Kruidvat Originals Baardolie & Wax

Het is al een tijdje geleden sinds ik laatst iets postte over baardverzorging. Nu ken ik toevallig aardig wat mensen met een baard – vooral mannen – dus ik vind het mijn plicht om regelmatig iets over baardverzorging te schrijven. Een hele tijd geleden bracht Kruidvat een minilijn aan baardverzorging uit, bestaande uit een baardolie en een baard- en snorwax. Samen met een aantal behaarde assistenten probeerde ik de twee producten uit en vandaag lees je het verslag. Lees snel verder!

Eerst even een woordje over de verpakking: ik vind ze er erg mooi uitzien. Ze hebben een beetje een oude-apotheek-gevoel, vind ik, en zien er best mannelijk en stijlvol uit. De wax zit in een klein blikken doosje, en de olie zit in een donker glazen flesje met een pipetje. De baardverzorging en -stylinglijn van Kruidvat is momenteel nog best beperkt, dus ik ben heel benieuwd of ze nog gaan uitbreiden.

Edit: de Kruidvat Originals Baardolie en Baard- en Snorwax zijn ondertussen niet meer te verkrijgen. Ik heb hieronder linkjes toegevoegd naar budgetproof alternatieven!

We zullen beginnen met de verzorging. De baardolie is écht goedkoop, dus ik was heel benieuwd naar hoe hij werkte. Het flesje bevat 50ml, en daar kan je best lang mee doen, zeker omdat je maar een mini beetje nodig hebt om je baard te verzorgen. Het leuke aan baardolie vind ik dat je er niet enkel je baard mee verzorgt, maar ook de huid onder je baard. Dat is heel fijn, want de huid onder de baard is vaak droog!

Het eerste waar ik metéén naar wou kijken was de ingrediëntenlijst, en die is eigenlijk niet eens zo slecht! Het enige ingrediënt waar ik het niet helemaal mee eens ben is de parfum, maar verder zijn de ingrediënten best oké.

Ik heb aan de vriend van mijn zus gevraagd of hij de olie eens wou uitproberen, en zijn oordeel was best positief! De olie is niet té vet, maar verzorgt de haren van zijn baard wel goed en ook de huid onder zijn baard is gehydrateerd. Als ik vraag of hij de olie wil hebben, zegt hij zonder veel twijfelen: ja!

De baard- en snorwax is een soort gel/wax om je snor en baard mee in model te brengen. Enerzijds is het een stylingproducte, maar het verzorgt ook de haartjes en geeft een mooie glans.

De wax is minder hard dan ik had verwacht, hij voelt aan als een kleverige crème. Ik vroeg Jordi om de wax uit te proberen op zijn snor. Eens de wax aangebracht was, werd het minder kleverig en bracht Jordi zijn snor zonder veel moeite in model. Het aanbrengen verliep aangenaam, en het effect was mooi. Na een paar uren merkte Jordi wel dat de wax een beetje ‘rolletjes’ maakte, en dat het effect er aan het uitzakken was. De wax houdt de ruwe snorhaartjes van Jordi dus zeker niet de hele dag in model, maar wel zeker een paar uren.

De ingrediënten zien er oké uit, maar ik zie wel wat alcohol en parfum. Op zich niet slecht, maar het had beter gekund! Wel zie ik een paar ingrediënten die er inderdaad voor zorgen dat de haartjes verzorgd worden.

Conclusie

Mijn conclusie is vrij positief. Vooral over de baardolie ben ik enthousiast: hij is echt goedkoop en bevat hele fijne ingrediënten. Je kan hem natuurlijk niet vergelijken met pure arganolie, of een andere natuurlijke olie, maar voor een standaard baardolie is hij echt fijn. Hij verzorgt het haar en de huid van Timothy heel goed en is niet té vet. Ik geef de Kruidvat Originals Baardolie een 8/10. De baard- en snorwax is oké, en geeft de snor van Jordi een glanzend en gefixeerd effect. Na een paar uur is het effect echter weg en geeft de wax ‘rolletjes’. Daarom krijgt de Kruidvat Originals Baard- en Snorwax van mij een 5/10. Ik zou toch eerder opteren voor een professionele wax.

Edit: de Kruidvat Originals Baardolie en Baard- en Snorwax zijn ondertussen niet meer te verkrijgen. Ik heb hieronder linkjes toegevoegd naar budgetproof alternatieven!Wat vind jij van de Kruidvat Originals baardverzorgingslijn?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.