Je Eigen Parfum Maken met Solinotes

Ik vind lekkere geurtjes altijd zo fascinerend, ik voel me zo goed als ik een mooi parfum kan dragen. Onlangs kwam ik Solinotes tegen, een merk van parfums dat bedoeld is om te mengen. Je kan de geuren gewoon alleen dragen, maar je kan ook zelf een parfumeur worden en verschillende geurtjes mengen om je pérfecte parfum te creëren. Ik probeerde met plezier twee geurtjes van Solinotes uit, en vandaag vertel ik je mijn mening over het concept. Lees snel verder! 

In totaal zijn er 11 varianten van de Solinotes verkrijgbaar, waarvan ik er twee uitprobeer. Links zie je Pomelo en rechts zie je Grenade. De parfums van Solinotes zijn verkrijgbaar bij Di, voor €11,90 per stuk. Je kan alle geurtjes met elkaar combineren, maar je kan ze ook elk apart dragen. Ik vind het altijd heel spannend om geuren met elkaar te mengen, want niet alle noten passen even goed samen.

 • Solinotes parfums, €11,90 per flacon

De eerste geur die ik uitprobeerde was Pomelo, een erg frisse, citrusachtige geur. Vooral de citrus valt me meteen op in het parfum, maar daarna komen ook de wat meer bloemige, zwaardere houtnoten door.

 • Topnoten
  Bloedappelsien, pompelmoes, citrus
 • Hartnoten
  Jasmijn, cederhout, meloen
 • Basisnoten
  Iris, vetiver, muskus

Grenade is een wat meer zoete en fruitige geur. Deze is een stuk minder subtiel, en ruikt erg stevig. Hij ruikt naar granaatappel en bessen, en lijkt me een fantastische zomergeur, die je ook in de winter dat warme gevoel geeft!

 • Topnoten
  Citrus
 • Hartnoten
  Zwarte bessen, granaatappel
 • Basisnoten
  Musk

De geuren gecombineerd zorgen voor een frisse, zoete geur. Pomelo-Grenade is een parfum met zowel frisse citrustoetsen, als zoete fruitnoten en zwoele basisnoten. Het leuke vind ik dat je helemaal zelf kan kiezen hoe zoet of hoe fris je het geurtje wil maken. Ik spray gewoon de geuren apart op mijn polsen en meng ze dan samen door mijn polsen over elkaar te wrijven.

Conclusie

Ik vind het een superleuk idee: je kan de parfums zowel apart dragen als mengen voor jouw perfecte geur. Van de twee geurtjes die ik heb geprobeerd vind ik Pomelo het fijnst: hij is heerlijk fris en licht. De combinatie van de twee geurtjes werkt ontzettend goed, ze blenden mooi samen tot een fris, zoet parfum. Ik kan niet wachten om ook alle andere varianten te ruiken en te combineren.

Heb jij al eens parfums gecombineerd?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.