10 x Nieuwe Lipsticks van Freedom

Lipsticks zijn leuk, en zeker als ze lekker budgetproof zijn. De producten van Freedom zijn heel fijn geprijsd, en vaak is de kwaliteit ook heel goed. Een echte win-winsituatie, dus, en het was al een tijdje geleden sinds ik voor het laatst iets van Freedom probeerde. Vandaag toon ik je 10 – ja, tien! – lipsticks van Freedom, mijn favoriete budgetmerk. Lees snel verder als jij ook zo benieuwd bent naar deze lippies!

Ik koos voor de Freedom Pro Lipstick Kit Bare Collection, een verzameling van vijf nude lipsticks, en de Freedom Pro Lipstick Kit Red Collection, die vijf rode lipsticks bevat.

Even kort voor de mensen die Freedom nog niet kennen: het is een soort dochtermerk van Makeup Revolution, en ze verkopen prachtige budgetproducten. De kwaliteit is vaak onberispelijk en ze zijn erg fijn geprijsd. Freedom is de iets meer pro lijn van Makeup Revolution, met verpakkingen en producten die nét wat meer professioneel zijn.

Freedom Pro Lipstick Kit Red Collection

Vijf prachtige, rode lipsticks met een hoge impact. Dat is wat Freedom over hun eigen Pro Lipstick Kit vertelt. Ik ga eerlijk zijn: ik denk dat ik zelf elke tint rood al in mijn lipstick collectie heb. Wat zeg ik: ik denk dat ik élke tint al in mijn lipstick collectie heb. Toch voel ik me altijd enorm aangetrokken door rode lipsticks, en als ik er eentje vind met een goede kleur en kwaliteit, kan ik niet wachten om ze met je te delen!

De verpakkingen van de producten van Freedom zijn altijd vrij clean, en ze gebruiken veel zwart. Ik vind de verpakkingen van de Pro Lipsticks niet heel mooi, maar echt lelijk zijn ze ook niet te noemen.

En dit zijn de kleuren van de Freedom Pro Lipstick Kit Red Collection. Allemaal prachtige rode tinten. Ik vind ze er alle vijf supermooi uitzien, ik kan er geen favoriet uit kiezen. Ik hou van rode lippen, en deze kit vervult al mijn wensen! Van links naar rechts zie je

 • Red 106 – Fever
 • Red 107 – Make Me Crazy
 • Red 108 – Expression
 • Red 109 – Red Wine
 • Red 110 – Born With It

Op het eerste zicht is mijn enige opmerking dat Expression en Red Wine nogal op elkaar lijken, maar misschien is het verschil groter als ik ze aanbreng. Let’s swatch:

En dit zijn de swatches op mijn arm. Van links naar rechts zie je

 • Red 106 – Fever
 • Red 107 – Make Me Crazy
 • Red 108 – Expression
 • Red 109 – Red Wine
 • Red 110 – Born With It

Ik vind de swatches er mooi uitzien, maar het pigment is niet 100% wat ik ervan verwachtte. Ze zijn oké gepigmenteerd, maar ik ben niet omver geblazen. Ook vind ik dat ze aangebracht allemaal wel vrij hard op elkaar lijken. Ik zie wel verschil, maar zeker niet veel.

Red 106 – Fever

Fever is een échte rode lipstick. Roder kan haast niet, het is de rode lipstick die je je voorstelt wanneer je aan rode lipstick denkt. Hij is volledig neutraal: er is geen vleugje koel of warm in te bespeuren. Een ideale tint, dus, als je niet goed weet of je een warme of koele rode lipstick nodig hebt.

Fever geeft me zeker fever, maar enkel op een positieve manier! Rode lippen zijn altijd een winner bij mij, en daar is deze Fever geen uitzondering op.

Red 107 – Make Me Crazy

Make Me Crazy is een stuk meer naar de roze kant, en dus wat koeler dan het neutrale Fever. De finish is glanzend, maar niet overdreven. Ik vind hem op mijn lippen wat mooier dan op de arm swatches.

Normaal gooi ik roze lipsticks meteen in de prullenmand, maar deze Make Me Crazy vind ik niet eens zo lelijk! Hij is fris en geeft mijn gezicht kleur zonder overdreven of Barbie-achtig te zijn.

Red 108 – Expression

Expression is een weer wat neutraler en donkerder. Het verschil is niet enorm, maar toch een klein beetje zichtbaar.

