Bakkerij Dellafaille introduceert de Herbruikbare Broodzak!

Ik woon in Schoten, dat is in Antwerpen, en ik vind het altijd leuk om nieuwe initiatieven te ontdekken. Onlangs was ik uitgenodigd op de voorstelling van de herbruikbare broodzak van bakkerij Dellafaille, en ik was uiteraard heel benieuwd. Het idee is simpel: een broodzak die je niet weggooit wanneer je brood op is, maar die je weer meeneemt naar de bakker en daar opnieuw gebruikt. Bovendien gaat de opbrengst naar een goed doel. Lees snel verder!

Dit is Jan Dellafaille, met de herbruikbare broodzak. De zak is gemaakt van katoen en het logo van de bakkerij staat erop geborduurd. Je kan de zak dus gewoon herbruiken, en hij is ook wasbaar. Bovendien is hij ook getest, en ja: het brood blijft langer vers in de zak!

De allereerste broodzak werd overhandigd aan Erik Block, hij is schepen van leefmilieu in Schoten. Ook hij was enthousiast over het initiatief, want door deze kleine moeite wordt de afvalberg weer een stukje kleiner.

Hierboven zie je Jan en Erik, en rechts van hen staan Benoit Dolfyn, die kaakchirurg is, met zijn vrouw Liesbeth Snoeys.

De opbrengst van de broodzakken – die overigens vijf euro kosten – gaat naar een goed doel, en dat is waar Benoit en Liesbeth in het plaatje komen. Elk jaar trekt Benoit namelijk met zijn vrouw naar Madagaskar om er de inwoners te opereren. Ik had er geen idee van, maar hij vertelde dat Madagaskar een enorm arm land is, waar mensen degelijke ingrepen gewoon niet kunnen betalen. Daarom heeft Benoit Dolfyn samen met een team van chirurgen er een operatiekwartier opgezet waar ze elk jaar twee weken lang zoveel mogelijk inwoners helpen.

De vrouw van Benoit, Liesbeth, gaat ook steevast mee naar Madagaskar. Ze is er gestart met haar eigen initiatief: Lolo Deco. Op haar manier helpt ze honderd vrouwen aan werk, want ze ontwerpt en creëert tassen met de vezels uit Madagaskar.

Word jij ook warm van dit initiatief? Je kan zelf een herbruikbare tas kopen bij bakkerij Dellafaille Schoten en Antwerpen voor €5. Check ook de website van Help vzw voor meer informatie over het goede doel dat je ermee steunt!

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

  • Myrthe schreef:

    Ik vind vooral de looks van de zak hip :D.

  • Caitlyn schreef:

    Ik vind de zak zelf heel leuk en praktisch, maar Schoten is me nu toch net wat te ver :p Heel leuk initiatief wel, scoren op zowel duurzaamheid, als houdbaarheid van het eten en tegelijk een goed doel steunen. Triple win dus 🙂

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.