5 Tips Tegen Een Dipje

Net voordat de zomer echt begon had ik even een dipje. Ik was hard aan het werken, nam helemaal geen tijd om te ontspannen en ik had helemaal geen energie. Gelukkig ben ik er ondertussen weer helemaal bovenop, en ik heb er veel uit geleerd. Omdat ik weet dat bijna iedereen wel eens last heeft van zo’n dipje, deel ik mijn tips over hoe je daar weer uit kan raken. Eigenlijk zijn het dingen die heel logisch zijn, maar ik had hun effect echt onderschat. Lees snel verder!

1. Vitamine D

Omdat ik ook heel veel last had van mijn buik, liet ik bloed prikken bij de dokter. Die vertelde me dat ik een tekort had aan vitamine D, en dat dat blijkbaar wel vaker voorkomt. De dokter schreef me een vitamine D kuur voor, en ik was er snel weer bovenop. Bij mij was een tekort aan vitamine D dan ook de grootste oorzaak voor mijn dipje, want de symptomen zijn dat je je weemoedig en zwak voelt.

Als je je echt zorgen maakt, breng dan even een bezoek aan je dokter, maar er zijn ook dingen die je zelf alvast kan doen. De zon is de voornaamste bron van vitamine D, dus maak regelmatig een wandeling, zet het raam open en laat veel licht binnen. Je zal je snel beter voelen!

2. Water

Ja, ik weet het: heel logisch. Doordat ik maagproblemen had, kon ik niet gemakkelijk water drinken, en dat voelde ik meteen aan mijn gemoed. Toen mijn maag weer beter werd, moest ik mezelf weer verplichten om water te drinken, en zodra ik weer aan anderhalve liter per dag zat, voelde ik me een stuk energetischer!

Er zijn zoveel manieren waarop je jezelf kan motiveren om meer water te drinken. Ik had zelf een appje geïnstalleerd dat me eraan herinnerde wanneer ik moest drinken. Tegenwoordig heb je ook veel poedertjes of siroopjes waarmee je water een smaakje kan geven, waardoor het drinken gemakkelijker kan gaan. Zet zeker ook een grote fles water naast je terwijl je werkt, dan vergeet je zeker niet doorheen de dag een slok te nemen!

3. Voeding

Weer heel logisch, maar opnieuw zoiets wat ik volledig onderschatte. Ik begon meer fruit te eten, en dat had instant een effect op mijn humeur en energielevel. Gezond eten is niet enkel goed voor je lijn, maar ook echt voor je hoofd. Fruit is lekker, dus zorg ervoor dat je fruitmand altijd goed gevuld is. Omdat ik een hele tijd veganistisch heb gegeten, vond ik het ook fijn om een paar voedingssupplementen te nemen voor een extra boost. Een favoriet van me waren de 5-HTP capsules, met magnesium, niacine en vitamine b6, dat is echt een perfect supplement voor als je in een dipje zit, want ze geven je energie en rust. Ze zorgen ervoor dat je beter slaapt, en uitergust wakker wordt. Een echte lifesaver voor mij.

4. Bewegen

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik echt geen sporter ben. Ik ben helemaal niet goed in sporten, en daarom vind ik het dan ook helemaal niet leuk. Maar vorig jaar kreeg ik een activity tracker, en die motiveerde mij echt wel om wat meer te bewegen. Niet sporten, voor alle duidelijkheid, maar vaker gaan wandelen of de fiets nemen. Ik merkte toen pas voor de allereerste keer wat een impact beweging op je mentale gezondheid kan hebben.

5. Neem tijd voor jezelf

Al volg je alle vorige tips perfect op, niets werkt als je geen tijd voor jezelf neemt. Dit punt vond ik het allermoeilijkste, omdat ik mijn werk niet kon loslaten. Ik moest mezelf verplichten om soms een moment voor mezelf te nemen, bijvoorbeeld door met mezelf een uur af te spreken waarna ik ‘s avonds niet meer zou werken. Waar ik ook zeker fan van ben is om zondag echt als rustdag te gaan bekijken; niet als extra dag om werk in te halen. Vergeet niet te genieten van het leven, en van de dingen die je graag doet. Dat is soms niet gemakkelijk, maar zo belangrijk!

Heb jij soms last van een dipje?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.