Een App Voor Audioboeken? Storytel!

Wat als je audioboeken gewoon op je smartphone zou kunnen luisteren? Voor de audioboek liefhebbers is daar nu een app voor: Storytel. Het werkt eigenlijk hetzelfde als Spotify, maar dan met audioboeken. Voor mij klonk het alleszins erg interessant, want ik hou ervan om audioboeken te luisteren. Ik probeerde Storytel zelf uit, en vandaag wil ik je vertellen wat ik ervan vind. Lees snel verder als jij ook zo’n boekenwurm bent! 

Het werkt eigenlijk heel gemakkelijk. Op de app kan je scrollen door duizenden boeken, alles wat je wil lezen zet je met één klik in je boekenkast en je kan beginnen luisteren. Aanvankelijk was ik bang dat ik niet genoeg keuze zou hebben, maar wauw: er zijn echt talloze genres waaruit je kan kiezen. Ik luister het allerliefst boeken met veel spanning, maar er zijn ook ontwikkelingsboeken waarmee je jezelf een nieuwe taal kan aanleren of aan mindfulness kan doen.

Ik luister mijn audiobooks het liefst met mijn hoofdtelefoon.

Hoe werkt het? Het is ontzettend simpel: met een abonnement, dat €9,99 per maand kost, kan je onbeperkt alle boeken luisteren die je maar wilt. Je kan je abonnement op elk moment opzeggen, en bovendien kan je je eerste maand luisteren voor maar €0,99 in plaats van €9,99. Bovendien kan je ook giftcards kopen voor 1, 3, 6 of 12 maanden luisteren. Een leuk cadeautje voor het eindejaar!

Mijn ervaring

Er is echt voor iedereen wat te vinden, en ik zie elke keer weer een nieuw boek waarvan ik denk: nou, dat moet ik in mijn virtuele boekenkast hebben. Het grote voordeel vind ik dat ik gewoon kan luisteren terwijl ik iets anders aan het doen ben. Als ik mijn makeup aan het doen ben, bijvoorbeeld, is het heerlijk om ondertussen te luisteren naar een spannend verhaal. Mijn lijst van boeken die ik nog wil lezen is nog behoorlijk lang, dus ik zal nog een tijdje blijven lezen!

EDIT

Ik las van veel mensen dat ze “liever zelf lezen”. Zelf lees ik ook ontzettend graag, en daarom vind ik Storytel net zo leuk. Audioboeken vervangen zeker niet mijn fysieke boeken, maar het is een superleuke aanvulling op mijn literatuur. Zelf lezen kan je gewoon niet op elk moment doen – denk aan: als je onderweg bent, in de auto zit, tijdens het opruimen – en op die momenten is Storytel mijn held!

Klik hier om Storytel uit te proberen!

Had jij al gehoord van Storytel?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

17 Comments

 • Vera schreef:

  Zelf houdt ik liever van zelf lezen. Maar ik vind het ook wel leuk dat je zo altijd je ‘boek’ bij hebt en dus altijd even snel kan lezen.

 • Margo schreef:

  Ik heb nog nooit gehoord van Storytel maar het lijkt me wel super leuk. Ik lees heel graag maar sinds ik studeer heb ik er weinig tijd en ik krijg vanuit mijn studie al veel literatuur te verwerken. Hierdoor zit ik in mijn vrije tijd liever niet met mijn neus in de boeken. Een app met audioboeken lijkt me de perfecte oplossing.

  • Silke schreef:

   Exact hoe het bij mij is. Ik heb taal- en letterkunde gedaan en had gewoon geen seconde meer over om een boek te lezen dat ik niet las voor mijn opleiding. Daarom vind ik dit de perfecte aanvulling! =D

 • Evi schreef:

  Ik heb al wel eens van stortten gehoord. En ik wil heel graag eens een audioboek proberen. Ik ben een grote boekenliefhebber. Maar ik weet niet of audioboeken iets voor mij is. Maar ik wil het eens proberen. Maar ik weet niet goed of ik wel wil betalen om dit eens uit te proberen. Maar daar ga ik nog eens over nadenken.

 • Amy schreef:

  Klinkt als een fijn concept! Ik hou nog steeds het meest van een ‘vast’ boek maar ik wil het wel eens proberen!

 • Oh dit is wel een toffe uitvinding voor mensen die niet graag lezen. Persoonlijk doe ik dat wel graag.

  • Silke schreef:

   Zo zie ik het zelf helemaal niet. Ik lees zelf ontzettend graag, maar ik heb niet genoeg tijd om alles te lezen dat ik zelf wil omdat ik nog dingen moet doen. Door audioboeken te luisteren kan ik juist nog meer boeken lezen, terwijl ik in de auto zit of moet opruimen.

 • esther perfors schreef:

  Zag hem al een keer eerder voorbij komen vandaag. Lijkt me zeker een optie. Ik heb zo weinig tijd en energie maar dol op boeken, ga het eens nader bekijken!

 • priscilla schreef:

  Het probleem is dat ik niet naar iets kan luisteren als ik ergens echt mee bezig ben. En de reden waarom ik niet meer lees is omdat ik er bijna geen tijd meer voor heb. Voor mij zou dit dus niks zijn, haha. Wel een toffe uitvinding!

  • Silke schreef:

   Ik vind het allerfijnst om ’s avonds net voordat ik ga slapen een halfuurtje te luisteren. Ik word er super rustig van en kan me goed op het verhaal concentreren!

 • Nog nooit van gehoord, maar denk dat ik liever zelf lees 🙂

  • Silke schreef:

   Het is natuurlijk geen of-of kwestie. Ik lees graag een fysiek boek, maar kan er ook van genieten om eens een audioboek te luisteren.

 • Voor onderweg lijkt het me zeker iets, vooral voor mensen die wagenziek worden – zoals ik – wanneer ze lezen in de wagen! :p Op deze manier zou ik toch gewoon naar buiten kunnen kijken, en een boek ‘lezen’ zonder ziek te worden!

 • Ellen schreef:

  Dit lijkt mij een leuke app om in de auto op te zetten

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.