Hema Long Lasting Lipcolor

Bij Odds & Ends werken we voornamelijk met de producten van Make-up Studio, en er was één lipstick waar Miek en ik allebei op verliefd waren. Maar toen gebeurde het: hij ging uit het assortiment. Dagenlang waren we heartbroken, tot ik besloot op zoek te gaan naar een waardige vervanger. Bij Hema kwam ik de Long Lasting Lipcolors tegen, en qua kleuren kwamen die aardig in de buurt. Lees snel verder!

Er zijn heel wat kleurtjes te verkrijgen, maar ik nam deze drie tinten mee naar huis. Van links naar rechts zie je 103, 108, 109 en 110. Bij de Hema Long Lasting Lipcolor hoort ook een top coat, die je apart kan kopen, maar laten we eerlijk zijn: een lippenbalsem doet exact hetzelfde!

De hulsjes zijn vrij klein, maar dat vind ik enkel een voordeel: zo neem je ze heel gemakkelijk mee in je tasje. In het hulsje zit ook een applicator, waarmee je de kleur kan aanbrengen. Qua vormgeving zijn ze simpel, maar zeker niet lelijk. Ze zouden kiss- én waterproof zijn!

Tijdens het swatchen merkte ik meteen dat de lipsticks heel dekkend zijn. Ze zijn vrij crèmig, maar droge mat op.

Zo zien de Hema Long Lasting Lipcolors eruit als ze zijn opgedroogd. Helemaal rechts zie je kleur 110 nadat ik hem uitvoerig heb proberen weg te wassen met water.

De eerste kleur is 103, een vrij koele roze tint die ik kleurencode BF6276 zou geven. Dit is een vrij neutraal kleurtje dat voor veel mensen een mooie everyday tint kan zijn!

Dit is hoe hij eruitziet op mijn lippen. Ik vind het een hele mooie kleur voor mijn lippen. Hij maakt ze nét iets donkerder en egaler dan ze zijn. Ook de matte finish vind ik er heerlijk aan.

En hier een selfie met de lipstick. Hier zie je goed hoe koel hij is.

De tweede kleur, nummer 108, is een knalrood! De kleurcode schat ik op C43C2D, dus hij is een klein beetje aan de warme kant, maar een warm rood zou ik hem ook niet noemen.

Ik draag zelf héél graag rode lipsticks, en zeker als ze een matte finish hebben. Deze tint vind ik ideaal: hij knalt echt van mijn lippen af, maar is niet té fel.

En deze tint is idaal om selfies mee te maken! Doordat hij zo’n matte finish heeft, geeft hij een mooi retro effect. Ik ben fan!

De derde kleur is een beetje een specialleke. Kleur 109 is een bruine lipkleur met een wat metallic finish. Ik ben erg benieuwd hoe hij eruit zal zien op mijn lippen! De kleurcode schat ik op AD5E55.

Op mijn lippen lijkt hij wel brons-achtig. Ik vind dit een gewaagde tint, ik weet niet helemaal of ik hem mooi vind.

Hij is wel leuk, maar ik vind om een of andere reden dat hij écht niet bij mij staat. Ook de finish is gewoon wat twijfelachtig voor mij.

Als laatste heb ik de kleur die zo hard lijkt op mijn favoriete lipstick van Makeup Studio. Dit is kleur 110 en het is een moeilijk te beschrijven tint. Hij heeft een subtiele shimmer en is een warm rood met vrij veel grijs erdoor. Kleurcode 9C4C43.

Dit vind ik wél een mooi tintje. Het is een soort bruinrood, misschien zelfs baksteen-achtig te noemen. De shimmers zijn amper zichtbaar, waardoor hij véél minder metallic oogt dan de vorige.

Een selfie met de kleur toont hoe mooi hij is. De kleur is zo moeilijk te beschrijven, maar ik hou ervan dat hij zo donker is!

Conclusie

Het was al een tijd geleden dat ik laatst een product van Hema uitprobeerde, en ik begrijp niet waarom. De Hema Long Lasting Lipcolors zijn prachtig mat, blijven héél lang zitten (ik denk zo’n uur of 4, zélfs als ik eet en drink) en er zitten echt mooie kleurtjes bij. Ik vind vooral de rode (108) en de bruinrode (110) prachtig. Ik geef ze een 9/10, en ik gebruik ze heel vaak!

Gebruik jij soms makeup van Hema?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.