Play For Peace met The Body Shop: de Makeup

Een paar weken geleden ging ik naar Amsterdam met The Body Shop om hun assortiment voor de feestdagen te ontdekken. Het was een superleuk tripje, maar het leukste was uiteraard om alle nieuwe goodies te zien en te ontdekken. Er is véél: gezichtsverzorging, cadeau’tjes en lichaamsverzorging, maar vandaag vertel ik je alle details over de makeup! Ik test een aantal items uit de kerstcollectie van The Body Shop. Lees snel verder als je ook in de kerstsfeer wil komen! 

De Play For Peace collectie van The Body Shop klinkt niet enkel heel leuk, de lijn bevat ook heel wat superleuke en -speelse producten. Bovendien, en dat vind ik zelf ook wel een heel fijn idee, ondersteunt The Body Shop met hun Play For Peace lijn het “Play Peace Project” dat Syrische vluchtelingenkinderen helpt om weer te kunnen spelen. Als je een item uit de collectie koopt, schenkt The Body Shop een deel aan het goede doel. Dat is mooi, toch?

Het thema in de makeup collectie is Stars In Your Eyes. Op de verpakkingen zie je telkens weer die feestelijke sterretjes voorbij komen, en er is véél glitter toegevoegd, love it! De makeup lijn bevat twee oogschaduwdoosjes, metallic lip liquids, een eyeliner, los glitterpigment en een lichaamsglitter. Ik probeer vandaag een paar producten uit, en ik kan je alvast verklappen: er zitten fijne items tussen!

Glitter Dust

Ik begin met het schattigste product uit de hele collectie: de potjes Glitter Dust zijn stervormige potjes gevuld met fijne glitters. Alleen al voor het potje wil ik ze hebben! Ze zijn verkrijgbaar in het roze en in het goud, en je kan ze op verschillende manieren gebruiken: als highlighter, als glitter voor op je lippen, op je ogen, op je lichaam, wees creatief!

Star Stamp Liner

Een goede eyeliner is een echte musthave naar mijn mening. Deze Star Stamp Liner is een dubbelzijdige eyeliner: langs de ene kant zit een fijne stift waarmee je een elegante lijn kan zetten, en aan de andere kant zit een sterretjes stempel, zodat je je hele lichaam kan versieren met sterretjes!

Met één beweging maak je zowel vlotjes een intens zwart lijntje als een schattig sterretje. Ook hier kan je weer creatief zijn: zet een sterretje op of naast je ooglid, op je wangen, boven je wenkbrauwen, onder je onderste wimpers, … De eyeliner blijft stevig zitten en is echt héél intens zwart, waardoor je gemakkelijk een diepzwart lijntje kan trekken.

  • Star Stamp Eyeliner, €12

Make-Up Palette by House Of Holland

House of Holland is het bekende Britse modehuis dat opgericht is door Henry Holland en bekend staat om hun speelse stijl. House Of Holland ontwierp voor de The Body Shop Play For Peace collectie een aantal items, waaronder dit prachtige make-up palette. Er zijn twee varianten, We Rule The World en The Night Is Mine, waarvan ik het koele palette heb.

In het palette zie je vier poedertinten en één crèmetint, echt waar: je zou het misschien niet zeggen maar de roze tint linksonder is een crème waarmee je je lippen of je wangen een kleurtje kan geven. Linksboven zie je twee oogschaduwtinten – die je ook als highlighter kan gebruiken – rechtsboven nog een oogschaduw en rechtsonder zit een highlighter.

Kijk nu wat een prachtig pigment! Ik kan niet wachten om deze tinten op mijn gezicht te gebruiken.

Op de foto hierboven heb ik de highlighter op mijn jukbeenderen en de twee lichtste oogschaduws op mijn ogen. So pretty!

En hierboven heb ik de crèmetint op mijn lippen aangebracht. De kleur is vrij koel en een beetje naar de roze kant, maar ik ben vooral onder de indruk van het pigment! Heel erg mooi.

Metal Lip Liquid

Er zijn zes tinten van de Metal Lip Liquid, waarvan ik er twee uitprobeerde. De matte lip liquids van The Body Shop heb ik al geprobeerd, en die vond ik alvast superfijn! Deze metallic lip liquids schepten dus hoge verwachtingen bij mij.

De kleurtjes zien er alvast heel mooi uit. Bovenaan zie je Rose Gold – omg, ik HOU van roségoud! – en onderaan Russet Copper. Ik vind metallic niet altijd even mooi voor op de lippen, voornamelijk omdat ik zelf niet heel erg volle lippen heb, maar deze kleurtjes zien er wel echt heel mooi uit!

Hierboven draag ik Rose Gold op mijn lippen. Ik vind hem op zich heel erg mooi, maar hij is – zoals ik wel had verwacht – wat te licht voor mij. Het lijkt wel of ik concealer op mijn lippen draag. Was hij nét een tikje donkerder, zou hij tussen mijn favorieten zitten aan het einde van de maand. De finish vind ik wel erg mooi.

Russet Copper is al wat meer mijn ding. Ik hou van wat donkerdere kleuren, zodat je goed kan zien dat ik wel degelijk lippen heb. Russet Copper is wat aan de bruine kant, en dat vind ik best stijlvol staan. Een winner, deze!

Conclusie

De makeup van de The Body Shop Play For Peace collectie is in de eerste plaats heel feestelijk. Ik hou van de verpakkingen met al hun sterretjes, ik word er helemaal blij van. De Glitter Dust ga ik zeker gebruiken als ik weer eens een specialere look wil maken, de eyeliner zit nù al in mijn dagelijkse makeuproutine en de Metal Lip Liquid in de kleur Russet Copper ga ik ongetwijfeld nog dragen. Ook het Make-up Palette is een echte topper, waar je veel verschillende looks kan maken. Ik vind het vooral leuk dat er ook een crème in het palette zit, waarmee je je lippen een kleurtje kan geven, maar ook je wangen. Heel mooi!

Wat vind jij van de kerst makeup van The Body Shop?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.