GelTouch: Gelnagels At Home

Ik heb nog nooit gelnagels laten zetten bij mezelf, dus ik had geen idee wat het inhield. Ik lak mijn nagels altijd gewoon zelf, met een standaard lakje, en dat vind ik prima. Onlangs kreeg ik echter een leuk pakketje, met de benodigdheden om zélf gelnagels te zetten. Uiteraard moest ik dat snel uitproberen, en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind. Lees snel verder!

Ik kreeg de Mini Starter Kit opgestuurd, met de benodigdheden voor gelnagels in mini-formaat. In de kit zit de GelTouch transparante top coat, een miniledlamp en een aantal reinigingsdoekjes. De producten van GelTouch zijn verkrijgbaar bij de drogist!

  • GelTouch Mini Starter Kit, €29,99

Behalve deze kit kan je ook de volgende items kopen:

  • GelTouch Regular Starter Kit, €49,99
  • GelTouch Clear Top Coat, €14,99
  • Reinigingsdoekjes, €5,99

De voordelen van een gellak moest ik even opzoeken, ik ben geen expert. Een gellak zou langer op je nagels blijven zonder te chippen, én zorgt ervoor dat de nagellak niet dof wordt. Als ik aan gelnagels denk, denk ik inderdaad aan harde, glanzende nagels. Ik kan niet wachten om te testen!

Hoe simpel kan het zijn om je eigen nagelstylist te zijn? Je hebt enkel een top coat en een lampje nodig. En de twee samen passen gewoon in mijn broekzak!

Ik begin met mijn nagels als ik ze gewoon gelakt heb. Dit is hoe ik mijn nagels gewoon ben. Ik koos voor de Essence The Gel Nail Polish in de kleur 56 You And Me? Dit is natuurlijk geen échte gellak, maar het zou een ‘gellak zonder lamp’ zijn. Normaal gezien moet je de top coat van essence er overheen aanbrengen, en dat zou hetzelfde effect geven als gelnagels. Onzin, natuurlijk, maar de lakjes zijn wél gewoon heel fijn!

Mijn nagels glanzen wel, en ze zijn wel egaal gelakt, maar toch hebben ze niet die perfecte glans. Zou de GelTouch dat kunnen veranderen?

Het is enorm gemakkelijk om van je gewone nagellak gelnagels te maken met de GelTouch producten. Het enige dat je hoeft te doen is de top coat over je gewone lak aanbrengen, vervolgens leg je je vinger onder het lampje en druk je op de knop. Na 60 seconden gaat het lichtje automatisch uit, en vervolgens hoef je enkel je vinger af te vegen met de alcohol en voilà: je gelnagel is klaar!

En dit is hoe mijn nagels eruitzien met de GelTouch top coat. Ik zie duidelijk verschil: mijn nagel heeft wat meer volume, en ziet er egaler uit!

Ik zie zeker dat de GelTouch top coat mijn nagels minder dof maakt, kijk nu die glans: ik kan er naar blijven kijken, zo mooi! Of hij ook langer blijft zitten dan gewone nagellak: ja! Bij mijn rechterhand ging het iets sneller dan bij mijn linkerhand, maar ik denk dat de lak bij mij toch een dag of drie, vier bleef zitten zonder chippen (ja, dat is écht lang bij mij). En vanaf dat ik merkte dat er eentje toch wat begon los te komen, kon ik de nagellak er gewoon afpellen met een bokkenpootje. Handig!

[easy-image-collage id=12506]

Hierboven zie je links mijn nagels met gewone nagellak, zonder top coat, en rechts zie je ze wanneer ik de GelTouch top coat over mijn nagellak heb aangebracht.

Wat ik ook merk is dat de gel top coat mijn nagels veel steviger maakt. Ik draag mijn nagels graag lang, en dan kan het wel eens gebeuren dat er eentje afbreekt, bijvoorbeeld als ik iets zwaar moet dragen of ik moet de diepvriezer openen (dan gebeurt dat bij mij echt vaak). Maar met de gel top coat merkte ik dat mijn nagels nét wat meer aan konden, dus ze zijn gewoon helemaal niet gebroken de hele tijd dat de gelnagels erop zaten!

Conclusie

Mijn conclusie is dus helemaal positief. Het ‘gelnagels maken van gewone nagellak’ gaat super gemakkelijk, en duurt nog geen vijf minuten. Het systeem is volledig fool-proof, dus perfect om thuis te doen. Het resultaat zijn volle, glanzende, egale en sterke nagels. De lak blijft met de top coat bij mij ongeveer twee dagen langer zitten dan een normale nagellak, en dan moet ik de eerste lak er afpellen. Bovendien voelen mijn nagels sterker aan, dus dat is nog een pluspunt erbij. Toen ik de GelTouch zag staan bij de drogist, heb ik zelfs een extra flesje van de top coat meegenomen, gewoon omdat ik een back-up wil. Dat betekent écht dat ik fan ben!

Heb jij al eens gelnagels gehad?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

  • Rachel Kromdijk schreef:

    Wat een handige review en tof product zeg! ik kan alleen mijn gel nagellak er zo af trekken zonder te hoeven punniken.. hierdoor blijft het bij mij ook geen 1,5 week zitten.. echt enorm balen.
    Ik gebruik het op dezelfde manier als bij mijn zus en moeder maar die hebben er geen last van..

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.