Naar Sziget met de NMBS Interrail Pass: Mijn Reisverslag!

Jongens, wat heb ik een avontuur achter de rug. Ik besloot namelijk om vorige week naar Sziget te gaan, en dat deed ik met de trein! Omdat Michelle, mijn festivalpartner, een dag later zou komen, vertrok ik alleen met de trein naar Boedapest, om Michelle daar te ontmoeten. Het was heel spannend en avontuurlijk, en ik heb véél te vertellen. Klaar voor SUPERveel foto’s? Lees dan snel verder!

Dag 1: Van Antwerpen naar Brussel naar Frankfurt naar München

Ik vertrok op dinsdagochtend, en zou woensdagavond aankomen in Boedapest. Mijn reis maakte ik helemaal met de trein, want ik kreeg een NMBS Interrail Pass om uit te proberen. Ik had mijn reis maar enkele dagen ervoor gepland, dus ik hoopte dat alles goed zou verlopen. Ik begon mijn dag met een gezond ontbijt!

Mijn eerste selfie op de trein, en hier was ik nog een beetje zenuwachtig. De eerste dag zou ik eerst van Antwerpen naar Brussel reizen, om daar de trein naar Frankfurt te nemen en dan verder te gaan München. In München zou ik de nacht doorbrengen en de dag erop zou ik in één keer naar Boedapest rijden.

De voordelen van een Interrail Pass

  • Met één pas kan je gewoon door 30 (ja, dertig) landen in Europa reizen!
  • Met een Interrail Pass reis je enorm flexibel. Wil je een paar dagen langer blijven? Geen probleem!
  • Met de trein reizen is stukken beter voor het milieu dan met het vliegtuig reizen.
  • Het is erg ontspannend, je kan een moment voor jezelf nemen.
  • Er is bijna altijd wifi op de trein, dus je kan ook gewoon blijven doorwerken!

Ik had verwacht dat ik me zou vervelen, of dat er dingen zouden misgaan, maar dat was helemaal niet het geval. Alles verliep supervlot, en ik heb echt genoten van de trip. Hierboven zie je het station van Frankfurt, waar ik overstapte op de trein naar München.

Ik had een boek mee, dus ik heb onderweg eindelijk nog eens kunnen lezen. Op de trein was er ook altijd wifi, dus ik kon gewoon mijn werk doen op de trein! De ritjes duurden telkens ongeveer drie uur, maar ze waren voorbij voordat ik het wist.

Die avond kwam ik perfect op tijd aan in München, en ik ben eigenlijk meteen gaan slapen omdat ik me niet zo lekker voelde.

Dag 2: Van München naar Boedapest

De dag erna voelde ik me gelukkig helemaal beter, dus kon ik op tijd mijn trein naar Boedapest halen. Ook die rit verliep vlot, en duurde ongeveer 6,5 uur, maar het leek alsof ik na een uurtje al aankwam!

Ik kwam rond de avond aan in het hotel, en de avond erna zou Michelle aankomen.

Dag 3: Shoppen, alleen op restaurant en Michelle!

De dag erna besloot ik om te gaan shoppen. Ik bezocht een supergroot winkelcentrum, en vond heel wat mooie items! Ik filmde mijn shoppingavontuur, en binnenkort toon ik je graag wat ik kocht!

’s Avonds zou Michelle aankomen, maar haar vlucht landde pas rond middernacht. Ik besloot daarom om die avond nog even alleen op restaurant te gaan, en nam mijn boek mee als date. Ik bestelde brood met auberginecrème, en wow: dat was superlekker!

Om de tijd te doden, bleef ik nog een tijd op het terrasje zitten, en bestelde een cosmopolitan terwijl ik mijn boek uitlas.

Die avond kwam Michelle aan, en was ik eindelijk niet meer alleen! We gingen nog snel iets drinken, en maakten ons dan klaar om te gaan slapen. Er zaten een paar zware dagen aan te komen.

Dag 4: Lunch in Boedapest, eerste dag naar Sziget!

De dag na de aankomst van Michelle gingen we eerst even naar het centrum om te lunchen. We aten een heerlijke salade.

Die avond trokken we voor het eerst naar Sziget, en wat waren we excited toen we het Sziget logo op de brug zagen! We waren hélemaal klaar voor het festival!

Ik werd al helemaal gek toen ik de Budapest letters zag! Die avond waren we pas laat op het festival, en zagen we enkel Kasabian nog. Daarna gingen we nog een beetje dansen, en besloten we terug te gaan naar het hotel.

Dag 5: Shoppen (again), glitter, backstage!

Ondertussen was het zaterdag, en we besloten om nog een keer te gaan shoppen. Ik was twee dagen ervoor al uitgebreid gaan winkelen, dus ik wachtte aan de paskamers en maakte een foto van mijn fabulous outfit.

