Blog Gids: Doorgroeien Als Blogger of Influencer

Vorige week vertelde ik je al hoe je kan starten als blogger of influencer. Eens je blog online staat, of je instagram account aangemaakt is, je een aantal posts hebt gepubliceerd, en je regelmatig kan werken, vraag je je vast af hoe je nu echt kan doorgroeien. Uit ervaring weet ik goed waar je op moet letten, en ik vertel je ook graag een aantal kleine tips waarmee je je bereik kan vergroten. Lees snel verder!

Als je blog goed is gestart, en je post regelmatig, kan je beginnen denken aan groeien. In het begin heb je hoogstwaarschijnlijk nog geen stevige basis van volgers en lezers, maar dat betekent niet dat er geen potentieel in je kanaal zit. Ruimte om te groeien is er altijd, maar je moet er wel werk van maken. Denk na over waar je naartoe wil met je blog, en wat je wil bereiken.

Inzicht in je statistieken

Om te kunnen volgen of je aan het groeien bent, moet je uiteraard je statistieken kennen. Hoe vaak wordt je post gelezen, hoeveel mensen zien je foto voorbij komen? Maak daarom zo snel mogelijk een account aan op Google Analytics. Op die manier kan je je precieze statistieken zien, maar ook wie je website bezoekt. Je kan bijvoorbeeld zien van waar je bezoekers komen, en dat is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je je doelgroep goed kent, dat is ook belangrijk voor bedrijven.

Als je je Instagram wilt doen groeien, kan je een zakelijk account maken. Op die manier zorg je ervoor dat je je contactgegevens op je Instagram kan zetten, zodat bedrijven je gemakkelijk kunnen contacteren. Maar belangrijker is dat je inzicht krijgt in je statistieken. Je kan zien welke posts het goed doen, waar je volgers het meeste op reageren, en van waar ze komen.

Goed plannen

Ik heb ooit een artikel geschreven over hoe je goed kan plannen, daar wil ik echt wel op hameren. Als je goed plant, krijg je veel gedaan. Denk daarom goed na over wanneer je waarover wilt schrijven of posten. Ik probeer mijn blogposts altijd een paar dagen op voorhand in te plannen (dat lukt niet altijd, ik zit vaak nog de avond voordien mijn artikels te typen). Ook op instagram weet ik meestal op voorhand welke foto ik ga plaatsen, en ik probeer die ook meestal als concept klaar te zetten.

Interactie

Om te kunnen groeien, wil je interactie uitlokken. Ga op zoek naar andere bloggers of influencers die je interessant vindt, en waar je naar op kijkt. Lees hun blogs, en bekijk hun foto’s, en reageer regelmatig. Als ik op Instagram nieuwe volgers krijg, probeer ik zo vaak mogelijk hun account te checken, en als ik het er leuk vind uitzien, volg ik vaak terug!

Ik post ook zo veel mogelijk op al mijn andere kanalen. Ik gebruik mijn Twitter om dingen te delen, check regelmatig Tumblr en StumbleUpon, en deel mijn foto’s op Pinterest. Probeer aanwezig te zijn! Je kan bovendien ook gebruik maken van blognetwerken. Je hebt heel veel platforms waar je je content kan delen, waardoor je je bereik kan vergroten. Zo heb je bijvoorbeeld Blogsociety, waar ik zelf vaak heb gepost en wel fan van ben.

Volhouden

Er zijn geen shortcuts naar succes, dus de belangrijkste tip die ik je kan geven is: hou vol! Geef jezelf tijd en ruimte om te groeien. Leer uit je fouten, en geloof in wat je doet!

Heb jij nog tips over hoe je kan groeien als blogger of influencer? 

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.