Heerlijk genieten: een relaxerende massage bij Zensa

Door Elisa – In het drukke leven van een twintiger is het soms moeilijk om tijd te vinden voor ontspanning. Gelukkig mocht ik vorige week genieten van een heerlijke relaxerende massage bij Zensa. Mens sana in corpore sano: wees maar zeker! Lees snel verder!  

Vorige week ging ik naar Zensa in Oostmalle waar Martine mensen heerlijk verwent met Wellness massages. Geïnspireerd door de Oosterse filosofie en vanuit haar ervaring in de zorgsector besloot Martine in 2014 zich volledig te wijden aan yoga en wellness. “In 2009 ben ik begonnen met het geven van massages en yogalessen in combinatie met mijn job als verpleegster. Deze combinatie werd op de duur te moeilijk en daarom heb ik drie jaar geleden besloten mij volledig te wijden aan mijn passies. Ik zit trouwens nog steeds in de verzorgsector: ik zorg nu gewoon op een andere, zachtere manier voor mensen.”.

Hierboven zie je een foto van de ruimte waar Martine massages geeft. De ruimte is gevuld met gezellige kaarsen, en mooi versierd met accessoires die verwijzen naar het boeddhisme, zoals een beeld van Boeddha, inspirerende quotes en een lotusbloem. Het geheel straalt complete rust uit.

 

Martine is dan ook zelf geïnteresseerd in de Oosterse filosofieën en het boeddhisme: “De rust en het zengevoel dat deze filosofie uitdraagt, spreekt mij heel erg aan. Ik ben zelf ook meermaals naar Thailand geweest en heb daar ook verschillende wellness-opleidingen gevolgd aan een erkende school in Chiang Mai. De naam Zensa verwijst dan ook naar dat Zen-gevoel: door de massages krijg je een ‘zensationeel’ gevoel.”

En of ik me zen voelde. Hierboven zie je mij op de massagetafel genieten. Ik kreeg een relaxerende massage van een uur waarbij mijn rug, mijn nek, de achterkant van mijn armen en benen, en voeten werden gemasseerd. Hierbij gebruikte Martine amandelolie om mijn lichaam en geest extra te ontspannen. Omdat etherische oliën echt gezond zijn voor je lichaam, liet ik deze na de massage gewoon nog wat verder intrekken.

De massage was echt heerlijk. Martine combineert haar opleidingservaring met haar gevoel en dat merk je ook: ze weet de juiste plekjes te raken en de juiste druk uit te oefenen. Tijdens de massage gebruikte ze ook enkele drukpunttechnieken die verbazingwekkend goed aanvoelden. Ook was ik ervan geschrokken hoe goed het deed wanneer mijn handen werden gemasseerd. Ja, mijn lief, als je meeleest, dit is een (subtiele) hint!

Conclusie

Het doel van Martine is om mensen met een goed gevoel naar huis te laten gaan. “Vanuit mijn werk in de zorgsector weet ik dat steeds meer mensen nood hebben aan ontspanning van lichaam en geest. Ik ben geen arts, maar kan door mijn wellness-therapie wel stressfactoren wegnemen. Ik wil dan ook dat mensen op een roze wolkje terugkeren naar huis, met een ontspannen lichaam én geest.“. De massage is ondertussen een paar dagen geleden, maar ook ik zit hier nog steeds na te genieten op mijn roze wolkje. Ja, de massages bij Zensa zijn zeker en vast een aanrader!

Laat jij jezelf ook al eens graag verwennen? Bekijk dan de website Zensa.org (die momenteel onder constructie is) of neem contact op met zensa.martine@gmail.com.  Martine geeft naast relaxerende massages ook thaise, hot-stone en kruidenstempelmassages. Bovendien geeft ze yogalessen op verschillende plaatsen in de omgeving van Antwerpen.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.