Yves Rocher Bohemian Chic Summer

Al jaren ben ik fan van de producten van Yves Rocher. Zowel hun verzorging, als hun parfum en hun make-up; ik wil alles hebben! De zomercollectie van Yves Rocher ligt momenteel nog tot het einde van de maand in de winkel, en met de titel Bohemian Chic klonk het alvast erg veelbelovend. Ik mocht een aantal producten uitproberen, en dat deed ik met plezier. Als je wilt weten of de Yves Rocher Bohemian Chic Summer collectie de moeite waard is, lees dan snel verder!

De Yves Rocher Bohemian Chic Summer collectie bestaat uit een heel aantal leuke, kleurrijke en frisse producten. Zo zijn er een aantal nagellakjes in zachte kleurtjes, schattige lip- en blushsticks, een nieuwe mascara, een bronzer duo, stickertattoos en vijf kleurige eyeliners!

 • Yves Rocher Bohemian Chic Summer collectie, verkrijgbaar tot 28 mei

Duo Poeder Zonnige Teint

Ik begin vandaag met de Duo Poeder Zonnige Teint. Het is een bronzerduo, met een lichtere en een donkerdere bronzer. Het poeder zorgt voor een natuurlijke, zonnige teint, die je perfect kan aanpassen aan je huidskleur. De bronzer is verkrijgbaar in vier kleuren, waarvan ik kleur Hâle Léger – de lichtste tint – uitprobeer.

 • Yves Rocher Bohemian Chic Summer Duo Poeder Zonnige Teint, €14,95

Op de foto hierboven heb ik de twee tinten van het Duo Poeder op mijn arm geswatcht. Links zie je de lichtste tint, en rechts de donkerste. De lichtste tint is duidelijk te licht voor mij, maar met de donkerste tint kan ik wel werken. Het poeder is zacht als fluweel en niet stroef – zo ontstaan er zeker geen vlekken.

Hierboven heb ik geshapet met de Duo Poeder bronzer. Links zie je mijn gezicht met enkel foundation, en rechts heb ik het Duo Poeder aangebracht. Ik heb vooral met de donkerste tint gewerkt, en die is nét donker genoeg. Het effect is mooi, niet vlekkerig en erg natuurlijk. Ik denk dat voor mij één tintje donkerder beter was geweest, maar ik vind dit resultaat er wel mooi uitzien. Ik geef de Duo Poeder bronzer een 7/10.

Mascara Vertige Longueur

In de Yves Rocher Bohemian Chic Summer collectie zit een hele speciale mascara. Het borsteltje van de Mascara Vertige Longueur is namelijk flinterdun, zodat je heel precies volume en lengte kan aanbrengen.

 • Yves Rocher Bohemian Chic Summer Mascara Vertige Longueur, €12,95

Hierboven draag ik links geen mascara, en rechts draag ik de Mascara Vertige Longueur.

De mascara geeft mijn wimpers best veel volume, en ook veel lengte. Het borsteltje werkt heel fijn en is inderdaad goed om precies te werk te gaan. Ik kan zonder veel moeite mijn binnenst een buitenste wimpers een laagje mascara geven. Bovendien vind ik dat de mascara mijn wimpers ook heel mooi separeert. Het enige minpuntje is dat, doordat de haartjes zo kort zijn, mijn wimpers wat moeilijker vastgrijpen dan een normaal borsteltje. Ik geef de Mascara Vertige Longueur een 8/10.

Vertige Eyeliner Stiftjes

Superleuk zijn in de zomercollectie de Vertige Eyeliner Stiftjes. Ze zijn er in vijf kleurtjes, en ze hebben een heel fijn puntje. Daardoor kan je heel precies werken, en een fijn lijntje zetten. De eyeliner zou het zo’n 12 uur volhouden, en een intense kleur aanbrengen.

 • Vertige Eyeliner, €10,95

De eyeliners zijn volgens mij dé statement items van deze zomercollectie. Ze zijn kleurrijk en vrolijk, en de felle kleurtjes brengen veel frisheid in de collectie.

