Bij De 100 Beste Fashionbloggers van Nederland & België!

Toen ik dit hoorde was ik zo trots: ik zit bij de 100 beste fashionbloggers van Nederland en België! Ik ben enorm blij met mijn plekje bij de top 100, en vereerd dat ik tussen al die fantastische fashionbloggers mag staan, en dat wil ik graag even met jullie delen. Vandaag vertel ik je een beetje meer over het onderzoek naar de beste fashionbloggers, en wie er nu allemaal in staat! Lees snel verder!

Het onderzoek is gedaan door Sooco, en er werden drie criteria vooropgesteld: de bloggers moesten uitblinken zowel op het gebied van social media, als op content en techniek. In totaal bestaat de top 100 uit 88 Nederlandse en 12 Belgische fashionbloggers. En van die 12 Belgische fashionbloggers ben ik er eentje!

Sooco heeft héél uitgebreid onderzoek gevoerd, en heeft een groot aantal leuke weetjes verzameld. Ik vond het superleuk om alles te lezen. Hier een aantal weetjes die bleken uit het onderzoek.

  • 47% schrijft in het Nederlands, en 49% in het Engels. De overige 4% schrijft in meerdere talen;
  • Maar 9% is aangesloten bij een bloggersnetwerk (zo weinig? wow!);
  • De meeste bloggers wonen in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen;
  • 40% van de bloggers blogt dagelijks. Flink zo!

Social media

Uiteraard speelt bereik een grote rol, en daarom werden de volgers op sociale media opgeteld. Instagram woog iets harder door omdat het platform tegenwoordig enorm populair is. Op social media scoorde ik een 3,5/5!

Content

Voor mij komt content op de eerste plaats, dus ik ben blij dat ze ook goed hebben gekeken naar de kwaliteit van de blogs. Ze beoordeelden de teksten, foto’s en vormgeving. Er werd echt gekeken naar hoe de blogger blogt, en op content scoorde ik 4/5. Jeej!

Techniek

Hier ben ik echt niet sterk in: bij het onderdeel techniek wordt gekeken naar de laadtijden van je website, de structuur van je website en zo van die dingen waar ik helemaal niets van begrijp. Volgende week ga ik nog eens samenzitten met Vincent, die die dingen wél begrijpt, dus hopelijk gaat mijn score van 2,5/5 dan omhoog!

En op welke plek sta ik nu?

Ik had het hélemaal niet verwacht, maar ik sta op de 45ste plaats! Ik ben zo trots! Van de Belgische bloggers sta ik op plaats 7, hoe gek is dat? Om de hele lijst te bekijken, klik hier.

Staat jouw favoriete blogger in de lijst?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.