Beautyblender: Original, Pro, Micro Mini & Cleansers

Iedereen kent ze ondertussen wel: de eivormige sponsjes van Beautyblender. Ze bestaan al een hele tijd, en zijn bij velen favoriet, maar ik had ze zelf eigenlijk nooit eerder uitgetest. Onlangs was ik uitgenodigd op het event van Beautyblender, waar we verwend werden met lekker eten en een fantastische demo. Natuurlijk kregen we een Beautyblender mee naar huis, en die heb ik uitgebreid getest. Lees snel verder als je wil weten wat ik ervan vind! 

In de goodiebag die we mee naar huis kregen zat – uiteraard – een Beautyblender Original met een Solid Cleanser, maar ook een Beautyblender Pro, twee Micro Mini Beautyblenders én een Blendercleanser. Ik heb alles uitgetest, want is alles wel zo goed als iedereen zegt?

Ik begin met de Beautyblender Original, de bekende felroze variant van de Beautyblender. Ondertussen heeft zowat iedereen die wat met make-up bezig is er zo eentje in z’n kast liggen, ze zijn echt niet weg te denken uit de beauty-wereld. Heel erg, eigenlijk, dat ik er zelf nog geen had, maar nu ben ik weer helemaal mee.

Met de Beautyblender kan je zowel crèmes als vloeibare producten en zelfs poeders aanbrengen. Hij is heel fijn in gebruik: je maakt de spons nat, je knijpt het overtollige vocht eruit en breng je makeup stippelend aan.

Ik bracht mijn foundation aan met een vochtige Beautyblender, en het resultaat was inderdaad prachtig. Mijn foundation was heel mooi in mijn huid geblend, en het leek zelfs alsof ik van nature een perfecte huid had. Ook mijn bronzer bracht ik aan met de Beautyblender, en wauw: mijn huid zag er perfect egaal uit en had een prachtige dewy gloed. En ik kreeg ook meteen een complimentje van mijn zus!

De Beautyblender Pro is eigenlijk helemaal dezelfde spons als de Original, met als enige verschil dat hij zwart is. Hij is speciaal ontwikkeld voor make-up artists en professionals, die liever met tools werken die neutraal gekleurd zijn.

De Beautyblender Micro Mini, is de variant die je kan gebruiken om concealer aan te brengen. Blend je makeup mooi in, ook op de moeilijk bereikbare plekken met dit mini variantje van de Beautyblender. Ook de Micro Mini werkt heel fijn en gebruikte ik vooral om onder mijn ogen, en rond mijn neus mijn concealer aan te brengen.

Ik kreeg ook een klein flesje met de Blendercleanser mee naar huis. Zowel de Blendercleanser (dat is de vloeibare reiniger) als de Solid Cleanser zijn erg gemakkelijk in gebruik, en reinigen de Beautyblender met gemak in enkele seconden. Ik gebruik de cleanser ongeveer één keer per week om mijn sponsjes te reinigen, en ik merk dat dat genoeg is. Je hebt niet eens heel veel product nodig om je Beautyblender helemaal schoon te krijgen. Een laatste tip: laat je Beautyblender aan de lucht drogen. Zo verstik je de stof niet en blijft je Beautyblender langer goed.

Conclusie

Is de Beautyblender de hype waard? Zeker. Nu ik hem zelf heb gebruikt, merk ik echt dat hij een heel andere finish geeft dan een borstel of je vingers. Een beautyblender blijft ongeveer drie maanden goed – als je hem elke dag gebruikt – en ik ga daarna zeker op zoek naar een nieuwe. Hij werkt heel gemakkelijk, geeft de meest natuurlijke finish en je kan hem gebruiken voor zowel crème als vloeibare en zelfs poederproducten. Deze zomer neem ik hem dus zeker mee op reis, dan moet ik heel wat minder kwasten meenemen! Ik geef de Beautyblender in al z’n varianten een 10/10.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.