Essence Live. Laugh. Celebrate!

Essence viert haar vijftiende verjaardag; vijftien jaar is essence al favorit. Wauw, echt indrukwekkend: ik herinner me nog toen ik een jaar of 15 was en in het middelbaar zat – dat is ondertussen al bijna tien jaar geleden – en dan was essence ook al een van de favoriete merken! Om haar verjaardag te vieren, brengt essence een palette uit dat je volledig zelf kan samenstellen. En dat deed ik. Als je wil zien hoe mijn zelf samengestelde palette eruitziet, lees dan snel verder!

De verpakkingen zijn heel feestelijk vormgegeven, en geïnspireerd op confetti. Er zijn twee paletten waar je uit kan kiezen, eentje met vier plekjes en eentje met acht. Ik koos – uiteraard – voor het palette met acht kleuren. In het deksel van het palette zitten allemaal gekleurde bolletjes, en wauw: wat is het leuk om daar mee te spelen! ik voel me een kindje met dit leuke palette in mijn handen.

  • Essence Live. Laugh. Celebrate! 8-Palette, €1,99

Wat was het moeilijk om acht kleurtjes uit te kiezen. Je kan namelijk kiezen uit een fixing powder, een highlighter, een blush, een lip base twee kleuren lip powder en 7 kleuren oogschaduw. Begin er maar eens aan, hé! Uiteindelijk koos ik voor deze kleuren:

  • Highlighter Powder 01 – My Special Highlight;
  • Shimmer Blush 01 – Rythm Of The Night;
  • Lip Powder 01 – Crush On You!;
  • Lip Powder 02 – Everybody Dance Now;
  • Eyeshadow 03 – Life Is Beautiful;
  • Eyeshadow 04 – It’s My Birthday;
  • Eyeshadow 05 – T.G.I.F.;
  • Eyeshadow 06 – Celebrate Good Times.

Alle refills kosten €1,59 per stuk, dus dit palette kostte in totaal €14,71. Dat is best budgetproof!

Hierboven heb ik alle poeders geswatcht. Dat ziet er mooi uit!

Ik had verwacht dat de highlighter wat meer zou glanzen, hij lijkt wel mat. Daar ben ik niet heel blij mee, maar het kan alsnog een leuk effect geven. De blush had ik wat rozer verwacht, maar die heeft dan weer wél een mooi glansje. Naar de lip powders ben ik heel benieuwd, en de oogschaduws zijn prachtig: mooi gepigmenteerd en perfect dekkend.

Essence Live. Laugh. Celebrate! Eyeshadow

Ik gebruikte de oogschaduws om een vleugje kleur op mijn ogen te zetten. Op het ooglid vallen de kleuren jammer genoeg een klein beetje weg, maar dat kan ook zijn doordat ik voor de lichte kleuren had gekozen. De mooiste tint vind ik de enige matte in het gezelschap, dat is 05 – T.G.I.F., daarmee kan je mooi diepte creëren op een hele natuurlijke manier.

Op de foto hierboven draag ik nog geen blush of highlighter.

Essence Live. Laugh. Celebrate! Highlighter Powder & Shimmer Blush

Hierboven heb ik de Highlighter Powder en de Shimmer Blush uit mijn palette aangebracht. De blush is een beetje aan de lichte kant, dus hij is op mijn huid niet heel goed zichtbaar. Toch voegt hij een heel subtiel kleurtje toe. Bovendien bevat de blush een subtiele en lichte glans, en dat zorgt voor een gezonde gloed. De highlighter is zoals verwacht niet echt glanzend, dus hij voegt niets toe, zeker over de blush heen.

Essence Live. Laugh. Celebrate! Lip Powder 01 – Crush On You!

Het eerste Lip Powder was nogal een uitdaging om aan te brengen. Ik gebruikte mijn vinger om het poeder op mijn lippen te drukken, en ik was zelfs zo slim om eerst een lippenbalsem te gebruiken zodat het poeder goed zou blijven kleven. Op zich gebeurde dat wel, en bleef het poeder goed tegen mijn lippen zitten, het enige moeilijk was om precies te werk te gaan. Zoals je kan zien zijn de randjes nogal messy en dekt het poeder niet perfect.

Toch vind ik de kleur erg mooi, misschien dat het – als ik een beetje oefen – een mooier resultaat geeft en meer kan dekken. Ik draag heel graag dit soort donkere liptinten, dus Crush On You! is zeker iets voor mij!

Essence Live. Laugh. Celebrate! Lip Powder 02 – Everybody Dance Now

Het tweede poeder is wat lichter, maar een wel fel roze kleur. Normaal draag ik echt niet graag dit soort tinten, maar omdat het een poeder is, vond ik het wel de moeite om eens uit te proberen! Ik heb het gevoel dat Everybody Dance Now wat dekkender is, en iets gemakkelijker aanbrengt. Opnieuw kreeg ik de randjes niet helemaal perfect, maar van ver valt dat toch niet heel erg op!

Ik hou van het matte effect dat de Lip Powders geven, dat ziet er altijd zo zacht uit. Dit kleurtje vind ik ergens nog wel iets hebben.

Conclusie

Ik ben niet helemaal onder de indruk van mijn zelf samengestelde Essence Live. Laugh. Celebrate! palette. Ik vind vooral de highlighter erg tegenvallen, omdat die enkel een poederig laagje achterlaat en geen glans toevoegt. De Lip Powders vind ik dan weer wel leuk, omdat het de eerste keer is dat ik een poeder als lipproduct gebruik. Ook de oogschaduws zijn fijn, en ik vind het vooral leuk dat ze zo budgetproof zijn, en dat je je palette zelf kan samenstellen!

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.