Eerste Keer Skivakantie? 5 Tips!

Vorig jaar, februari 2016, ging ik voor het eerst op skivakantie. Ik hoorde iedereen zoveel goeds vertellen over zo’n sneeuwvakantie, en ik vond dat ik het eens gedaan moest hebben. Zelf had ik nog nooit eerder geskied of gesnowboard, en ik weet van mezelf goed dat ik niet zo’n held ben in dat soort dingen, dus ik was erg benieuwd naar mijn eerste skivakantie. Omdat die periode er weer aankomt, vond ik het een goed plan om vijf tips te delen, die ik heel belangrijk vond voor mijn eerste skivakantie. Lees snel verder. 

1. Ga eerst eens proberen

Ik had dus nooit eerder op de latten gestaan, en ik wist überhaupt niet eens of ik het wel leuk vond. Ik besloot dus om voordat ik de reis boekte eerst eens binnen te gaan proberen. Met een paar vrienden ging ik naar een overdekte piste om het gevoel eens te krijgen. Zoals ik had verwacht: ik was er ontzettend slecht in, maar ik vond het wel heel leuk! Ik kon dus met een gerust gevoel vertrekken.

2. Leen skikleding van vrienden

Skikleding is echt duur! Ik schrok van hoeveel ik zou moeten uitgeven om helemaal voorbereid op sneeuwvakantie te vertrekken, maar gelukkig wist ik dat een paar van mijn vriendinnen wel wat gear hadden liggen. Ik leende mijn volledige ski-outfit van een vriendin die dezelfde maat heeft als ik, en bespaarde zo heel wat geld.

3. Kies een mooie bestemming

Oké, skiën en snowboarden is tof, maar voor mij moet het ook wel iets meer zijn dan enkel dat. Wat me opviel op mijn eerste wintersportvakantie, was het uitzicht. Ik had nooit eerder zoiets gezien, en ik kon er oprecht van genieten om gewoon om me heen te kijken. Vorig jaar ging ik naar Frankrijk, maar ook een wintersport in Oostenrijk staat ongetwijfeld op mijn verlanglijstje. Ik heb al zoveel prachtige foto’s gezien, ik moét er gewoon heen.

4. Zonnebescherming

Ik weet dat ik dit al meer dan duizend keer heb gezegd: maar vergeet alsjeblieft je zonnebescherming niet. Zelf smeer ik me élke dag van het jaar in met factor 50, dus doe dat zeker als je op skivakantie bent. Door de witte sneeuw worden de UV-stralen gereflecteerd en verbrand je een stuk sneller. Smeer dus je gezicht, lippen, nek en eventueel handen goed in!

5. Doe rustig aan

Mijn laatste tip is om het vooral rustig aan te doen. Probeer te genieten van waar je bent, en het feit dat je dit kan doen. Ik ben zelf niet zo’n sportieve ziel, dus ik was elke dag meteen kapot, dus ik heb vooral geprobeerd om te genieten en te relaxen. Oh, en mispak je niet aan de liftjes! Ik heb kei veel hoogtevrees, dus dat was echt wel iets waar ik me overheen moest zetten. Maar eens je boven bent, is het zicht ongetwijfeld de moeite waard.

Ga jij dit jaar op wintersportvakantie?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.