Les Couleurs de Noir

Les Couleurs de Noir is een makeupmerk dat enkel verkrijgbaar is bij de apotheek. Het merk onderscheidt zich doordat alle producten hypo-allergeen zijn, omdat ze een aantal ingrediënten nooit in hun producten gebruiken. Hun gamma is beperkt en erg duidelijk. Geen twintig soorten mascara, maar één variant die al het werk doet. Ik heb een aantal producten getest, en vandaag mijn verslag; lees snel verder!

Het gamma bestaat uit 13 producten in totaal. Alles is duidelijk en simpel: één mascara, één cc-cream (in drie kleuren), één bronzer. Kortom: je weet meteen wat je nodig hebt. Het merk is van mening dat elke vrouw zich goed moet kunnen voelen, ook vrouwen met een allergie. En ja: daar ben ik het zeker mee eens!

Ik begin met de bronzer. Hij heet de Soft Touch Bronzing Powder en bestaat in twee kleurtjes. Ik kreeg de donkerste kleur van de twee, en dat was een mooie match! Het poeder is gemakkelijk op te bouwen, en geeft een mooie, natuurlijke gloed.

Op de foto hierboven heb ik de bronzer geswatcht. Het poeder is zacht en smelt mooi samen met mijn huid. Als ik de bronzer aanbreng op mijn gezicht, krijg ik een zonnige uitstraling. Ik gebruik deze bronzer op mijn slapen, voorhoofd, neusbrug en kin, zodat het lijkt alsof ik in de zon ben geweest!

Les Couleurs de Noir heeft twee oogschaduw paletten. Een warm, en een koel. Uiteraard ben ik helemaal weg van het warme palette! Vier zachte kleurtjes, die mooi bij elkaar passen. De kleurtjes blijven de hele dag zitten en brengen mooi aan.

Het palette bevat vier kleurtjes:

  • Een matte, crèmekleurige oogschaduw;
  • Een donkerbruine, matte tint;
  • Een glanzende gouden kleur;
  • Een medium taupe-achtige tint.

De kleurtjes zijn mooi op elkaar afgestemd, en op zich kan je met deze vier tinten al een aantal mooie ooglooks maken.

Hierboven heb ik de vier tinten geswatcht. De eerste kleur zie je niet zo goed zitten, maar dat is vooral omdat de kleur van mijn huid héél erg op de matte highlighter uit het palette lijkt.

Het pigment vind ik zeker goed, vooral de donkere, matte bruine tint vind ik indrukwekkend. Ik denk dat ik een mooie look kan maken met deze tinten!

Dit zijn de Stylo Yeux oogpotloden. Ze zijn verkrijgbaar in vier tinten, waarvan ik er drie heb. De textuur is zacht en crèmig, zodat ze ook geschikt zijn voor gevoelige ogen. De vier kleuren zijn zwart, donkerbruin, donkerblauw en khakigroen. Onderaan het potloodje zit een slijper, om het puntje mooi scherp te maken, en een smudge kwastje.

Het potlood kan je opendraaien, en dan komt een fijn puntje tevoorschijn. Ik hou van dit soort pennetjes, ze werken zo handig! Het pennetje is heel dun, zodat je heel precies kan werken.

Hierboven zie je de drie kleurtjes naast elkaar. Het zwarte potlood is enorm crèmig, en ultrazwart en -gepigmenteerd. Wat een prachtige lijn kan je met dit potlood trekken! De andere twee potloodjes zijn iets minder donker, maar ideaal voor als je een zachter resultaat wilt!

De F-OXY mascara, dan, is een mascara met Oxy-Relief Therapy die de microcirculatie en de gezondheid van de wimpers stimuleert. De mascara werkt niet enkel verzorgend, maar geeft je wimpers ook volume, lengte en krul. De mascara is verkrijgbaar in het zwart en in het donkerbruin. Hierboven zie je de zwarte variant.

Op de foto hierboven draag ik de Les Couleurs de Noir Soft Touch Eyeshadow Quattro, de Stylo Yeux in het zwart en de F-OXY mascara.

Ik gebruikte de lichte crèmetint als highlighter op mijn wenkbrauwbot en in mijn binnenste ooghoek, de glanzende gouden tint aan de binnenkant van mijn bewegend ooglid, en de donkerbruine tint om diepte te creëren in mijn arcadeboog en langs de buitenkant van mijn bewegend ooglid.

Ik ben echt heel blij met het resultaat. Op mijn ooglid is het pigment van de oogschaduws erg intens, en de kleuren brengen goed aan, en blenden mooi uit. Het potlood is romig en diepzwart, en met het smudge kwastje maak je er een prachtig smokey lijntje van. De mascara, ten slotte, spant de kroon. Hij geeft mijn wimpers veel volume, lengte én krul, maar het resultaat ziet er wél nog natuurlijk uit. Ik ben hélemaal fan!

Als laatste toon ik je ook nog de Full Gloss Lip Maximizer, een lipgloss die verkrijgbaar is in drie kleurtjes. De lipgloss geeft glans, een vleugje kleur en werkt verzorgend, terwijl hij ook de lippen voller maakt. Wat een multifunctionele gloss!

Het pigment is niet overdreven sterk, maar de gloss laat wel een subtiel vleugje kleur achter. De textuur is niet heel plakkerig, maar voelt eerder zacht en glad aan, als een balsem.

Hierboven zie je de drie kleurtjes op mijn lippen. Er is niet heel veel verschil te zien in de kleurtjes, maar in het echt vond ik kleur 3 wel het mooist bij me staan. Kleur 1 was nét wat te licht voor mij, en kleur 2 wat te koel. De lipglossjes zitten wel heel fijn op de lippen en voelen fris aan. Na een tijdje ervaar je zelfs dat typische tintelend gevoel, dat je altijd voelt bij lip plumpers. Normaal ben ik niet zo’n fan van lipgloss, maar voor deze maak ik graag een uitzondering.

Conclusie

Les Couleurs de Noir heeft een positieve indruk achtergelaten. Ik vind alle producten erg fijn, vooral de mascara vind ik hélemaal top. Hij heeft een plaatsje gekregen in mijn everyday tasje, wat veel wilt zeggen! Ook de oogschaduw is heel mooi gepigmenteerd en blijft goed zitten. De producten van Les Couleurs de Noir zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de apotheek en op hun eigen website.

Kende jij dit merk al? 

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.