Ben jij al klaar voor Black Friday?

Black Friday. Ken jij deze bijzondere dag al? Veel mensen kennen het concept wel, maar vanwaar komt het eigenlijk? Waarom heet het eigenlijk Black Friday? En is het hier ook zo gebruikelijk om op Black Friday kortingen aan te bieden? Wanneer gaat Black Friday door dit jaar? En vooral: hoe kan ik gebruik maken van deze koopjesdag? Vandaag zet ik even alle informatie en tips op een rijtje. Lees snel verder. 

De dag na Thanksgiving

Black Friday komt uit Amerika, en gaat elk jaar door op de dag van Thanksgiving. Op die vrijdag moeten de meeste werknemers niet gaan werken, en start het seizoen van de kerstaankopen. Veel winkels trekken dan bezoekers door speciale aanbiedingen en extreme kortingen.

Druk, druk, druk

De naam “Black Friday” wordt gebruikt omdat de koopjesdag enorm veel bezoekers trekt, en het in de winkelstraten op die dag zwart ziet van het volk, zoals wij in Vlaanderen zouden zeggen. Voor veel winkels staat al voor opening een lange rij mensen, die willen profiteren van de laaggeprijsde items die vaak heel snel op zijn.

Black Friday

In België en Nederland wordt Thanksgiving niet veel gevierd, maar veel winkels maken toch gebruik van Black Friday. Dit jaar gaat de “feestdag” door op 24 november, en er zijn heel wat shops die adverteren met hun speciale Black Friday aanbiedingen. Ook jij kan goede deals scoren op 24 november, want steeds meer winkels nemen deel aan het fenomeen. Vooral electronicawinkels staan bekend om hun ontzettend hoge kortingen op Black Friday, maar tegenwoordig kennen kledingwinkels ook deze manier om mensen klaar te stomen voor de kerstinkopen. Black Friday in België en Black Friday Nederland zijn helemaal hip. Zelf shop ik het allerliefst online, en daarom ben ik best fan van Black Friday. 

Had jij al gehoord van Black Friday? Ga jij dit jaar opletten voor de koopjes?

Dit is een gesponsord artikel. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.