Hier heb ik de Vertige Eyeliner stiftjes aangebracht op mijn arm. Het pigment is echt prachtig, zelfs de lichte kleurtjes zijn intens en perfect egaal. Prachtig! Van links naar rechts zie je:

 • Bleu Céladon
 • Bleu Paradis
 • Bleu Pensée
 • Vert Forêt
 • Brun Café

hierboven heb ik de Vertige Eyeliner in de kleur Bleu Pensée aangebracht. Het is heel gemakkelijk om een fijn lijntje aan te brengen, en de formule is vloeibaar genoeg om een vloeiend lijntje aan te brengen, maar niet té vloeibaar, zodat hij gaat uitlopen. Ik geef de Vertige Eyeliner een 9/10.

Glossy Lip & Cheek Pen

Ik hou van multifunctionele producten, en deze Glossy Lip & Cheek Pens zijn dat zeker. Geef je lippen een subtiel kleurtje én een stevige hoeveelheid glans, en krijg een natuurlijk blosje op je wangen met hetzelfde product.

 • Yves Rocher Bohemian Chic Summer Glossy Lip & Cheek Pen, €6,95

Van links naar rechts zie je Abricot, Corail en Or Nacré.

Abricot is een prachtig, licht perzikkleurige crème, die een natuurlijke glans achterlaat. Corail is een wat meer roze kleur, en Or Nacré is een transparante gloss met subtiele gouden shimmers.

Op de foto hierboven gebruik ik de drie Glossy Lip & Cheek Pens op mijn wangen. Links draag ik foundation en bronzer, in het midden heb ik de blushes aangebracht (van boven naar onder: Or Nacré, Abricot en Corail), en rechts heb ik ze geblend met mijn vinger.

Het resultaat is een hele natuurlijke blos, en door de gloss finish krijgen mijn wangen een natuurlijk en glanzend resultaat.

Hierboven heb ik de Glossy Lip & Cheek Pen in de kleur Abricot aangebracht op mijn lippen.

Er is niet heel veel kleur zichtbaar, maar mijn lippen hebben wel een prachtige glans, alsof ik een lippenbalsem heb gebruikt.

Voor mij is deze tint iets té nude, ik heb liever wat meer kleur, maar dit kan wel een heel mooi subtiel kleurtje zijn voor mensen met wat lichtere lippen.

Hierboven heb ik de Glossy Lip & Cheek Pen in de kleur Corail aangebracht.

Corail geeft al een beetje meer kleur, maar toch blijft het heel natuurlijk.

Corail vind ik al iets fijner bij mijn huidkleur passen, dit is voor mij een hele mooie nude lipbalsem. Ik vind het vooral heel leuk dat de Glossy Lip & Cheek Pens zo comfortabel op de lippen zijn, en daarom geef ik ze een 8/10.

Nagellakjes

In de Yves Rocher Bohemian Chic Summer collectie zitten uiteraard ook een aantal leuke zomerse nagellakjes. Ik probeer vandaag vijf van de zes kleurtjes uit.

 • Yves Rocher Bohemian Chic Summer Nagellak, €3,95

Blanc Orchidée

Blanc Orchidée is een witte kleur die in twee laagjes nog niet hélemaal dekt, maar wel een mooi en fris kleurtje geeft.

Rose Azalée

Dit vind ik ook een heel mooi kleurtje: Rose Azalée is een zacht koraalkleurig lakje dat perfect dekt in twee laagjes.

Rose Doux

Ook Rose Doux dekt niet perfect, maar ik vind het best nog wel iets hebben. Het is een zacht roze kleurtje dat doet denken aan de lentebloesems.

Abricot Pastel

Abricot Pastel is een pasteloranje kleurtje, en hoewel hij niet perfect dekt vind ik dit echt een prachtig tintje!

Bleu Céladon

Ook Bleu Céladon is een ideaal zomerlakje. Het lichtblauw doet me denken aan de zomerlucht, heerlijk!

Vert d’Eau

Als laatste dit licht pastelgroene lakje, zo cute!

Conclusie

De Yves Rocher Bohemian Chic Summer collectie is ongetwijfeld goedgekeurd! Ik hou van de frisse kleurtjes, en de zachte texturen. Als ik één item uit de collectie moet kiezen, ga ik voor de Vertige Eyeliner stiftjes, want die werken echt superfijn!

Als je de items uit deze collectie met éxtra korting wil scoren, schrijf je dan in bij Earnieland. Via deze link krijg je daarbovenop nog eens €10 shoptegoed!

Wat denk jij van de Yves Rocher Bohemian Chic Summer collectie?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.