Review: Omorovicza Gezichtsverzorging

Als je goed hebt opgelet, zag je de productjes van Omorovicza al voorbijkomen in de video waarin ik mijn perspakketjes unboxte. Ik was onlangs bij de opening van de Fin Du Jour winkel in Antwerpen, en daar mocht ik als eerste de winkel en de producten ontdekken. Eén van die merken was Omorovicza, en daarvan kreeg ik ook een paar producten mee naar huis om uit te proberen. En dat heb ik gedaan, dus lees snel verder!

Ik had persoonlijk nog nooit van het merk gehoord, dus ik was heel blij om eens iets uit te proberen. Ik vind het fantastisch om nieuwe merken te ontdekken, want wie weet zit hier wel een holy grail bij! Na een rondleiding in de winkel en heel wat nieuwe informatie kreeg ik vier luxe samples mee naar huis, en één full-size product.

Omorovicza is – zo ontdekte ik na wat research – een Hongaars merk dat een groot assortiment aan gezichts- en lichaamsverzorging aanbiedt. Ik ben al twee keer in Hongarije geweest, en ik herinner me de prachtige spa’s. Dat is ook waar Omorovicza is ontstaan; ik vind het een mooi verhaal! De producten van Omorovicza zitten in het luxe segment, dus ze zijn wat duurder, maar (hopelijk) wel hun geld waard.

Ik kreeg een luxe sample én fullsize flesje van de Queen of Hungary Mist van Omorovicza mee naar huis. Ik wist niet meteen waarvoor het diende, maar het is dus een soort toner. Je kan hem gebruiken na je reiniging, of wanneer je verfrissing nodig hebt.

Het eerste dat ik opmerkte, is dat de spray héérlijk ruikt. Subtiel, maar fris, het is een verwennerij om hem over je gezicht te sprayen. Ik gebruik hem het liefst over mijn makeup heen, om alles op te frissen. De spray is héél fijn, zodat je gezicht niet ‘nat’ wordt, maar de toner fijn over je gezicht verdeeld wordt.

Dit is de Cleansing Foam, het is een schuimend product dat je huid op een zachte manier reinigt. Je gebruikt de Cleansing Foam door je huid nat te maken, en dan het schuim zachtjes in te masseren. Zonder problemen haalt de sulfaatvrije formule alle onzuiverheden en make-up weg, en hij heeft een subtiel geurtje. Ik heb hem uitgeprobeerd, en vooral onder de douche vind ik hem handig in gebruik én hij haalt effectief al mijn make-up weg.

Behalve een cleansing foam heeft Omorovicza ook een Cleansing Balm. Ik reinig mijn huid héél graag met olie of balsem, dus deze Thermal Cleansing Balm wou ik graag uitproberen. De balsem bevat Hongaarse klei, en ontgift de huid terwijl hij haar reinigt. Verder bevat de balsem nog een heel aantal verzorgende ingrediënten zoals amandelolie, oranjebloesem en mineralen.

De balsem is diepzwart, maar eens je hem aanbrengt wordt hij bijna helemaal transparant. De textuur voelt heerlijk zacht aan op mijn huid, en hij haalt echt alle makeup weg, zelfs een waterproof mascara die ik aan het testen was!

Als laatste kreeg ik ook nog de Gold Rescue Cream mee naar huis, en dat is volgens mij een van de belangrijkste producten die het merk aanbiedt. Het is echt een speciaal product, bedoeld om droge stukjes van de huid te ‘redden’. De crème bevat colloïdaal goud – zo cool – maar ook omega 6, polypeptides en uiteraard mineralen.

De crème zelf is erg rijk van substantie, dus ik gebruik hem enkel op plekjes die echt droog zijn. Bovendien wil ik zuinig werken met de Omorovicza Gold Rescue Cream, want hij is echt wel kostbaar. Hij zou heel goed werken tegen lijntjes en rimpels, en dat kan ik me zo voorstellen: hij voedt de huid intens en hydrateert enorm goed.

Conclusie

Ik ben heel tevreden over de producten van Omorovicza die ik heb getest. Ik geef toe dat ze prijzig zijn, en dat ze misschien niet in ieders budget passen, maar ze werken wel echt goed. Vooral de Gold Rescue Cream vind ik een superfijn product. Als je last hebt van een hele droge huid, of hardnekkige droge plekjes, is deze zeker de moeite waard om eens uit te proberen! Ook de Queen of Hungary Mist heeft een vast plaatsje in mijn badkamer én in mijn handtas. Mij zien ze ongetwijfeld nog eens langskomen bij Fin Du Jour!

Had jij al van het merk Omorovicza gehoord?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.