Essence Metal Shock Lipsticks

Regelmatig loop ik eens binnen bij de drogist, want ik ben altijd zo benieuwd naar de nieuwtjes van Essence. Onlangs gebeurde dat nog eens, en ik spotte de nieuwe Metal Shock lipsticks. Ik wist niet meteen wat ik ervan moest denken, want metallic lipsticks doen me echt denken aan vroeger – en die look vond ik echt niet flatterend. Maar toch wou ik ze super graag uitproberen, dus als je wilt weten wat ik ervan vind, lees dan snel verder!

De Essence Metal Shock Lipsticks zijn verkrijgbaar in acht kleuren in totaal, waarvan ik er zeven mee naar huis heb genomen. Enkel de eerste tint uit de collectie was uitverkocht, en ook in een ander filiaal vond ik hem niet meer terug. Heel jammer, want hij zag er heel mooi uit op de website, maar de anderen zijn dat ongetwijfeld ook! Check hoe uiteenlopend de kleurtjes zijn! En elk kleurtje heeft ook een naam die geïnspireerd is door metal muziek, zo origineel!

  • Essence Metal Shock Lipstick, €2,99

Het “ding” van deze lipsticks is dat ze een metallic finish hebben, en dus hele fijne shimmers bevatten. Bij de ene kleur zie je dat al wat beter terug dan bij de andere, en de kleurkeuze is best speciaal. Kleur 2,3,4 en 5 zijn roze/paarse tinten en dan is er een blauwe kleur, een groene lipstick én zelfs een gouden tint.

Guns ‘n Rose

We beginnen meteen aan de test, want ik kan echt niet wachten om ze aan te brengen. Kleur 2, Guns ’n Rose, is een roze tint waarvan ik aan de bullet had verwacht dat hij wat lichter zou zijn.

Ik draag op deze foto’s trouwens mijn kleurlenzen van Fresh Color Blends, die ik heb gekregen van VisionDirect! Ze zijn op sterkte, en hebben een bruine kleur.

De finish is echt metallic, en past eigenlijk wel echt mooi bij de kleur. Ik weet niet waarom, maar de kleur doet me echt denken aan een lintje van een cadeau verpakking.

Ace Of Hearts

Kleur 3, Ace Of Hearts, is een wat donkerdere tint. Ik had hem wat meer rood en warm verwacht, maar op mijn lippen is hij eerder donkerroze, misschien zelfs wat berry.

Ik vind de finish bij deze ook wel passen bij de kleur. Het is niet te opvallend, maar het geeft toch wat extra.

Pink Metallica

Pink Metallica lijkt eigenlijk echt heel erg op Guns ’n Rose, met als enige verschil dat hij een mini tikje warmer is.

Desalniettemin is deze Pink Metallica erg mooi van kleur, pigment en finish.

Purple Pistol

Deze paarse Purple Pistol is toch al iets meer gewaagd dan de andere tinten. Ik draag heel graag dit soort donkere lipsticks, en de metallic finish maakt hem echt uniek.

De dekking van de lipstick is echt oké, maar helemaal perfect dekt hij toch niet.

Stargazer

Deze vond ik er meteen al heel fascinerend uitzien. Stargazer is een hele koele, blauwe lipstick mét een metallic finish – uiteraard. Op mijn lippen ziet hij er bijna grijs uit, en hij dekt best mooi en egaal.

Oké, deze is echt niet heel draagbaar, maar hij is wel heel cool. Ik vind het leuk om in mijn makeup de nadruk op mijn lippen te leggen, en met deze lukt dat zeker!

Venom

Je gelooft het misschien niet, maar dit is dus de tweede groene lipstick die ik toevoeg aan mijn collectie. Venom is groen en heeft een erg koele ondertoon.

Ik vind dat de groene kleur verbazingwekkend goed past bij mijn bruine ogen. Het heeft echt iets, vind je ook niet?

Toxicity

Een gouden lipstick heb ik nog niet in mijn collectie, dus ik was heel benieuwd of deze wat was. Ik had niet verwacht dat hij heel mooi zou dekken, maar ik vind dat dat nog goed meevalt. Hier en daar zit er wel een “gaatje” in de dekking, en helemaal perfect krijg je hem misschien niet, maar ik ben onder de indruk.

Ik vind dat deze gouden lipstick ook echt wel iets heeft. Hij is echt speciaal, maar bij de juiste look vind ik dat hij zeker kan. Ik ben blij dat ik mijn bruine lenzen heb ingedaan voor deze foto’s, want ik vind dat ook deze gouden kleur op mijn lippen mooi bij “mijn” oogkleur past.

Conclusie

Ik dacht echt dat ik ze vreselijk lelijk zou vinden, deze Essence Metal Shock Lipsticks. Ik was helemaal voorbereid op een ouderwetse “frost” finish met grove shimmers, maar uiteindelijk vind ik ze echt nog mooi. De kleur waar ik het meest van onder de indruk was, is de gouden lipstick – Toxicity – omdat ik helemaal niet had verwacht dat hij een deftige dekking zou geven, en dat hij eerder subtiele shimmers aan mijn lippen zou toevoegen. Over het algemeen vind ik de kleurtjes allemaal heel mooi, maar ik had toch liever nog een warme tint in de lijn gezien. Ik geef de Essence Metal Shock Lipsticks een 8/10, vooral omdat ze me zo verrast hebben!

Droeg jij vroeger ook wel eens metallic lipstick?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

10 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.