Review: Dragon X1s Flux Grey – Transitions Yellow

Dit weekend viel waar ik woon de eerste sneeuw! Jeej! Het ideale moment om het te hebben over de sneeuwvakanties die eraan zitten te komen. Ik kreeg namelijk een gloednieuwe skibril opgestuurd ter review. Het is de Dragon X1s Flux Grey – Transitions Yellow, en ja: hij ziet er even fancy uit als hij klinkt! Lees snel verder. 

Stevig ingepakt ging ik naar buiten om hem eens te proberen. Ik weet niet heel veel over skibrillen, maar ik heb toch wat research gedaan en nu kan ik zeggen op welke vlakken je hem kan beoordelen.

De Dragon X1s Flux Grey – Transitions Yellow komt uit de Transitions lijn van Dragon Alliance. Dat betekent dat de lens zich automatisch aanpast aan het licht. Hij laat 16-76% van het licht door, naargelang hoe zonnig het buiten is. Dat houdt in dat hij geschikt is voor zowel goed als slecht weer.

Bovendien is de kleur geoptimaliseerd, waardoor het contrast hoger is en je dieptes beter kan zien. Het grootste voordeel van deze skibril is dus dat hij een goed zicht biedt, en dat is zeker geen luxe op de piste!

Tussen de lenzen van de Dragon X1s Flux Grey – Transitions Yellow zit een luchtlaag, waardoor de glazen minder snel beslaan. Daarbovenop heeft hij ook een antifog coating, die het beslaan van de glazen extra tegenhoudt.

Zoals je kan zien is de bril best breed, en heeft hij geen frame. Op die manier zorgt hij ervoor dat je extra veel kan zien, en dat je zicht veel breder wordt.

De Dragon X1s Flux Grey – Transitions Yellow is erg licht en zit heel comfortabel. Hij is voorzien van drie lagen hypo-allergeen schuim, dus je zal niet snel een drukkend gevoel krijgen.

De Dragon X1s Flux Grey – Transitions Yellow is geschikt voor mensen met een smal tot middelbreed gezicht. Stiekem ben ik blij dat ik tot die categorie behoor.

Je hebt vast ook opgemerkt dat de Dragon X1s Flux Grey – Transitions Yellow ‘sferisch’ is, daarmee wil ik eigenlijk gewoon zeggen dat hij niet plat is. Daardoor wordt het licht niet gebroken, en kan je alles realistisch door de bril heen zien.

Conclusie

Mijn vorige skibril was een standaard model, en daarmee vergeleken is deze Dragon X1s Flux Grey – Transitions Yellow echt een topper. Hij zit een stuk beter, en je kan er tien keer beter door zien. Bovendien vind ik het fantastisch dat hij zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid licht die er is. Hij is misschien niet heel goedkoop, maar als je wil investeren in een skibril – en je veiligheid en comfort – is deze zeker een aanrader!

Ga jij dit jaar op sneeuwvakantie?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.