Snelcursus Colour Correcting: Essence Little Beauty Angels

Colour correcting is echt super hard in de laatste tijd. Zelf doe ik meestal niet aan colour correcting, omdat ik niet echt vaak hele rode of donkere vlekjes heb. Bovendien vind ik het mooi als mijn huidskleur nog zichtbaar is onder mijn foundation. Essence komt met een limited edition met de naam Little Beauty Angels, een collectie speciaal om te colour correcten. De collectie is super cute, dus uiteraard moest ik er wel iets van uitproberen. Vandaag toon ik je daarom wat ik vind van de Essence Little Beauty Angels Primer Sticks. Lees snel verder!

De hele Essence Little Beauty Angels collectie is opgebouwd rond drie kleuren: roze, groen en beige. Elke kleur heeft z’n eigen taak. Zo geeft roze de huid een frisse, wakkere gloed, groen neutraliseert roodheden en beige corrigeert imperfecties. In totaal zijn er negen items in de collectie, waaronder poeders, correctors en sponsjes. Ik probeerde de drie primer sticks uit, want ik was heel benieuwd hoe ze zouden werken!

  • Essence Little Beauty Angels Primer Sticks, €2,59

De Primer Sticks zijn er dus in drie kleuren, en ze werken niet enkel kleur corrigerend, maar ze zijn ook vochtinbrengend en zorgen ervoor dat je foundation mooier aanbrengt, en beter blijft zitten. Ze bevatten vitamine A en E, dus je kan de primers gerust gebruiken zonder bang te moeten zijn dat je huid niet verzorgd wordt.

01 – On My Concealing Mission

Ik begin met de roze stick, On My Concealing Mission. Een roze corrector wordt gebruikt om de huid een frisser effect te geven, en doet de huid er wakkerder uitzien. Roze correctors zijn ideaal om te gebruiken onder de ogen, waar de huid er vaak wat grauw en olijfkleuriger uitziet dan op de rest van het gezicht. Gebruik een roze corrector dus op plekken waar er ongewenste schaduw is, en op de grauwe delen van je gezicht.

02 – On My Anti-Redness Mission

Groene color corrector is volgens mij de meest bekende kleur om als corrector te gebruiken. Deze On My Anti-Redness Mission is de complementaire kleur voor rood, dus met groen kan je roodheden neutraliseren. Volgens mij heeft iedereen wel eens last van roodheden, die kan voorkomen in de vorm van puistjes, vlekjes, rosacea en couperose.

03 – On My Covering Mission

De derde stick van de drie is de beige variant, On My Covering Mission is dé corrector die donkere vlekjes bedekt. Deze kleur licht de huid voorzichtig op, zodat donkere vlekjes minder zichtbaar worden.

Hierboven heb ik de drie Essence Little Beauty Angels Primer Sticks onder elkaar aangebracht.

De primers zijn best sterk gepigmenteerd, en geven vrij veel dekking. Gelukkig zijn de kleuren zacht genoeg zodat ze zeker niet te opvallend zijn op de huid.

Hierboven heb ik de drie primers uitgeblend. Als je héél goed kijk zie je nog de roze, groene en beige kleur héél subtiel zitten. De primer smelt heel mooi samen met mijn huid, en je ziet ze bijna niet zitten als ze niet gekleurd waren. Dit is best veelbelovend!

Op de foto hierboven draag ik helemaal geen makeup. Normaal gezien gebruik ik enkel een laagje foundation – ik gebruik de Givenchy Teint Couture Fluid Foundation –  om alles een natuurlijk effect te geven, en dat vind ik genoeg dekking geven.

Wat een kleurrijke foto! Ik heb de drie Essence Little Beauty Angels Primer Sticks aangebracht op mijn gezicht.

  • 01 – On My Concealing Mission onder mijn ogen;
  • 02 – On My Anti-Redness Mission rond mijn neus, want daar heb ik wat roodheid, een beetje op mijn kin en op een puistje op mijn kaaklijn;
  • 03 – On My Covering Mission op mijn neusbrug en voorhoofd.

En dit is hoe het eruit ziet als ik de Essence Little Beauty Angels Primer Sticks heb uitgeblend. Je ziet de kleur nog best goed zitten, en ik vind het er beest al goed uitzien.

En hier heb ik mijn normale laagje foundation over de primers heen aangebracht. Ik moet toegeven dat het geheel er heel egaal uitziet, egaler dan wanneer ik enkel de foundation draag. Gelukkig heb ik niet zoveel verkleuringen dat enkel foundation niet genoeg dekking geeft, maar ik denk dat als je écht een opvallende roodheid hebt, of hele donkere kringen, deze primers wel een handig product kunnen zijn. Of hij mijn foundation langer doet zitten, kan ik niet meteen zeggen, dus daarvoor alleen zou ik hem zeker niet gebruiken.

Conclusie

Colour Correcting wordt wel heel gemakkelijk met de Essence Little Beauty Angels Primer Sticks. Ze zijn fijn in gebruik, ze geven geen gekleurde waas en ze corrigeren zonder problemen lichte verkleuringen. Voor mij zijn deze Primer Sticks niet meteen een musthave, maar stel dat ik ooit écht iets moet bedekken, gebruik ik liever een colour corrector dan een dikke laag foundation! Ik geef de Essence Little Beauty Angels Primer Sticks een 7/10.

Gebruik jij soms colour correctors?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.