We lunchten weer in het centrum, met een héérlijke limonade. Het was echt heel erg warm, dus de limonades waren zeker welkom.

Hierboven zie je het Keleti station van Boedapest, waar ik was aangekomen op woensdag. Deze foto vond ik wel gepast, omdat ik mijn treinreis wou vastleggen op foto! Ik keek er al naar uit om de trein terug te nemen.

Met mijn lange jurk durfde ik niet naar het festival te gaan, dus kleedden Michelle en ik ons snel om. We moesten erg lachen om onze outfits, het leek wel of we onze pyjama aanhadden. Ik besloot om mijn “pyjama-outfit” aan te houden, maar Michelle trok snel nog iets anders aan. Wat vind jij van deze outfits?

We versierden ook onze gezichten met glitter, en waren helemaal klaar om naar Sziget te vertrekken!

Die avond ontmoetten we Aliz, die mij ook had begeleid bij Balaton Sound 2017, en we feestten erop los! Het werd een superleuke avond met Galantis en Macklemore, echt allebei supergoed!

We wilden graag gaan kijken naar Crystal Fighters, en daarom nam Aliz ons mee backstage naar hun optreden! Het was echt crazy om alles langs de andere kant te zien. Het werd een fantastische avond!

Dag 6: Goulash & The Chainsmokers

In Hongarije kan je echt overal goulash eten, en we hadden het al zo vaak voorbij zien komen dat we besloten om ons er toch eens aan te wagen. We kozen voor goulash soep, en het was wel oké. Niet superlekker, maar we hadden gelukkig veel honger.

Onze outfits waren weer perfect op elkaar afgestemd, en deze keer gingen we voor een grunge look!

Op zondag hebben we heel weinig foto’s gemaakt, maar gelukkig wel een selfie bij de glitterwall! Zondag zagen we The Chainsmokers, en wauw: ze waren geweldig!

Dag 7: Waterpijp, Mascha ontmoeten, Major Lazer

De laatste dag dat we naar Sziget gingen, hadden we elk een radler meegenomen naar het festival; dat is een soort fruitbier zonder alcohol (of met een mini beetje alcohol). We mochten onze blikjes niet mee naar binnen nemen, dus we dronken heel stijlvol ons blikje leeg bij de ingang.

Mijn haar was super lelijk, dus ik besloot om het even in te vlechten. Ik had geen elastiekjes bij, dus ik maakte de uiteinden vast met schuifspeldjes. Check hoe grappig mijn puntjes alle kanten op steken!

Heel willekeurig liepen we langs het museumkwartier, en in het “fotomuseum” maakten we deze superbelachelijke, maar oh-zo-grave foto! We gingen helemaal strijk met het resultaat!

Ik had nog nooit waterpijp gerookt, maar Michelle zei dat dat wel leuk was, dus besloten we om daar even werk van te maken. We kozen voor kersensmaak, maar ik vond het niet zo speciaal. Het ziet er wel mooi uit, niet? En het paste goed bij de outfit van Michelle!

En wauw: deze zoete-aardappel-frietjes en vegan burger waren overheerlijk!

Ik had op de weide even een snelle outfitswitch gedaan, en een jurkje aangetrokken dat ik eerder in het grote winkelcentrum had gekocht.

Op deze foto kijken we allebei heel boos – voor de grap, uiteraard – maar zo kan je onze prachtige glitters zien!

Maandag keken we erg uit naar de show van Major Lazer, en terecht: het was een spetterende show en ik heb super hard gedanst. En na de show gingen we nog dansen bij het standje van Bacardi, en plots verschenen de mannen van Major Lazer en Diplo daar ook achter de dj-booth! Het was écht crazy.

En alsof de avond nog niet crazy genoeg was, zag ik plots Mascha van Beautygloss staan! Ik ben supergrote fan en kijk haar vlogs elke dag, dus ik moest even dag gaan zeggen. Ze was superlief, en stelde zelf voor om een foto te maken. Ik was hélemaal starstruck en zo excited. Mijn dag kon niet meer stuk!

Dag 8: Bestolen, dus naar huis

Op de foto hierboven kijk ik bedenkelijk, en dat is niet toevallig: in onze hotelkamer waren een paar dingen verdwenen. De dieven namen niet enkel onze cash mee, maar ook mijn treinkaart. Ik was helemaal in paniek: ik zou gewoon niet meer thuis raken! Gelukkig hielp Nikola me met het boeken van een vlucht, en was ik die zelfde avond nog thuis. Zo jammer, want ik had echt uitgekeken naar mijn treinreis naar huis!

Dankjewel aan iedereen die mijn Snapchat en Instagram Stories volgde, en bedankt voor alle lieve complimentjes! Ik hou echt van al mijn lieve volgers, die me hebben geëntertaind toen ik alleen was!

Zou jij zo’n reis met de trein zien zitten?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.