Yves Rocher Pure Calmille

Als je een gevoelige huid hebt zoals ik (snel rood en uitgedroogd) zijn goede verzorgingsproducten een échte must. Ik ben dan ook altijd op queeste naar producten die passen bij mijn huid. Vandaag test ik daarom de huidverzorgingsproducten van de lijn Pure Calmille van Yves Rocher uit. Lees snel verder om te weten wat ik ervan vind!

De lijn bestaat al sinds 1964 en kent dus een lange voorgeschiedenis. Calmille verwijst naar het gebruik van kamille-extracten in de producten. De kamilleplanten worden door Yves Rocher zelf gekweekt in Frankrijk, fijn! Ik testte vijf producten uit van de lijn Pure Calmille van Yves Rocher: drie cleansing producten en twee voedende crèmes.

Pure Calmille Cleansing Gel 

De cleansing gel gebruik je ’s ochtends en ’s avonds op een vochtig gezicht om het gezicht schoon te maken. Zachtjes inmasseren en vervolgens afspoelen.

De cleansing gel heeft een vrij sterke, maar frisse geur. Er zit dan ook toegevoegd parfum in het product, wat een beetje jammer is aangezien parfum ervoor kan zorgen dat je huid geïrriteerd raakt en vatbaar is voor ontstekingen. Het product doet wel wat het belooft: alle make-up (zelfs waterproof-mascara) kan ik verwijderen met deze gel. Mijn huid voelt fris en schoon, maar wel een beetje plakkerig. Ik merk ook dat mijn huid een beetje ‘tintelt’ na het gebruiken van dit product.

Pure Calmille 2 in 1 Cleanser & Toner

’s Ochtends en ’s avonds met een wattenschijfje op het gezicht aanbrengen. Afspoelen is niet nodig, al duurt het wel even voor het product helemaal intrekt.

Deze twee in één cleanser & toner heeft dezelfde frisse geur als de toner, maar is iets minder sterk. Van deze zachtere geur ben ik fan! Ook deze cleanser & toner verwijdert alle make-upresten. Ondanks dat ook hier toegevoegd parfum in zit, reageert mijn huid goed op dit product. Ik zou dit product dan ook eerder gebruiken voor mijn gevoelige huid dan de iets sterkere cleansing gel. Leuke extra: de verpakking van deze cleanser is net als die van de gel van recycleerbaar plastiek gemaakt!

Pure Calmille Cleansing Micellair Oil

’s Avonds aanbrengen om make-up te verwijderen en huid schoon te maken. Op het gezicht in masseren met een beetje water (zo gaat het schuimen) en vervolgens afspoelen. Aanbevolen voor de droge huid.

Ik ben tegenwoordig fan van olies, dus ik kon niet wachten om deze uit te testen! Goed nieuws: hij stelde niet teleur. Deze olie heeft een heerlijke, zoete en warme geur. Bovendien kon ik met de micellaire olie alle make up-resten goed verwijderen, en voelt de olie helemaal niet plakkerig aan. Mijn vrij droge huid voelt heerlijk zacht na het gebruiken van deze olie.

Pure Calmille Face and Body Comfort Cream 

Op het lichaam of gezicht smeren en even laten intrekken.  

Net zoals de andere producten van de Calmille lijn, heeft deze cream een zeer frisse en aangename geur. Wat leuk is, is dat het een multifunctioneel product is: je kan de crème namelijk zowel voor je gezicht als lichaam gebruiken. Een ideaal vakantieproduct om de huid na het zwemmen lekker te hydrateren!

Pure Calmille Moisturizing Cream 

’s Ochtends en ’s avonds op de huid aanbrengen om deze te hydrateren en te beschermen. Deze crème kan je zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken, en voedt de gevoelige en droge huid intens.

Deze crème trekt snel in en ruikt erg lekker! Mijn huid voelt gehydrateerd en zacht aan na gebruik. Ik heb al gelezen dat sommige gebruikers de crème iets te dik vinden voor alledaags gebruik, maar bij mijn huid past de crème prima. Je zou ook eventueel kunnen opteren om de crème enkel ’s avonds te gebruiken, zodat de crème de hele nacht z’n werk kan doen.

Conclusie

De producten van de Yves Rocher Pure Calmille lijn ruiken allemaal heerlijk. Er is voor ieder wat wils, zo kunnen mensen met een vette of gecombineerde huid kiezen voor de Cleansing Gel, en mensen die – zoals ik – een drogere huid hebben zullen de 2-in-1 Cleanser & Toner of de Micellaire Olie dan weer fantastisch vinden.

Gebruik jij wel eens producten met kamille?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.