Foodtip: Bloemkoolpizza!

Zoals de meesten onder jullie al weten, eet ik thuis graag gezond en veganistisch. Ik vind het leuk om te koken – al kan ik het niet zo goed – en te experimenteren met nieuwe recepten. Onlangs kreeg ik een heel leuk pakketje aan. Het was een healthbox van Magioni, met een aantal gezonde producten, waaronder de bloemkoolpizza. Vandaag wil ik je er wat meer over vertellen, dus lees snel verder!

Ik had al wel eerder van een pizza gehoord waarvan je de bodem met bloemkool maakt, maar ik vond dat het in eerste instantie niet zo lekker klonk. Bovendien ben ik niet echt iemand die graag veel werk stopt in het koken – ik ben een beetje lui – dus was het nooit echt in me opgekomen om er zelf eentje te bereiden.

En toen kreeg ik een kant-en-klare pizzabodem van Magioni, en het was er eentje met bloemkool. Ik kon niet wachten om hem te proeven, dus ik probeerde hem meteen uit.

Er zat een recept in de box, en heel wat benodigdheden om een pizza klaar te maken. Het idee is simpel: je belegt de bloemkoolpizzabodem met de ingrediënten die je lekker vindt, en je zet hem een paar minuten in de oven.

In de box zaten vegetarische kipstukjes van Vivera, en hoemoes kerrie van Maza. Die twee ingrediënten gebruikte ik om mijn bloemkoolpizza te beleggen, en ik werkte af met wat rode ui en oregano. Even in de oven, en het resultaat was echt heerlijk. Ik had verwacht om meer bloemkool te proeven, maar de bodem smaakt als een ‘echte’ pizzabodem.

Een paar dagen later besloot ik om nog eens een pizza te maken, met de tweede bodem die in de box zat. Deze keer liet ik me helemaal gaan, en gebruikte ik zowat alles wat ik mijn koelkast zat. Ik had nog wat hoemoes over, maar ook champignons, tomaten, rucola en ui. De pizza was superlekker, en zo snel klaar!

Behalve de pizzabodems zaten er nog een aantal producten in de box. De Mister Kitchen Chia Fruitspread is een soort confituur zonder suiker. Ik had niet veel verwachtingen van de spread, maar het is echt lekker! Er zat ook een potje yoghurt met granola in de box, maar ik eet geen yoghurt, dus ik heb een van mijn vriendinnen laten proeven. Haar oordeel: goedgekeurd! Ik vind het potje wel leuk, je kan de granola mengen met de yoghurt en zo opeten, én er zit een lepeltje bij. Ten slotte zat er ook nog een doosje quinoa van Lola Quinoa in de box, dat komt altijd van pas. Ik eet namelijk heel regelmatig quinoa!

Conclusie

Het is zéker een aanrader, de bloemkoolpizza van Magioni. Een bloemkoolpizza is niet enkel gezonder dan een gewone pizza, de smaak is ook gewoon heel lekker. Je kan er zoveel kanten mee op! Je kan de bloemkoolpizza van Magioni trouwens gewoon vinden bij Albert Heijn, daar kosten ze €3,29. En ze hebben ook een bietenpizza, die wil ik ook zo graag uitproberen!

Wil jij de bloemkoolpizza eens proeven? Wat zou jij er op leggen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.