Is Dit De Beste Foundation Ter Wereld?

Ik zag er talloze advertenties over voorbij komen, en eigenlijk was ik er best benieuwd naar. De foundation waar ik vandaag over spreek belooft echt alles te zijn wat een foundation moet zijn: hypo-allergeen, waterbestendig, superdekkend, vrij van conserveermiddelen en hij bevat ook nog eens SPF 30. Als deze foundation maar half zo goed is als hij belooft, ben ik al tevreden. Vandaag probeer ik hem uitgebreid uit! Lees snel verder als jij ook zo benieuwd bent.

Dit is hem, de Dermacol Make-up Cover! Hij ziet er best speciaal uit, en velen onder jullie hadden hem al gespot op mijn Snapchat en Instagram Story. Ik besloot om hem zo snel mogelijk uit te proberen, want iedereen was ontzettend geïnteresseerd. En ik zelf ook wel, want ik had er al zoveel over voorbij zien komen.

Ik begon met de ingrediëntenlijst en die zag er alvast heel goed uit. Het eerste ingrediënt is het pigment, waar de Dermacol Make-up Cover voor wel 50% uit bestaat. Verder zie ik enkel ingrediënten die goed zijn voor de huid, dat begint alvast goed! De foundation is ontwikkeld door Barrandov Film Studios in Praag, speciaal voor de filmindustrie. Tegenwoordig wordt de Make-Up Cover ook gewoon gebruikt als foundation, dus laten we hem testen!

Als eerste testte ik de foundation op mijn arm, want om goed de dekking van een foundation te testen breng ik hem altijd even aan over mijn tattoo. Zo kan je pas goed zien hoe sterk een foundation dekt!

En wat de Dermacol Make-up Cover betreft: de dekking is inderdaad extreem. In één laagje dekt hij al super goed voor een foundation, en in twee laagjes zie je mijn foundation er niet eens door heen. Wow!

De consistentie van de foundation is heel zwaar, hij voelt aan als een zalf. Daardoor is hij een beetje moeilijk om hem uit te werken, maar het lukt wel. Ik raad aan om de foundation deppend aan te brengen met een vochtige spons, ik gebruikte de Beautyblender om hem op een natuurlijke manier aan te brengen. Een voordeel aan het feit dat hij zo stroef is, is wel dat je héél weinig nodig hebt om je hele gezicht te bedekken.

Laten we hem op mijn gezicht proberen. Op de foto hierboven draag ik geen makeup. Ik heb wat last van imperfecties die echt heel rood zijn, vooral op mijn linkerwang (rechts op de foto). Ik kan dus wel wat extra dekking gebruiken!

En hier heb ik een laagje van de Dermacol Make-up Cover aangebracht. De dekking is echt hemels, er zijn haast geen roodheden meer te bespeuren. De twee ergste plekjes zijn niet 100% bedekt, maar het ziet er wel een héél stuk beter uit. Ik ben zo onder de indruk van deze foundation!

Wat ik wel een nadeel vind is dat het nogal moeilijk is om de perfecte kleur te vinden. Online kan je namelijk niet zo gemakkelijk zien welke kleur je nodig hebt, dus ik koos een kleur die nét wat te koel is. Op zich vind ik dat niet heel erg, want ik kan het gemakkelijk corrigeren met een bronzer, maar het zou wel heel fijn zijn als hij perfect matchte.

Ook van dichtbij ziet de foundation er goed uit. Ik had verwacht – vooral door zijn stevige consistentie – dat hij er van dichtbij wat cakey zou uitzien, maar dat is niet het geval. Hij smelt mooi samen met mijn huid, en het ziet er echt heel natuurlijk uit. Wauw, hij is echt heel erg fijn!

Hij zou bovendien ook waterproof zijn, maar dat kan ik helaas niet 100% bevestigen. Ik heb gedoucht met de foundation, en na de douche zat een groot stuk er wel nog op, maar ik kan het moeilijk vergelijken met andere foundations. Ik kan wel vertellen dat hij heel goed blijft zitten: na een hele dag zit de foundation er nog prima op. Ook op dat vlak scoort hij dus goed.

Conclusie

Is dit de beste foundation ter wereld? Misschien wel! De Dermacol Make-up Cover dekt ontzettend goed, blijft echt heel goed zitten én ziet er natuurlijk uit op de huid. Het enige nadeel – als het al een nadeel is – vind ik dat het wat moeilijk is om de juiste kleur te kiezen. Ik ben echt heel blij dat ik deze Dermacol Make-up Cover heb uitgeprobeerd, want ik vind hem zeker de moeite waard! Bovendien is hij niet eens zo duur, en je doet echt lang met een tube. Ja, ik vind hem heel goed!

Bestel de Dermacol Make-up Cover hier online.

Wat is de beste foundation die jij ooit gebruikte?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

16 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.