Uncover Makeup

Onlangs schreef ik een artikel over de huidverzorging van Uncover. Om het artikel even kort samen te vatten: ik was heel positief, en mijn huid is er erg mooi door geworden. Nog steeds gebruik ik de producten, en ik merk dat mijn huid daar blij mee is. Sinds kort heeft Uncover ook een aantal makeupproducten ontwikkeld. En wat was ik blij dat ik uitverkoren was om de producten uit te testen! Vandaag test ik dus de foundation, poeder en bronzer van Uncover. Lees snel verder.

Uncover – en dus ook Dr. Jetske Ultee – focussen op huidverzorging. Ze brachten daarom een aantal makeupproducten uit die perfect bij de huidverzorging passen. De makeup irriteert de huid niet en werkt niet verstoppend, maar laat de huid ademen en stralen. De makeup bevat enkel goede, verzachtende ingrediënten.

In de Beautybox zitten een foundation, een poeder, een bronzer en een grote kwast. Om jouw persoonlijke Beautybox samen te stellen kies je de juiste kleur foundation, en de juiste kleur poeder. Bij de Uncover gezichtsproducten die ik de vorige keer testte zaten al de samples van de foundations. Ik had de tinten al geprobeerd, dus ik wist welke kleur ik nodig had.

Als jij ook jouw kleur wilt bepalen, kan je ook een sample kaartje met de foundations bestellen.

De foundation is uiteraard het eerste product dat ik ga uitproberen. De foundation is verkrijgbaar in vier kleuren, waarvan ik de kleur 20 heb. De foundation bevat 30ml, en je kan hem ook apart bestellen. De foundation bevat geen SPF, maar dat is niet erg: je draagt hem over je zonnebescherming.

Als je de juiste kleur foundation hebt bepaald, kies je een kleur poeder. Er zijn twee kleuren van het poeder: 10 (voor foundationkleur 10 en 20) en 30 (voor foundationkleur 30 en 40). Het poeder is geschikt voor alle huidtypen en matteert zacht voor een soft-focus effect. In het poeder zitten ook een aantal verzorgende ingrediënten verwerkt, zoals jojoba-olie en shea butter.

De bronzer is verkrijgbaar in één kleur. Hij is niet heel donker, maar zeker ook niet te licht. De bronzer geeft een subtiele en gezonde glow en bevat opnieuw een aantal verzorgende ingrediënten. De bronzer kan je aanbrengen langs de contouren van je gezicht, langs je neus en zelfs als oogschaduw in de arcadeboog.

De kit is compleet gemaakt door een grote, fluffy powder brush. Hij heeft zachte haren en een bolle vorm. Hij is ideaal om het poeder en de bronzer uit de kit aan te brengen. De haren zijn synthetisch, en heel glad.

Hierboven heb ik de foundation, het poeder en de bronzer geswatcht.

De foundation is goed van kleur, dat wist ik al van de vorige keer. De foundation is vrij vloeibaar, daar hou ik wel van. Hij voelt alvast fijn aan op mijn huid!

Het poeder is erg transparant en fijn, ik denk dat het effect over de foundation erg mooi is. Je ziet het poeder amper zitten, waardoor het heel natuurlijk oogt.

De bronzer is vrij warm, maar niet te donker. Ik ga hem niet gebruiken om te shapen, maar eerder om mijn gezicht een warme gloed te geven, alsof ik in de zon ben geweest! Ook het poeder van de bronzer is fijn en smelt mooi samen met mijn huid.

Op de foto hierboven heb ik geen makeup op. Door mijn huidverzorgingsroutine is mijn huid vrij van onzuiverheden, maar ik heb wel wat roodheid in mijn huid.

Ik breng de foundation, het poeder en de bronzer aan. De foundation en de bronzer breng ik met mijn eigen kwasten aan, maar voor het poeder gebruik ik de brush van Uncover.

En dit is hoe mijn huid eruitziet met de foundation, het poeder en de bronzer.

Ik vind het resultaat heel erg mooi. De foundation heeft een medium dekking, en een semi-mat resultaat. Met de foundation ziet mijn huid er heel fris en geëgaliseerd uit. Ik heb de foundation aangebracht met een ronde foundationkwast, en hem in mijn huid gewerkt. Dit is de ideale foundation voor mij, perfect van kleur, dekking én finish. In de zomer kan je hem ook mengen met je dagcrème, om hem wat luchtiger te maken. Top!

Het poeder is ook erg fijn. Het matteert mijn huid voldoende, maar na een paar uur moet ik wel nog eens afpoederen. Geen probleem, want dat moet ik meestal doen. Het poeder is onzichtbaar en smelt mooi samen met mijn huid. Geen cakey effect, dus!

De bronzer is vrij licht, waardoor ik hem niet geschikt vind om te contouren, maar hij is wél heel mooi om een warme gloed te krijgen. Ik bracht hem aan op mijn jukbeenderen, mijn voorhoofd, neusbrug en kin. Het resultaat is natuurlijk en mooi.

Conclusie

Ik ben meer dan positief over de makeup van Uncover. De huidverzorging had me al overtuigd, maar de makeup moet er zeker niet voor onderdoen. De foundation geeft een medium dekking, maar houdt mijn huid natuurlijk en semi-mat. Hij blijft de hele dag zitten en in combinatie met het poeder – dat heel fijn en onzichtbaar is – blijft hij ook mooi mat. Het poeder en de bronzer vind ik ook erg fijn. De bronzer is voor mij op dit moment een mooie kleur om wat warmte aan mijn gezicht te geven. Als ik de drie producten aanbreng, ziet het er uit alsof ik niet echt makeup draag, maar er wél stralend en gezond uitzie. Ik geef de Beautybox van Uncover een 9/10. Ze gaan meteen met mij mee naar huis, want ik gebruik ze héél graag!

Heb jij al iets van Uncover gebruikt? Ga je deze makeup zelf ook eens uitproberen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.