Goede Voornemens 2017 en hoe ze vol te houden!

Ja, ook ik heb een lijstje met goede voornemens voor dit prachtige nieuwe jaar. 2017 wordt ongetwijfeld weer een mooi jaar, en er zijn een paar dingen die ik heb in een lijstje heb gezet, en die ik graag verwezenlijkt wil zien in 2017. Vandaag deel ik daarom mijn 10 goede voornemens voor 2017 én hoe ik ze ga volhouden. Lees snel verder!

1. Meer lezen

Ik heb het voorbije jaar zo weinig gelezen, het is vreselijk. Dit jaar wordt dat anders: ik heb een checklist gemaakt op hebban.nl en ik ben echt van plan om alles af te vinken. Op mijn to-do lijst staat elke week het aantal pagina’s dat ik gelezen wil hebben. Zo lukt het me zeker.

2. Meer sporten

Ik ben echt geen sportief persoon, de enige beweging die ik krijg is de fietstocht van 3 minuten van en naar mijn kantoor. En dat vind ik al veel. Erg, hé. Gelukkig werd ik uitgenodigd om een nieuwe app uit te testen, Improve Health. Vandaag, 1 januari, start het programma, en ik ga de app drie maanden uitproberen. Ik hou jullie zeker op de hoogte van mijn ervaringen met de app!

3. Alleen op reis

Dit staat al een tijdje op mijn bucketlist, maar nu ben ik er echt klaar voor. Dit jaar wil ik eens alleen op reis gaan. Ik weet helemaal nog niet naar waar, maar ik weet wel dat ik het ga doen. Alleen op reis gaan is volgens mij een hele ervaring, ik kijk ernaar uit! Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte.

4. Elke week een video maken

Ik vind video’s maken superleuk, maar er kruipt zoveel tijd in! Toch wil ik in 2017 elke week een video online kunnen zetten. Ik hoop daarom dat mijn camera snel (of tenminste ooit) hersteld wordt, want ik ben er ondertussen al meer dan drie maanden op aan het wachten.

5. Beter opruimen

Ik vind van mezelf dat ik best goed kan opruimen, maar het probleem is dat ik ook heel goed ben in rommel maken. Zowel bij mij thuis als in het atelier wil ik het dit jaar iets ordelijker houden. Ik zet daarom op mijn planning elke week een grondige opruimbeurt, en net voordat ik vertrek van kantoor, en voordat ik ga slapen wil ik een snelle opruimbeurt inlassen.

6. Betere outfits samenstellen

Ik vind kleren kiezen voor fotoshoots superleuk, maar ik denk niet elke dag even goed na over mijn outfit. Echt stom, want ik heb zoveel leuke kleren, schoenen en tassen. Dit jaar wil ik daarom vaker kiezen voor een fabulous outfit, in plaats van iets comfortabels. #lui, hehe!

7. Vaker en gevarieerder koken

Ik kook thuis meestal zelf, en ik vind koken ook heel leuk. Toch mis ik vaak inspiratie om eens iets te koken dat ik nog nooit heb gemaakt, en daar zou ik dit jaar verandering in willen brengen. Ik ga proberen om zondag mijn menu voor de week te plannen en meer foodblogs te volgen. Als jullie een foodblog kunnen aanraden, laat het me zeker weten in de comments!

8. Meer water drinken

Ik heb een soort aandoening aan mijn maag, waardoor ik niet goed water kan drinken. Ik drink daarom altijd water met wat citroensap, maar ik vind dat ik te weinig water drink. Ik wil er in 2017 een gewoonte van maken om meer water te drinken doorheen de dag. Ik heb al een mooie beker gekocht om uit te drinken die op kantoor staat!

9. Persoonlijke ontwikkeling

Ik wil dit jaar ook weer wat vaker piano spelen, en mijn talen onderhouden. Ik heb bijna tien jaar op de muziekschool gezeten, maar ik speel de laatste jaren bijna nooit meer. Het voorbije jaar heb ik ook niet hard genoeg gewerkt aan mijn talen, dus dat moet ook als de bliksem op mijn to-do lijst!

10. Meer workshops!

Het gaat supergoed bij Odds & Ends, maar ik wil graag groeien. We zijn druk bezig met nieuwe workshops te ontwikkelen, en ik heb superveel goede ideeën! Op dit moment geven we twee keer per week een workshop, en meestal zitten de workshops zo goed als vol. Uitbreiden is dus logisch, en daar wordt 2017 het jaar voor!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017? 

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

 • Irina schreef:

  Wat een hoop doelen! Heel veel succes met het behalen ervan!
  En natuurlijk een heel gelukkig en gezond 2017 gewenst <3

 • Monica schreef:

  Gelukkig nieuwjaar! Dat zijn hele goede voornemens Silke. Ik weet zeker dat het moet lukken. Ik ga zelf ook maar wat dingen op papier zetten. Ik geloof toch wel dat het helpt om uit eindelijk je doel te halen. X

 • Nicole schreef:

  Dat sporten moet ik ook echt doen, ik zeg elk jaar weer dat ik wil gaan hardlopen maar na een keer of 6 stop ik er weer mee en waarom weet ik eigenlijk niet haha. Ik ben benieuwd naar de app!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.