VERLOREN SOKKEN: Het Boek Van Mijn Zus!

Ik heb echt een fantastische familie, ik ben echt trots dat ik er deel van mag uitmaken. Onlangs bewees mijn briljante zus dat nogmaals, want ze bracht een boek uit! Verloren Sokken is ‘een dichtbundel met grote en kleine problemen, voor grote en kleine mensen’. Vandaag toon ik je dus met trots het boek van mijn grote zus. Lees snel verder!

Dit is het resultaat van maanden werk! Samen met Silke Groffy – niet ik dus – bracht Floortje Verloren Sokken uit. De gedichten zijn van Floortje, en Silke heeft er passende tekeningen bij gemaakt. Ik vind het resultaat geweldig, en ik weet dat ik een beetje biased ben, maar dat méén ik echt. Het boek is een ‘kinderboek’, maar ik, als volwassene – want ja, dat ben ik! – kan er ook echt van genieten.

Kijk nu, hoe écht. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag, en was meteen in de boekhandel bij ons uitverkocht. Ik ben zelf erg onder de indruk van het feit dat mijn eigen zus een boek heeft uitgegeven, en ook van het resultaat. Jullie zijn waarschijnlijk enorm nieuwsgierig, dus ik toon jullie een sneak peek van Verloren Sokken.

Dit is de inhoudsopgave. Het boek heeft zo’n 60 pagina’s, en een 30-tal gedichten. Sommige zijn kort, en sommige zijn wat langer, maar ze zijn allemaal hapklaar en ik ben er zo doorheen! De gedichten zijn luchtig en schattig, maar sommige zijn ook wat zwaarder.

Maar ook de tekeningen zijn echte kunstwerkjes. Silke maakte voor elke pagina een tekening die op zich al prachtig is, en de gedichtjes afmaken. Het boek is hélemaal afgewerkt.

Bij deze een van de vele gedichten uit Verloren Sokken, want ik wil jullie dit niet onthouden!

Grote mensen
Of kabouters bestaan?
Ik ben het vergeten.
Toen ik nog kind was,
Heb ik het geweten.

Ik vind de cover ook echt mooi geworden. De kleuren, de bladspiegel, alles klopt. Ik kan oprecht zeggen dat dit me trots maakt! Nog één gedichtje, omdat ik het gewoon moét delen:

Kusje
Papa werd op ’t matje
geroepen door mijn zus.
Dat komt ervan: vertrekken
zonder afscheidskus!

Verloren Sokken is verkrijgbaar bij de boekhandel, of online via bijvoorbeeld bol.com. Ik ben zo trots op Floortje, maar ik hoor natuurlijk ook supergraag wat jullie van het resultaat vinden! 

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.