Review: Lidl Makeup

Ondertussen heb ik al mogen ondervinden dat Lidl op vlak van fashion echt wel goed bezig is. Toen ik onlangs nog eens de winkel bezocht, besloot ik om ook eens langs de beauty-afdeling te gaan. Ik hoorde namelijk al een paar keer dat de beautylijn van Lidl onlangs een makeover heeft ondergaan en ik was erg benieuwd geworden. Ik nam alles wat ik zag mee naar huis: de foundation, de bb-crème, de mascara’s en de lipgloss. Het liefst had ik ook alle lipsticks mee naar huis genomen, maar die waren er niet toen ik in de winkel was. Bummer. Lees snel verder als je benieuwd bent naar mijn eerste indruk van de makeupproducten van Lidl. 

Op zich zien de verpakkingen er mooi uit, je zou helemaal niet zeggen dat ze zo betaalbaar zijn. Ik nam de BB-crèmes, de foundations, de mascara’s en de lipgloss mee naar huis, en ik kon niet wachten om ze uit te proberen. Alle producten zijn erg betaalbaar, en de prijzen variëren van €1,99 tot €3,99. Je hebt dus al een complete look voor superweinig geld. Maar is het ook goed? Laten we ze aan de test onderwerpen!

Cien BB Cream All-In-One

Ik HOU echt van bb-crèmes, ze zijn gemakkelijk in gebruik en geven een natuurlijk effect. Op een normale dag vind ik het heerlijk om gewoon een bb-crème en wat mascara op te doen en zo buiten te gaan. Heerlijk.

De BB-crème is verkrijgbaar in twee kleuren: Light en Medium to Dark. Ik merk wel dat de tinten allebei vrij koel zijn: de lichtste heeft een beetje een grijze ondertoon, en de donkerste is wat rozer. Ze zijn zeker niet té koel, maar ik zou zelf wel eerder voor een wat warmere tint gaan.

Cien Foundation

De foundation is erg simpel en basic, en ik vond maar twee tinten terug. Ik weet het niet honderd procent zeker, maar ik dénk dat er vier tinten zijn. De foundation zou een medium dekking hebben, en smelt volgens de beschrijving perfect samen met de huid.

Hierboven zie je de kleur 010 Shell, en de kleur 020 Natural Beige. Shell is een iets warmere tint, en Natural Beige is weer een beetje koeler. Ik denk zelf dat ik de lichtste tint moet gebruiken, de donkere is gewoon wat te donker en te koel voor mij.

 formal long bridesmaid dress 

Op de foto hierboven draag ik geen makeup. Ik heb best wel wat roodheid in mijn gezicht, maar ik hou van een natuurlijke finish.

Opnieuw een foto zonder makeup. The mink lashes come from lilymink.com

Hierboven heb ik op de linkerkant van mijn gezicht (rechts op de foto) de BB Cream in de kleur Light aangebracht, en op de rechterkant van mijn gezicht (links op de foto) de Foundation in de kleur Shell.

De BB Cream is vrij stroef en heeft een stevige textuur. Dat zorgt er wel een beetje voor dat hij wat minder fijn is om aan te brengen, en het gemakkelijkst lukt dat nog met mijn vingers. Ik vond het een klein beetje moeilijk om de bb-crème mooi te laten samensmelten met mijn huid, maar uiteindelijk vind ik het effect nog mooi.

De foundation is al een stuk makkelijker om aan te brengen, en hij geeft mijn huid meteen een vrij dewy finish. Ik vind deze foundation echt heel fijn! En dat voor nog geen vier euro, ik ben onder de indruk!

Cien Volume Mascara & Waterproof Mascara

Ik nam ook twee mascara’s mee naar huis. Ik ben enorm benieuwd naar de mascara’s, want een fijne budget mascara is altijd zo fijn.

Links zie je de Volume Mascara, en rechts de waterproof mascara. Het borsteltje van de Volume Mascara is vrij dik, en het “stokje” is erg flexibel. Het borsteltje van de Waterproof Mascara is een stuk dunner, en voelt steviger aan.