Ik vind Expression ook wel erg mooi. Hij heeft een klein beetje blauw, waardoor hij wat koeler wordt, en het voordeel daarvan is dat hij ervoor zorgt dat je tanden witter lijken; SCORE!

Red 109 – Red Wine

Rode wijn, daar kan je toch niks fout mee doen? Red Wine is bijna volledig dezelfde kleur als Expression, met als enige verschil dat hij misschien een half tintje donkerder is. Als ik ze allebei apart zou zien, zou ik ze zeker niet allebei kopen, daarvoor lijken ze te hard op elkaar.

Maar hij is zeker ook mooi op mijn lippen!

Red 110 – Born With It

Born With It is de minst rode tint uit deze kit. Hij is een stuk meer roze en wat lichter dan de andere kleuren. Ik vind hem er wel echt mooi uitzien op mijn lippen!

Deze kleur vind ik erg mooi. Hij is iets minder opvallend dan de andere tinten, maar ik vind dat hij heel mooi staat bij mijn huidskleur.

Freedom Pro Lipstick Kit Bare Collection

Nude lipsticks zijn tegenwoordig echt niet meer weg te denken uit onze makeup routines. Maar een goede nude tint voor ieders specifieke huidskleur vinden is niet altijd zo gemakkelijk. In de Freedom Pro Lipstick Kit Bare Collection zitten vijf nude tinten.

De verpakkingen zien er uiteraard hetzelfde uit als die van de Red Collection, niet heel speciaal dus. Wat ik wel heel fijn vind aan de verpakkingen is dat ze onderaan dezelfde kleur hebben als de bullet van de lipstick. Handig!

De nude lipsticks zien er mooi uit, en ze zijn allemaal erg verschillend behalve de twee rechtse tinten. Van links naar rechts zie je:

 • Bare 111 – Untouched
 • Bare 112 – Sooner or Later
 • Bare 113 – Whispers
 • Bare 114 – Naked Beauty
 • Bare 115 – Mannequin

De swatches zien er mooi uit. De pigmenten zijn opnieuw niet héél indrukwekkend, maar ze zien er best oke uit. Nude lipsticks mogen trouwens wel een wat zachter pigment hebben, dat geeft een extra natuurlijk effect.

Bare 111 – Untouched

Untouched is een erg lichte roze tint. Hij is nét niet frosted, maar voor mij is hij wel een klein, klein beetje te licht.

Ik heb van mezelf vrij gepigmenteerde lippen, dus nude lipsticks zijn al snel wat te licht. Deze nude is nét wat te nude voor mij, maar misschien net wel iets voor jou als je lichte lippen hebt.

Bare 112 – Sooner or Later

Sooner or Later heeft iets meer kleur dan Untouched. Deze is al wat mooier, vind ik. De lipstick is mooi dekkend en voelt aangenaam op de lippen.

Sooner or Later is een mooie roze nude voor mij, ik vind hem geslaagd!

Bare 113 – Whispers

Whispers is nòg wat rozer dan zijn voorganger. Ook deze kleur vind ik mooi! Whispers dekt ook heel egaal en zit fijn op mijn lippen.

Roze lippen geven mij vaak een beetje een barbie-uitstraling met mijn blonde haren, maar op zich vind ik deze Whispers nog wel oké.

Bare 114 – Naked Beauty

Als ik nude lippen draag, kies ik vaker voor een wat warmere tint, zoals deze Naked Beauty. Ik vind hem echt prachtig: de kleur is mooi, niet te licht, niet te donker, het pigment is mooi en hij is erg romig.

Ja, Naked Beauty is echt een mooie nude tint voor mij!

Bare 115 – Mannequin

Mannequin lijkt erg op Naked Beauty, maar is nog nét wat donkerder. Ook deze tint vind ik erg mooi, en zou ik zeker dragen.

Mannequin is een mooie nude tint, en dat zeg ik niet vaak! Ik denk dat ik Naked Beauty nog nét wat mooier vind, maar deze komt zeker in de buurt.

Conclusie

Over het algemeen vind ik de lipsticks erg fijn. Zeker als ik rekening hou met de prijs ben ik onder de indruk. Het pigment is acceptabel, niet indrukwekkend, maar zeker ook niet slecht. Daarbuiten vind ik dat de kleuren misschien nog iets meer gevarieerder zouden mogen. Maar dat is het enige dat ik niet goed vind aan de Freedom Pro Lipstick Kits, want verder zijn ze echt heel goed!

Draag jij het liefst rode of nude lipsticks?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.