Zelf Bruiswater maken met Sodastream

Als ik moet kiezen tussen plat of bruiswater, kies ik meestal bruiswater, maar thuis drink ik eigenlijk altijd water van de kraan. Daarom wist ik het meteen: Sodastream is iets voor mij. Met de Sodastream kan je plat water veranderen in bruiswater, it’s like magic. Zalig, toch? Op die manier kan je water van de kraan, mét prik drinken. Ik probeerde de Sodastream uit, en vandaag vertel ik je over alle voor- en nadelen, en wat ik ervan vind. Lees snel verder! 

Dit is hij dan, de Sodastream Crystal Black. Wat ziet hij er stijlvol en futuristisch uit, he! Het is echt een mooi ding, vind ik, en als mensen binnen komen in mijn huis weten ze vaak niet meteen waar hij voor dient. Met veel trots leg ik het hen dan uit:

Met de Sodastream kan je plat water veranderen in bruiswater. Door de CO2 cilinder achteraan wordt er koolzuur toegevoegd aan je kraantjeswater, en zo heb je gewoon altijd bruiswater in huis.

Het was even zoeken, maar hij is eigenlijk echt wel gemakkelijk in gebruik. Door aan het middelste deel van de Sodastream te dragen gaat hij open, en kan je de fles erin zetten. Om een fles bruiswater te maken, volg je de volgende stappen:

 • Vul een Sodastream fles met kraantjeswater
 • Zet de fles in het Sodastream apparaat en sluit het apparaat
 • Druk twee tot vijf keer kort op de knop op het apparaat
 • Wacht twee seconden en open het apparaat
 • Haal je fles bruiswater uit het apparaat

Je kan er nadien ook nog een smaakje aan toevoegen, maar daar heb ik me voorlopig nog niet aan gewaagd. Ik vind het bruiswater op zich lekker genoeg!

Wat ik ook heel fijn vind, is dat de Sodastream flessen van glas zijn. Ik herinner me dat ze vroeger van plastic waren, en dat was heel moeilijk om schoon te maken, maar dat is bij deze flessen niet het geval. Bovendien zien de flessen er echt heel mooi uit! Ik hou van het design en de golfjes op de flessen.

Behalve dat bruiswater gewoon kei lekker is, zijn er nog een aantal voordelen die de Sodastream biedt. Ik zet ze even voor je op een rijtje:

 • Je hoeft nooit meer te sleuren met flessen bruiswater (zalig voor mij, want ik ben niet zo sterk…)
 • Je gaat er meer water door drinken (dat merk ik zelf ook heel erg! Twee liter is geen probleem meer)
 • Je produceert minder afval (want je verspilt geen plastic flessen meer, top!)
 • Het ziet er mooi uit!
 • Je kan smaakjes toevoegen om alle verschillende drankjes te maken die je maar wilt!
 • Met één CO2 cilinder kan je 60l bruiswater maken

Zijn er ook nadelen? Eigenlijk niet echt, je moet er enkel aan denken dat je na die zestig liter niet vergeet een nieuwe cilinder te gaan halen (dat is voor mij soms een probleem; ik heb niet zo’n goed geheugen).

Conclusie

Ik ben helemaal te spreken over de Sodastream! Dankzij het apparaat drink ik véél meer water, en dat is ontzettend goed voor mijn lichaam. Ik ben bovendien echt grote fan van de glazen flessen, want die zien er niet enkel super mooi uit, maar zijn ook heel gemakkelijk te reinigen. Ik zou écht niet meer zonder kunnen.

Heb jij al een Sodastream? Zou het iets voor jou zijn?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

 • Evi schreef:

  Wij hebben thuis zelf een sodastream en we gebruiken hem ook wel vaak. Ik drink zelf zowel plat als bruiswater. Maar we hebben eigenlijk nooit flessen water gekocht. Op een dag kwam mama met een sodastream thuis en dat vond ik wel leuk om te hebben. Want zo had ik mijn bruiswater toch.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.