Arganolie: natuurlijke verzorging voor haar en huid

Cosmetische olie: ik heb enkele vriendinnen die hier telkens heel enthousiast over worden, maar moet eerlijk bekennen dat ik er zelf niet zo vertrouwd mee ben. Ik was dan ook blij toen Silke me vroeg de Argan Oil van Argan Life uit te testen zodat ik eindelijk eens het enthousiasme van mijn vriendinnen kan delen. Lees snel verder om te weten wat ik ervan vind!

Wat is arganolie?

Arganolie wordt geperst uit de vruchten van de Marokkaanse arganboom, en wordt daarom ook wel eens het Marrokaans Goud genoemd. De olie is namelijk heel zeldzaam omdat het winnen van de olie uit de arganboom tijdrovend is, én omdat de arganbomen enkel te vinden zijn in de boomgaarden in het noorden van Marokko.

Wat kan je er mee doen?

Net zoals bij andere cosmetische oliën kan je arganolie gebruiken voor heel wat verschillende toepassingen. Door zijn voedende samenstelling (essentiële vetzuren, antioxidanten, vitamine E) kan je arganolie zowel voor je huid als voor je haar gebruiken. Ook je nagels en handen kan je verzorgen met deze olie!

Argan Oil van Arganlife

Ik testte de Argan Oil van Arganlife. Dit product bestaat uit 100% pure arganolie en is dus volledig natuurlijk. De arganolie zit in een eenvoudig zwart flesje van violet glas waardoor het lang bewaart, en heeft een inhoud van 100ml. De verpakking is eenvoudig, maar stijlvol vormgegeven en de slogan ‘your liquid gold’ verwijst mooi naar de oorsprong van de olie.

Op de website van Argan Life staan verschillende artikels over hoe je de olie nu precies gebruikt, handig om eens te bekijken! Ik bracht de olie aan net voor het slapengaan op een schone huid. De olie trekt snel in en voelt vooral heel aangenaam. Ook net voor mijn make-up gebruikte ik de olie om mijn huid te hydrateren. Mijn huid voelt dadelijk zachter aan! Ook in mijn haren gebruikte ik de arganolie door een klein beetje van het product te ‘verstuiven’ op mijn haarpunten. Hier is het effect minder spectaculair, ik zie niet veel verschil voor en na. Ik denk dat de arganolie vooral op langere termijn een verzorgend effect heeft op het haar.

Conclusie 

De Argan Oil van Arganlife is eigenlijk gewoon  pure arganolie, en dat is ook meteen de sterkte van het product. De olie heeft wel zoveel verschillende toepassingen dat het vele, minder natuurlijke schoonheidsproducten kan vervangen. Het product van Argan Life is wel wat aan de prijzige kant: voor een flesje van 100 ml betaal je €24,95. Langs de andere kant kan je er natuurlijk heel wat mee doen. Ik blijf de Argan Oil dan ook zeker nog verder uittesten op mijn haar en nagels. Ook op mijn huid blijf ik het product gebruiken als moisturizer!

De Argan Oil van Arganlife is beschikbaar voor 24.95 via beautyconcept.be

Gebruik jij soms cosmetische arganolie?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.