VLOG: Portugal Dag 2: Barreiro

De tweede dag dat ik in Lissabon vertoef, neemt Jordi me mee naar Barreiro. We nemen de boot over de Taag, naar de overkant en in Barreiro bezoeken we een soort kunstgalerij, maar gaan we ook even naar het strand en vertelt Jordi wat meer over de gemeente. Hij was namelijk al een tijdje in Portugal voordat ik aankwam, omdat hij er een workshop had voor zijn opleiding. Lees snel verder om de video en foto’s te zien! 

Ik was heel erg onder de indruk van Barreiro. De gemeente ligt op tien minuten met de boot van het centrum van Lissabon, en toch is het er zo afgelegen. Heel veel huizen staan leeg en er hangt een verlaten sfeer. Een beetje eng, maar ook heel cool om te zien!

Dit is Barreiro. Op het eerste zicht ziet het er mooi uit, en dat is het ook, maar als je goed oplet, merk je overal graffiti op, en dichtgemetselde huizen.

In de kunsthangar zagen we de meest uiteenlopende kunstwerken. Zo vonden we deze bank, gemaakt uit een boomstam, er superleuk uitzien!

En ook deze lamp viel ons meteen op.

Het is fascinerend om te zien hoe plaatselijke kunstenaars een plek krijgen om zich uit te leven. Zo inspirerend!

Na het vele wandelen bereikten we eindelijk het strand. Even chillen, en het water voelen (véél te koud om te zwemmen) en iets drinken, en dan werd het alweer tijd om weer naar de ferry te wandelen.

Hoe leuk is trouwens mijn enkelbandje? Ik hou van het zilver met het turquoise.

’s Avonds was ik echt supermoe van het wandelen en de warmte, dus zijn we ergens gaan eten, hebben we een film gekeken en ben ik gaan slapen.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.