer op mijn huid. Ik heb nog geen bronzer of highlighter op.

Hierboven heb ik de highlighter uit het palette gebruikt om de delen die ik naar voor wil brengen licht te geven.

  • Het midden van mijn voorhoofd;
  • Mijn neusbrug;
  • Het gebied onder mijn ogen;
  • Onder mijn jukbeenderen (net onder mijn contour);
  • Op mijn cupidoboogje;
  • Op mijn kin.

De bronzer rechtsboven uit het palette gebruikte ik om te contouren.

  • Net onder mijn jukbeenderen;
  • Aan de zijkanten van mijn voorhoofd;
  • Aan de zijkanten van mijn neusbrug en -tip;
  • Op mijn kaaklijn.

Uiteraard ga ik de crème contour uitblenden. Mijn tip daarvoor is: neem een schone blendkwast en begin eerst met de lichte delen te blenden. Als de highlighter mooi geblend is, ga je verder met het blenden van de bronzer.

En dit is hoe mijn gezicht eruitziet na het crème contouren. Het effect is natuurlijk, maar ik heb toch veel definitie in mijn gezicht gekregen. De crème smolt na het blenden mooi samen met mijn huid, dus ik vind het effect erg natuurlijk. Ik had wel verwacht dat de crème geen dekking zou toevoegen, maar dat gebeurt wel. Ik denk dus dat ik hem in het vervolg combineer met een foundation die iets minder dekking heeft, of zelfs zonder foundation ga gebruiken.

Hierboven heb ik het geheel afgepoederd en een beetje blush aangebracht. Mooi, toch?

Conclusie

Contouren met crème geeft altijd zo’n prachtig natuurlijk effect, en ook de Elf Studio Cream Contour Kit stelt niet teleur. Ik vind de twee bovenste tinten het fijnst om mee te werken. De highlighter is prachtig licht, ik vind niet vaak een highlighter die lichter is dan mijn eigen huidskleur, dus ik was blij toen deze highlighter effectief licht in mijn teint bracht. De bronzer rechtboven is nét donker genoeg voor mijn huidskleur, én heeft een vrij koele ondertoon. Als je ook een lichte huid hebt, net als ik, is deze tint voor jou ideaal. Als je een wat donkerdere huid hebt, zullen de twee onderste tinten je meer doen. Ik geef de Elf Studio Cream Contour Kit een 9/10. Ik gebruik hem zeker nog!

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

7 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.