Be Safe! 5 Weetjes Over Het Condoom!

Het is al lang geen taboe meer: veilig vrijen. In mijn ogen niet, tenminste, en voor velen is het niet meer dan normaal om jezelf te beschermen. Volgens mij is de meest bekende en voor de hand liggende vorm van anticonceptie het condoom, en dat is niet voor niks. Een condoom beschermt je niet enkel tegen ongewenste zwangerschap, maar ook tegen SOA’s. Vandaag maak ik het onderwerp een beetje meer bespreekbaar, en deel ik 8 weetjes over het condoom. Ben je ook zo benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Een condoom kiezen: 3 dingen waar je op moet letten

Bij het kiezen van een condoom zijn er drie dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je er zeker van zijn dat de vervaldatum van het condoom nog niet verlopen is. Die vervaldatum staat altijd op de verpakking. Het tweede waar je op moet letten is het CE-label, een label dat aanduidt dat het condoom aan alle Europese kwaliteitsnormen voldoet. Ten derde is het belangrijk dat het condoom als gegoten zit. Een te klein condoom scheurt gemakkelijker, en een te groot condoom glijdt gemakkelijker af.

2. Pas je glijmiddel aan

Als je vrijt met een condoom, gebruik dan enkel glijmiddel op water- of siliconenbasis. Andere glijmiddelen kunnen ervoor zorgen dat je condoom niet meer werkt.

3. 2 condooms over elkaar is niet veiliger dan 1!

Deze mythe is al talloze keren ontkrachtigd, maar toch blijven veel mensen met deze gedachte zitten. Gebruik nooit twee condooms over elkaar, want dan is de kans groot dat ze gaan scheuren. Eén condoom is genoeg om je te beschermen.

4. Alle vormen en maten

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende condooms te verkrijgen, van de meest standaard naar condooms met smaakjes en zelfs glow in the dark. In Amsterdam stapte ik zelfs eens een winkeltje binnen waar ze echte kunstwerkjes hadden gemaakt, met condooms in de vorm van diertjes!

5. Bestel ze online

Het kan nogal awkward zijn om je condooms in de supermarkt of bij de drogist te moeten halen, al zou dat echt niet zo moeten zijn. Tegenwoordig zijn er talloze webshops waar je de meest uiteenlopende merken van condooms vindt, waarvan de kwaliteit top is en die ook betrouwbaar zijn. Deze producten van Level, bijvoorbeeld, bestelde ik bij DokterLifestyle.com, en hoewel ik nooit eerder van het merk had gehoord was ik erg tevreden. De producten waren snel geleverd, en ze zien er ook erg stijlvol uit!

Bestel jij dit soort items wel eens online?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.