Op de foto hierboven draag ik geen mascara.

Hierboven draag ik twee laagjes van de Volume Mascara. Ik ben niet helemaal weg van deze mascara. Hij geeft wel een beetje volume, maar echt niet zoveel, en ik vind dat hij echt wel wat klonterig is. Nee, van deze mascara ben ik niet helemaal overtuigd.

Hierboven draag ik geen mascara.

Hierboven draag ik de Waterproof Mascara, en die vind ik een héél stuk fijner. De mascara geeft mijn wimpers volume, lengte, én separeert mijn wimpers ook heel mooi. Ik ben fan, jeej!

Cien Lipgloss

Als laatste nam ik zes kleurtjes van de lipstick mee naar huis. Lipgloss is altijd een moeilijke voor mij, want ik hou niet van het plakkerige gevoel dat veel lipglossjes geven.

Hierboven heb ik de tinten naast elkaar geswatcht. Ik vind de kwaliteit van de glossjes nogal verschillen per kleur. Ik vind de vierde en vijfde tint er nog het mooiste uitzien, want de dekking is nog oké. De anderen zien er een beetje té “lipgloss” uit.

11 Frozen Ice

Deze eerste kleur is een transparante gloss met een heel fijn shimmertje erin. Eigenlijk verwachtte ik dat deze niet fijn zou aanvoelen op mijn lippen, maar dat valt echt nog wel mee. Ik vind het nog wel leuk.

Ik hou zelf echt niet van koele lipkleuren, maar ik denk dat Frozen Ice best nog wel mooi kan zijn als top coat over een ander kleurtje!

13 Rich Magenta

De tweede lipgloss heeft best een mooie kleur, maar hij dekt niet helemaal egaal. Toch vind ik hem mooi, vooral omdat de glans zo intens is.

Ik hou wel van een feller kleurtje op mijn lippen, en hoewel ik normaal gezien niet echt goed sta met roze lippen, vind ik deze echt nog wel leuk.

14 Bold Bordeaux

Bold Bordeaux is eerder een rode tint dan een bordeaux, maar zeker geen lelijk kleurtje. De dekking is wel goed bij deze gloss.

Ik hou van deze kleur! Dit is echt nog een lipgloss die ik zou dragen.

15 Sweet Toffee

Een bruine lipkleur vind ik altijd stijlvol, maar je ziet ze veel vaker voorkomen met een matte finish.

Ja, ik vind hem wel mooi. Bruine kleuren zijn niet altijd zo gemakkelijk om te dragen, maar deze is zeker draagbaar en natuurlijk!

10 Creamy Raspberry

Ik vond ook twee lipglossjes uit de vorige collectie, en deze Creamy Raspberry is erg mooi. De dekking is vrij hoog, en de kleur is ook leuk.

Creamy Raspberry dekt echt als een liquid lipstick, ik vind het best indrukwekkend dat een lipgloss dit effect geeft!

7 Diamond Rose

Dit is een kleur die ik zelf nooit zou kiezen, want de kleur is véél te licht voor mijn lippen, maar als je houdt van dit soort melkroze kleurtjes kan ik hem wel aanraden.

Voor mij werkt hij niet echt, maar als je een hele lichte huids- en vooral lipkleur hebt, is dit zeker iets voor jou.

Bateau Neck Bridesmaid Dresses

Conclusie

De makeup producten van Cien zijn zo betaalbaar, het is haast crimineel hoe fijn ze zijn voor deze prijsjes. Alle producten zijn goedgekeurd, maar mijn favorieten zijn de Foundation – die een hele fijne dekking en finish geeft – en de Waterproof Mascara – die écht waterproof is en mijn wimpers heel veel volume en lengte geeft. Ik vind het bovendien echt indrukwekkend dat ik voor het eerst sinds een hele tijd lipgloss heb gevonden die ik zelf ook echt fijn vind. Dit had ik niet verwacht van de makeup die je bij Lidl koopt!

Wat waren jouw verwachtingen van de makeup producten van Lidl?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

9 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.