How To: Perfect, Full Brows

Wenkbrauwen bepalen in grote mate hoe je eruit ziet. Ze kunnen je look echt afmaken, en beïnvloeden heel erg wat je uitstraalt. Ik hou zelf erg van volle, cleane wenkbrauwen; dat ziet er verzorgd, maar wel natuurlijk uit. Vandaag toon ik ook jou hoe je je wenkbrauwen gemakkelijk in model kan krijgen met een aantal tips. Als je wil weten hoe ik mijn dikke, borstelige wenkbrauwen shape en bijteken, lees dan snel verder!

Mijn wenkbrauwroutine bestaat eigenlijk uit drie stappen: epileren, verzorgen en bijtekenen. Door mijn wenkbrauwen te epileren zorg ik ervoor dat ze er verzorgd en clean uitzien. Na het epileren gebruik ik een product om mijn wenkbrauwhaartjes te verzorgen, want ik wil dat ze mooi vol en gezond blijven. Ik teken ze niet altijd bij, maar ik vind het wel supermooi. Ik toon je vandaag twee manieren om je wenkbrauwen bij te tekenen.

Hierboven zie je alle producten die ik gebruik voor mijn wenkbrauwroutine.

 • Wit oogpotlood;
 • Pincet;
 • Spooley (borsteltje voor je wenkbrauwen);
 • Orphica Brown Conditioner;
 • Wenkbrauwpotlood of -poeder.

Ik begin met een foto van hoe mijn wenkbrauwen eruit zien voordat ik ze heb bijgewerkt. Op zich zijn ze nog wel goed van model – ik werk ze om de twee weken ongeveer bij – maar er zijn veel haartjes op plekken waar geen haartjes zouden moeten zijn, én ze zijn niet helemaal vol en gelijk.

Epileren

Ik vind het altijd moeilijk om te zien welke haartjes ik moet weghalen, ik wil de vorm van mijn wenkbrauwen namelijk niet verpesten. Daarom begin ik altijd met een soort stencil te maken met een wit oogpotlood.

 1. Kam je wenkbrauwhaartjes naar boven met een borsteltje, en markeer de onderkant van je wenkbrauw met een wit oogpotlood;
 2. Kam je haartjes naar beneden en doe hetzelfde met de bovenkant;
 3. Duid aan waar je wenkbrauw moet beginnen en eindigen. Omlijn je beide wenkbrauwen en neem een stap naar achter. Kijk in de spiegel om te checken of je wenkbrauwen gelijk omlijnd zijn;
 4. Epileer alle haartjes die niet binnen de witte lijntjes staan.

Een laatste tip: je wenkbrauwen zijn zusjes, maar geen tweelingen. Probeer je wenkbrauwen zo gelijk mogelijk te houden, maar respecteer de natuurlijke vorm. Als ze niet 100% hetzelfde zijn, kan het er zelfs natuurlijk uitzien!

Na het epileren ziet mijn wenkbrauw er al veel cleaner en verzorgder uit. Na het epileren, en eigenlijk bijna altijd voor het bijtekenen vind ik het fijn om mijn haartjes te verzorgen.

Om mijn wenkbrauwen te verzorgen vond ik een superfijn serum voor je wenkbrauwen van Orphica. Het serum bevat een unieke mix van verzorgende ingrediënten, waardoor je wenkbrauwen voller en steviger zullen worden. Bekijk zeker de reviews op hun website voor voor- en nafoto’s! Ze hebben trouwens ook serums voor je wimpers en je ogen. Ik wil graag alles eens uitproberen!

Ik heb ook geregeld dat ik een kortingscode voor jullie mag delen. Gebruik de code silkeblogs voor 15% korting. Klik hier om naar hun website te gaan.

Het serum aanbrengen is heel gemakkelijk: met een kleine applicator glij je zo over de haartjes van je wenkbrauwen. Ik heb van mezelf al vrij volle en donkere wenkbrauwen, maar ik heb in het verleden veel geëpileerd en dat had een paar gaatjes achtergelaten. Ik heb het serum nu een aantal weken gebruikt, en mijn wenkbrauwen zijn voller dan ooit.

Mijn favoriete manier om mijn wenkbrauwen bij te tekenen is met potloodjes. De potloodjes hierboven zijn van Jane Iredale, het zijn de Retractable Brow Pencils in de kleur Blonde en Brunette. Ik heb eerder al een van deze potloodjes hélemaal opgemaakt, zo fijn vind ik ze! Ze hebben een borsteltje aan de achterkant, en werken echt heel gemakkelijk.

Ik teken vandaag mijn linkerwenkbrauw bij met potlood, en mijn rechterwenkbrauw ga ik bijwerken met poeder. Het allerfijnst vind ik om twee verschillende kleuren te gebruiken, voor een mooi, zacht effect.

Ik teken mijn wenkbrauwen meestal bij in twee stappen. Ik gebruik eigenlijk een beetje dezelfde techniek als bij het stencil‘en, maar ik teken nu mijn lijntjes net binnen mijn wenkbrauw in plaats van er rond.

 1. Dit is hoe mijn wenkbrauwen eruit zien voordat ik ze heb bij getekend.
 2. Ik borstel mijn wenkbrauwhaartjes naar boven en teken een lijntje langs de onderkant van mijn wenkbrauw, van de binnenkant naar het midden van mijn wenkbrauw met de lichtste kleur.
 3. Met de donkerste kleur teken ik de buitenkant van mijn wenkbrauw bij.
 4. Het resultaat. Ik hou het graag natuurlijk en subtiel, maar het ziet er toch een stuk schoner uit.

Het verschil tussen mijn “naakte” wenkbrauw, en als ik ze heb bijgetekend met een wenkbrauwpotlood.

Je kan je wenkbrauwen natuurlijk ook bijwerken met poeder, dat geeft een wat zachter effect. Dit kitje van Jane Iredale bevat alles wat je daarvoor nodig hebt: een wenkbrauwpoeder, een kwastje, een borsteltje en een wax.

Als ik mijnwenkbrauwen bijwerk met poeder, gebruik ik graag een fijn, schuin kwastje om het poeder aan te brengen.

 1. Mijn wenkbrauwen voordat ik ze heb bijgetekend;
 2. Met het kwastje breng ik het poeder aan op mijn wenkbrauw. Ik gebruik ongeveer dezelfde techniek als wanneer ik een potloodje zou gebruiken;
 3. Met het borsteltje neem ik wat van de wax om mijn haartjes in model te kammen, en ze vast te zetten;
 4. Klaar!

Hierboven zie je het effect van poeder. Het is wat zachter dan met potlood, maar je krijgt het resultaat toch best clean.

Conclusie

Het lijkt misschien een hele opdracht, maar ik vind het echt heerlijk om mijn wenkbrauwen te doen. Om de twee weken ongeveer epileer ik mijn wenkbrauwen, en ik probeer ze dagelijks te verzorgen. Ik ben echt heel tevreden met hoe mijn wenkbrauwen er nu uitzien, en ik kan echt genieten om het resultaat te zien als ik ze helemaal heb verzorgd!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.