VLOG Portugal Dag 1: Heel Veel Sushi

Vorige week ging ik naar Portugal! Ik bracht er een paar dagen door in Lissabon met Jordi, die er al wat langer zat voor zijn studie. Ik neem je mee op mijn ontdekkingstocht door de hoofdstad van Portugal, en vandaag trek ik naar Belém, in het zuidwesten van Lissabon. Lees snel verder om mijn vlog én foto’s te bekijken! 

Het werd een heel spontane uitstap, en zo vind ik het het leukst. Niets voorbereid, gewoon gaan naar waar we willen, en het vooral heel rustig aan doen.

We besloten dus om een uitstapje te maken naar Belém, een wijk ten zuidwesten van het centrum van Lissabon. Heel mooi is er het klooster (hierboven op de foto), echt heel indrukwekkend, en ook de Belém Toren (die je in de video ziet) is prachtig om te zien.

Het monument dat we tegenkwamen bij het water heet Padrao dos Descobrimentos, in het Nederlands ‘monument van de ontdekkingen’ en viert de ontdekkingsreizigers. Ik vond het monument heel statig en massief, het valt echt op in het landschap.

Dit ben ik, met mijn haar in een belachelijk knotje omdat het zo warm was!

En dit is Jordi, die zich heel flink aan het insmeren is. Het is zo belangrijk om je huid goed te beschermen, dus ik was blij dat hij eraan dacht!

Toen we aan het lunchen waren, kwam er plots een grote meeuw aan het tafeltje naast ons de restjes opeten. Een beetje eng, maar ook wel heel schattig: ik wou graag knuffelen, maar dat zag de meeuw niet zitten.

En dit is het uitzicht op het plein bij de Belém Toren. Zo cool!

We sloten onze dag af bij een schattig sushi-restaurantje, waar je van een sushibuffet kon eten. Er was ZO ENORM VEEL SUSHI, en het was ook nog eens lekker!

Dit was mijn eerste dag in Portugal, bekijk de komende dagen ook de rest van mijn trip naar Lissabon!

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.