Makeup Monday: Essie Gel Couture Holiday Collection

Yes, het is weer makeup maandag! Vandaag kies ik nog eens voor nagellak, want de Holiday Collection van Essie Gel Couture zag er zo veelbelovend uit dat ik niet kon wachten om ze te testen. Het thema is Parijse glamour, en de flesjes zagen er ontzettend veelbelovend uit. Vandaag probeer ik alle kleurtjes stuk voor stuk op mijn nagels uit, dus als jij ook zo benieuwd bent naar de swatches, lees dan snel verder!

De Holiday Collection bestaat uit zes kleurtjes, die best uiteenlopend zijn. De Gel Couture lakjes zijn speciaal ontwikkeld om je nagels een mooie, intense glans te geven, en om ultra lang te blijven zitten. Voor de Holiday Collection werd gekozen voor drie shimmer tinten, en drie crèmetinten. Er zitten zowel zachte als felle, en lichte als donkere kleuren bij, dus ik kan niet wachten om ze te swatchen!

  • Essie Gel Couture Holiday Collection, €14,90 per kleur

Jade to Measure

Ik begin met een hele mooie metallic nagellak. Jade To Measure is een glanzende, groene tint die me doet denken aan het schildje van een scarabee. Dit soort kleuren draagt mijn zus graag, en ik ben altijd zo gefascineerd door haar nagels als ze die op heeft!

Metallic lakjes lakken soms wat minder goed, omdat ze nogal snel streperig worden, maar da is niet het geval bij Jade to Measure. Hij dekt perfect in twee laagjes, geeft een prachtig metallic effect en van streepjes is er nagenoeg geen sprake.

Gold Standard

Ik hou van alles wat goud is, en Gold Standard stal dan ook al mijn hart toen ik het flesje nog maar zag. Het is een metallic gouden tint, met een fijne shimmer. Dit is een perfecte feestkleur, vind ik!

Ook Gold Standard lakt erg fijn, maar om een of andere reden kreeg ik een paar bubbeltjes op mijn nagels tijdens het drogen. Buiten dat is de nagellak wel erg mooi en elegant.

Diamond in the Cuff

Deze lak leek me in het flesje het mooist, want de kleur is zacht en poederig, en de shimmers zijn ultra fijn. Diamond in the Cuff is een witgouden kleurtje dat me erg aanspreekt!

Sorry dat het licht op deze foto anders is dan bij de andere foto’s, de zon gaat nogal snel onder rond deze tijd van het jaar!

Diamond in the Cuff is een stuk minder goud op mijn nagels dan in het flesje. Op mijn nagels is hij wat meer wit-roze, maar wel erg mooi. Opnieuw kreeg ik wel hier en daar een bubbeltje. Ik draag op de foto hierboven twee laagjes van de nagellak, en ik merk dat hij nog niet helemaal dekt. Deze is dus eerder wat transparant.

Rue de la Ruby

Rode nagellak voor de feestdagen? Yes, please! Rue de la Ruby is een prachtige rode crèmetint. Rode nagels kunnen zo ongelooflijk elegant zijn, dus ik ben heel bij dat Essie deze tint in de Holiday Collection heeft gestopt.

De foto is niet helemaal scherp, maar ik kan je verzekeren: hij is prachtig! Het is een perfecte rode tint, die een héél klein beetje een warme ondertoon heeft en je handen dus ook prachtig gaat opwarmen.

Graced in Garnet

Voor de mensen die eens iets anders willen, is Graced in Garnet een mooie optie. Het is een berry, paarsachtige tint die super stijlvol is.

Ik vind dat Graced in Garnet er op mijn nagels iets warmer uitziet dan in het flesje, en dat vind ik best fijn. Dit is een tint die een hele tijd mijn favoriete kleur was, en nu herinner ik me weer waarom dat zo was! Prachtig.

Amethyst Noir

We sluiten af met een donkerpaarse lak. De feestdagen – en de winter over het algemeen – zijn het ideale moment om een donker lakje te dragen. Meestal ben ik veel meer voor de lichte lakjes, maar heel soms kan ik een wat donkerder tintje zeker appreciëren.

Wauw, ik vind hem echt prachtig. Hij is bijna zwart, maar nét niet. Hij lakt perfect, dekt volledig in twee laagjes en laat een prachtige glans achter. Amethyst Noir is echt een heel mooi holiday lakje!

Conclusie

De Essie Gel Couture Holiday Collection is een erg uiteenlopende collectie met verschillende finishes. Er zit iets bij voor iedereen, maar als ik een favoriet moet aanduiden, denk ik dat ik ga voor Amethyst Noir – ondanks het feit dat ik zelf bijna altijd lichte lakjes op nagels draag. De nagellakjes lakken heel fijn, dekken mooi en blijven erg goed zitten. Ik heb Graced in Garnet een dag of 4 volledig chiploos kunnen dragen, en dat is zeker indrukwekkend voor mijn nagels!

De Essie Gel Couture Holiday Collection is verkrijgbaar vanaf begin december bij Planet Parfum.

Welk lakje uit de Essie Gel Couture Holiday Collection vind jij het mooist?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.