Pannoc Pannobase + Retinol

Onlangs vonden de So Soir beauty awards plaats, dat georganiseerd wordt door de weekendbijlage van Le Soir. Eén van de genomineerden in de categorie Belgische cosmeticaproducten was de Pannoc Pannobase + Retinol. Ik had er nog nooit van gehoord, maar uiteraard was mijn interesse gewekt. Ik testte de Pannoc Pannobase + Retinol uit, en vertel je vandaag wat ik ervan vond! Lees snel verder.

De So Soir Beauty Awards beoordeelden meer dan 200 merken op basis van innovatie, prijs-kwaliteitverhouding en of het product ook effectief doet wat het belooft. Een nominatie is dus best indrukwekkend, dus mijn verwachtingen zijn hoog gespannen voor deze Pannobase + Retinol.

Retinol is geen onbekende in mijn oren: het is vitamine A, een vet-oplosbaar vitamine dat een grote invloed heeft op de gezondheid van de cellen in je lichaam, en je huid dus snel haar veerkracht en stevigheid terugbrengt. De Pannoc Pannobase + Retinol is dus een anti-rimpelcrème die een erg intense werking heeft, en ook preventief te gebruiken is. Je kan hem best beginnen te gebruiken vanaf je 30ste, maar ik ben van mening dat het daarvoor ook al kan.

Ik wierp ook even een blik op de ingrediëntenlijst. Die ziet er heel fijn uit: hij bevat enkel ingrediënten die goed zijn voor de huid, en er zit niets irriterend in. Wel moet je met vitamine A altijd opletten dat je je huid goed beschermt. Breng dus zeker een zonnebescherming aan na de crème of gebruik hem ’s avonds voordat je gaat slapen.

Ik probeerde de Pannoc Pannobase + Retinol daarom uit, en hoewel ik zelf geen last heb van rimpels – nog niet, tenminste – merk ik wel dat hij erg fijn is. Voeden doet hij als de beste, mijn huid is een stuk minder droog, en ook rond mijn ogen ziet mijn huid er veel frisser uit. Ik gebruik hem als basis onder mijn make-up, en ik merkte zelfs dat mijn makeup heel mooi aanbracht en goed bleef zitten. Het gebeurt zo vaak dat mijn foundation oxideert als ik er een ander product onder draag, maar dat is bij de Pannoc Pannobase zeker niet het geval.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de Pannoc Pannobase + Retinol. De crème bevat een hele mooie mix van ingrediënten, maakt mijn huid fris en glad en doet mijn foundation niet oxideren. Ik ben er zeker van dat, als ik echt rimpels had, de retinol zijn werk zou doen en alle plooitjes zou gladstrijken, want zelfs rond mijn ogen merkte ik na een tijdje al verschil. Voor mij is de So Soir Beauty Awards nominatie voor de Pannoc Pannobase + Retinol zeker terecht, wat ben ik blij dat ik het merk heb leren kennen!

Gebruik jij soms vitamine A?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.