Een App Voor Audioboeken? Storytel!

Wat als je audioboeken gewoon op je smartphone zou kunnen luisteren? Voor de audioboek liefhebbers is daar nu een app voor: Storytel. Het werkt eigenlijk hetzelfde als Spotify, maar dan met audioboeken. Voor mij klonk het alleszins erg interessant, want ik hou ervan om audioboeken te luisteren. Ik probeerde Storytel zelf uit, en vandaag wil ik je vertellen wat ik ervan vind. Lees snel verder als jij ook zo’n boekenwurm bent! 

Het werkt eigenlijk heel gemakkelijk. Op de app kan je scrollen door duizenden boeken, alles wat je wil lezen zet je met één klik in je boekenkast en je kan beginnen luisteren. Aanvankelijk was ik bang dat ik niet genoeg keuze zou hebben, maar wauw: er zijn echt talloze genres waaruit je kan kiezen. Ik luister het allerliefst boeken met veel spanning, maar er zijn ook ontwikkelingsboeken waarmee je jezelf een nieuwe taal kan aanleren of aan mindfulness kan doen.

Ik luister mijn audiobooks het liefst met mijn hoofdtelefoon.

Hoe werkt het? Het is ontzettend simpel: met een abonnement, dat €9,99 per maand kost, kan je onbeperkt alle boeken luisteren die je maar wilt. Je kan je abonnement op elk moment opzeggen, en bovendien kan je je eerste maand luisteren voor maar €0,99 in plaats van €9,99. Bovendien kan je ook giftcards kopen voor 1, 3, 6 of 12 maanden luisteren. Een leuk cadeautje voor het eindejaar!

Mijn ervaring

Er is echt voor iedereen wat te vinden, en ik zie elke keer weer een nieuw boek waarvan ik denk: nou, dat moet ik in mijn virtuele boekenkast hebben. Het grote voordeel vind ik dat ik gewoon kan luisteren terwijl ik iets anders aan het doen ben. Als ik mijn makeup aan het doen ben, bijvoorbeeld, is het heerlijk om ondertussen te luisteren naar een spannend verhaal. Mijn lijst van boeken die ik nog wil lezen is nog behoorlijk lang, dus ik zal nog een tijdje blijven lezen!

EDIT

Ik las van veel mensen dat ze “liever zelf lezen”. Zelf lees ik ook ontzettend graag, en daarom vind ik Storytel net zo leuk. Audioboeken vervangen zeker niet mijn fysieke boeken, maar het is een superleuke aanvulling op mijn literatuur. Zelf lezen kan je gewoon niet op elk moment doen – denk aan: als je onderweg bent, in de auto zit, tijdens het opruimen – en op die momenten is Storytel mijn held!

Klik hier om Storytel uit te proberen!

Had jij al gehoord van Storytel?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

17 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.