Wimperextensions: Alle Informatie + Mijn Ervaring!

Ik was al een hele tijd benieuwd naar wimperextensions. Haarextensions ken ik, en daar heb ik heel veel ervaring mee, maar ik had nog nooit wimperextensions gehad. Nu vind ik van mezelf: ik ben een beautyblogger, dus ik moet dat toch eens uitgeprobeerd hebben. En dat deed ik! Het is nu ongeveer drie weken geleden sinds ik ze liet plaatsen, en vandaag wil ik je er alles over vertellen. Ik beantwoord alle vragen die ik me stelde, en vertel wat ik er nu eigenlijk van vond. Lees snel verder!

Wat is het?

Wimperextensions zijn valse wimpers die aan je eigen wimperhaartjes worden gekleefd waardoor je eigen wimpers “verlengd” worden. Er zijn verschillende technieken, maar de meest bekende is de one by one techniek, waarbij op (bijna) elk wimperhaartje een valse wimper wordt geplaatst. Op die manier krijg je een natuurlijk effect, dat er wel glamoureus uitziet.

Hoeveel kost het, en hoe lang blijven ze?

De prijs van een nieuwe set wimperextensions is afhankelijk van wat je precies wilt, en door wie je ze laat plaatsen. Ik zou zeggen dat een nieuwe set one by one wimpers rond de €100 kost, en zo’n twee tot vier weken blijven zitten. Als je ze na die periode wil laten bijwerken, betaal je ongeveer €50.

Als je dus het vanaf nu een heel jaar wimperextensions zou willen, betaal je voor een heel jaar €650. Dat is niet weinig, maar je krijgt er wel wat voor terug.

Hierboven zie je links mijn wimpers zonder extensions en rechts met. Ik liet mijn wimperextensions plaatsen door de fantastische Jenna. Ik raad je zeker aan om op zoek te gaan naar een professional die goed werk levert, zoals zij. Ik ben ontzettend blij met mijn extensions, ze zien er natuurlijk maar toch glam uit.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen aan wimperextensions. Zo bespaarde ik heel veel tijd omdat ik geen mascara meer moest opdoen. En bovendien bespaarde ik ook de tijd dat ik normaal mijn mascara zou moeten verwijderen. Het lijkt misschien niet veel tijd, maar na een tijd lopen die paar minuten wel op! De wimpers zien er ook veel langer uit dan met mascara. Bovendien heb je na één afspraak al een volledige set wimpers.

Wat zijn de nadelen?

Ten eerste is het niet goedkoop. Ze zijn ook vrij onderhoudsgevoelig, omdat je ze om de zoveel weken moet laten bijwerken. Oh, en ze zijn enorm verslavend: als je ze eenmaal hebt gehad ben je vaak té verliefd om ze niet te laten bijwerken.

En verder

Zijn ze slecht voor je eigen wimpers? 

Als je wimperextensions goed geplaatst worden, zijn ze niet slecht voor je eigen wimpers! Ik heb persoonlijk geen verschil gevoeld in mijn eigen wimpers voor en na de extensions.

Hoe lang duurt het plaatsen? 

Reken ongeveer een uurtje of twee voor het plaatsen. Het ging eigenlijk best wel snel voorbij, en het was zeker niet onaangenaam!

Voelt het raar om ze te hebben?

In het begin voelde ik ze een beetje zitten, maar na een paar uur was ik me er al niet meer van bewust. Ze voelen niet zwaar aan, vind ik.

Hoe reinig je ze? 

Natuurlijk moet je met je wimperextensions voorzichtig omgaan, maar het belangrijkste is dat je producten zonder olie gebruikt. Dat was voor mij wel een hele aanpassing, want ik ben een olie-lover. Ik schakelde dus over op een melk en dat werkte prima!

Conclusie

Mijn eerste ervaring met wimperextensions is heel positief! Ondertussen heb ik ze ongeveer drie weken en ze zien er nog steeds prima uit. Ik borstel er ’s ochtends gewoon even door en mijn wimpers zijn on fleek. Ik weet nog niet of ik ze ga laten bijwerken als het nodig is, of ze gewoon laat uitgroeien, ik krijg namelijk vaak mascara’s opgestuurd om uit te testen, en ondertussen is het een grote stapel geworden, haha! Of ik zonder ga kunnen, kan ik nu nog niet zeggen, ik ben alleszins blij dat mijn wimpers er nu nog lang en vol uitzien!

Heb jij al eens wimperextensions gehad?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.