10 Hair & Beauty Trends Summer 2017

Haar- en beautytrends veranderen net als de modetrends elk seizoen. Ik vind het fascinerend om te zien hoe stijlen terugkomen, en nieuwe, creatieve ideeën opduiken. Om deze zomer weer helemaal mee te zijn met de trends, deel ik vandaag 10 haar- en beautytrends. Van glitter tot vlechtjes; als je wilt weten hoe ook jij er deze zomer hélemaal hip kan uitzien, lees snel verder!

Ik heb zoveel zin in de zomer, zeker als ik zie welke trends eraan komen. Welke trends vind jij leuk? En zijn er dingen waar je echt helemaal niks mee hebt?

1. Super straight hair

Deze zomer is het helemaal oké om je haar niet te krullen, en om het zelfs nog rechter te maken. Neem dus snel je stijltang erbij, leg je haar perfect in de plooi – of net niet – en gebruik nog wat extra haarlak om alle pluis te elimineren. Ik heb van mezelf vrij steil haar, dus ik ben zeker fan van deze trend!

2. Glitter Everywhere

Dat het stilaan zomer wordt, betekent ook dat de festivals eraan komen. Iedereen weet dat dat hét moment is om eens iets speciaals te proberen, en op beautygebied kan dat deze zomer zeker. Wees eens creatief met glitter, en hier geldt: alles kan. Ik ging voor glitterlippen, maar probeer ook eens een – wat meer draagbare – glitter eyeliner, glitternagellak, glitter in je haar, …

3. Superlang haar

Ik ben nog steeds superblij met mijn extensions van Zascha, en deze zomer nog meer: het is namelijk heel cool om superlang haar te hebben. En met superlang haar bedoel ik echt superlang! Hoe langer, hoe beter, en met die trend ben ik helemaal mee. Ik clip snel een paar wefts in, en ik ben klaar om te gaan. Gebruik de code Silke en shop jouw set met korting!

4. Underliner

Deze vind ik echt zo leuk: een lijntje onder je ogen. Herinnert iemand zich nog dat het vroeger ‘normaal’ was om énkel een lijntje onder je ogen te dragen? En dan het liefst een dik, zwart lijntje. Wel, die trend is nu helemaal terug, maar dan beter. Een smokey lijntje in een leuk kleurtje, of een strakke lijn met een eyeliner, kies maar wat jij het leukst vindt!

5. Soft Waves

Deze zomer zien we vaak de zachte golven in het haar terugkomen. En met zacht bedoel ik dat ze écht zacht mogen zijn. Gebruik de grootste krultang die je hebt om een subtiele slag in je haar te maken, of maak golfjes met je stijltang. Super zomers en romantisch!

6. Hoge Paardenstaart

Heb je je haar liever vast? Maak dan een hoge staart. Ik ben altijd al fan geweest van de hoge paardenstaart, want die vind ik er het flatterendst uitzien. Ik neem mijn haar gewoon vast bovenop mijn hoofd, draai mijn elastiekje er een paar keer rond en trek dan wat plukjes los om een undone look te creëren.

7. Smokey Eyes

Ik heb het gevoel dat ze even zijn weggeweest, en nu weer terug zijn gekomen, de smokey eyes. Smokey eyes kunnen er zwaar uitzien, maar met de juiste kleuren en technieken kan het er juist zacht, zomers en fris uitzien. Weer een trend waar je mij deze zomer ongetwijfeld mee ziet rondlopen!

8. Hair Flip

Ken je dat, als je haar na een tijdje heel plat gaat liggen? Mijn trucje daarvoor is om het te flippen naar de kant waar het normaal niet ligt. En dat is nu net super hip deze zomer! Keigoed, want een hair flip geeft je volume, en het zorgt ook voor een casual look.

9. 80’s Colors

Deze is wat gewaagder: de kleurtjes uit de jaren ’80 komen terug! Felroze en -blauw zijn op heel wat manieren in je makeup te verwerken. Kies bijvoorbeeld voor een felroze lipstick, of een gekleurde eyeliner. Felle blushes komen ook stilaan terug, en dat vind ik echt fijn! Ik ga nog blij worden met de terugkeer van de jaren ’80.

10. Vlechtjes

Ik kan écht geen genoeg krijgen van vlechten, je kan er zoveel kanten mee op. Deze zomer mag je vlechtjes verwerken in élk kapsel. Hierboven heb ik mijn haar ondersteboven ingevlochten en een messy bun gemaakt, maar kroontjes, schuine vlechten of gewoon losse vlechtjes kunnen allemaal!

Welke trend vind jij het leukst?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

14 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.