Eucerine Body Crème pH5 Protection

In België, waar de ene zonnige dag al snel wordt opgevolgd door een koude dag met strakke wind, komt een goede huidverzorging extra goed van pas. Vooral als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Daarom bespreek ik vandaag de Eucerin Body Crème PH5 protection voor de gevoelige huid. Lees snel verder om te weten wat ik ervan vind!  

Ik kreeg een pot van de Eucerine Body Crème pH5 Protection opgestuurd in een wel heel bijzonder pakketje! De pot zat in een vaas met wilgenkatjes en andere takken, zo cute!

Wat is dat nu, een gevoelige huid?

Ik kan wel zeggen dat je huid verzorgen belangrijk is, maar wat is dat nu eigenlijk, een gevoelige huid? De belangrijkste functie van de huid is de barrièrefunctie: het lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De huid moet hierbij nagaan welke stoffen worden toegelaten en welke niet. Een gevoelige huid is niet meer goed in staat om deze selectie te maken waardoor het afweermechanisme dus verstoord raakt. Hierdoor heeft de huid een lagere weerstand tegen irriterende stoffen met als resultaat een droge en geïrriteerde huid. Bij een gevoelige huid is het daarom belangrijk om producten te gebruiken die ontwikkeld zijn om de barrièrefunctie terug te herstellen.

 

En dit is nu net wat de Eucerine Body Crème voor de gevoelige huid belooft: de natuurlijke beschermingslaag van de huid te herstellen en de huid langdurig te hydrateren. Wat de crème vooral geschikt maakt voor een gevoelige huid is de huidneutrale PH5-waarde. Te hoge of te lage zuurtegraden in verzorgingsproducten kunnen irriterend werken voor de huid. Als je een gevoelige huid hebt is het daarom belangrijk om producten te kopen die overeenkomen met de natuurlijke PH-waarde van de huid: 5,5PH. Deze body crème van Eucerin heeft een pH5 waarde, prima dus!

Maar wat vind ik nu van de body cream?

De verpakking van de Eucerin body crème springt niet bijzonder in het oog, maar bevat wel alle informatie die een verzorgingsproduct zou moeten hebben en onder het motto ‘don’t judge a book by its cover’ probeerde ik de Eucerin body crème dan ook verder uit zónder zijn verpakking.

Als ik de Eucerin Body Crème aanbreng, smeer deze gelijkmatig en snel uit.  De crème ruikt ook lekker zacht en zoet. De geur blijft wel niet zo lang aanwezig op de huid, maar dat vind ik zelf niet echt een probleem. Wat vooral een pluspunt vormt, is dat de crème snel intrekt. Na het douchen smeer ik de crème in, en ik hoef niet lang te wachten voor ik mijn kleren terug kan aantrekken. De crème is verder ook hydraterend. Ik heb zelf vooral een gevoelige hoofdhuid, maar mijn lichaam kan ook altijd wel wat extra gebruiken. Vooral na de douche voelt mijn huid soms wat droog aan.  Na het aanbrengen van deze crème voelt mijn huid lekker zacht aan.

Conclusie

Hoewel de verpakking me aanvankelijk niet bijzonder aantrok, vind ik deze bodycrème  toch heel aangenaam om te gebruiken. De crème trekt snel in en hydrateert goed. Bovendien ruikt hij lekker, maar niet té geparfurmeerd en is de crème door de lage pH5-waarde mild voor de gevoelige en minder gevoelige huid. Je raadt het al: ik ben fan!

Heb jij een gevoelige huid?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

  • Varenka W schreef:

    De verpakking is inderdaad niet echt een pronk stuk in je badkamer, maar ik vind Eucerin wel altijd hele fijne en betaalbare creme’s en dergelijk hebben.
    Ben benieuwd geworden naar deze body-creme, fijn dat het snel intrekt en er een subtiel geurtje aan zit.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.