Pascaud UV Defense

Ik ben zowat dagelijks bezig met huidverzorging, en er zijn zoveel mensen die me tips vragen over hoe ze hun huid het beste verzorgen. Ik moet toegeven dat ik vaak ook ongevraagd mijn tips deel, maar ik wil gewoon dat iedereen z’n huid goed beschermt en verzorgt! Mijn number one tip over huidverzorging is zonder twijfel om je huid te beschermen tegen de zon. Ik smeer mijn gezicht élke dag – ja, ook als de zon niet schijnt – in met een zonnebescherming. Natuurlijk kan je niet zomaar élke zonnecrème gebruiken op je gezicht, maar onlangs kreeg ik de Pascaud UV Defense opgestuurd, en die leek me wel fijn. Lees snel verder als je wilt weten of dat effectief zo was!

Ik had nog niet eerder van Pascaud gehoord, maar ik was dus uitgenodigd voor een event waar het merk aanwezig was. Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn, maar toch kreeg ik een pakketje met de UV Defense en wat informatie opgestuurd. Heel interessant, want ik gebruik élke dag een crème met zonnebescherming. Als je je huid goed beschermt tegen de zon, vermijd je dat je huid veroudert en krijg je dus veel minder snel rimpels, lijntjes en ontstekingen.

Het product dat ik opgestuurd kreeg is de UV Defense, en zit verpakt in tube met een pompje. Ik heb gezien dat het product op de website in een andere verpakking zit, ik weet niet of dat de nieuwe of de oude verpakking is, maar de inhoud is alleszins hetzelfde. Het is een crème voor je gezichtdie UVB én UVA bescherming biedt, met een SPF van 30. Ik gebruik op mijn gezicht altijd een crème van minstens SPF30, dus deze is ideaal.

De crème kan gebruikt worden als hydraterende dagcrème, doordat hij heel wat fijne ingrediënten bevat die de huid verzorgen. Zo zit er aloë vera in de crème, dat verzachtend werkt, maar ook zoete amandelolie dat het vochtgehalte reguleert en tegen rimpels werkt.

Bij een crème met zonnebescherming stel je je al snel een dikke, stroeve en witte crème voor. Dat was bij mij het geval, tenminste, want bijna élke zonnecrème die ik ooit heb gebruikt was van dat kaliber. Maar toen ik de Pascaud UV Defense op mijn huid aanbracht merkte ik meteen dat hij anders is. De crème is licht, en voelt aan als een serum op mijn huid. Wow, dat had ik niet verwacht!

Ik heb de Pascaud UV Defense ook een aantal weken op mijn gezicht gebruikt en ook daar was mijn ervaring positief. De crème laat geen vet residu achter op mijn huid, en trekt snel in. Bovendien gaat mijn foundation niet oxideren doorheen de dag, iets wat ik bij andere zonnecrèmes wél vaak heb. Als laatste positief punt vind ik het heerlijk dat de crème mijn huid tegelijkertijd ook verzorgt!

Conclusie

Ja, moet ik nog iets zeggen? Ik ben hélemaal fan van deze Pascaud UV Defense. De crème beschermt tegen zowel UVA als UVB, en verzorgt de huid tegelijkertijd. In tegenstelling tot andere zonnecrèmes is de crème vederlicht, trekt hij snel in en laat hij geen residu achter. Mijn huid is beschermd tegen de zon, maar gaat niet glimmen doorheen de dag en mijn poriën zijn niet verstopt. Wat kan een mens nog meer verwachten van een zonnebescherming? Er is wel één nadeel aan de Pascaud UV Defense en dat is de prijs. Voor een flesje van 50ml – waar je wel een tijdje mee doet, uiteraard – tel je zo’n 70 euro neer. Ik vind hem de prijs persoonlijk wel waard, want ik betaal liever wat meer om mijn huid te beschermen dan dat ik een goedkope crème kies die ik niet gebruik omdat hij te zwaar is, maar ik  kan me voorstellen dat het voor sommigen wel een drempel is.

Ik geef de Pascaud UV Defense alleszins een 9/10. Als de prijs wat lager was, kreeg hij zeker een tien van me!

Hoe bescherm jij je huid tegen de zon?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.