Ecologische Haarverzorging: O’Right

We proberen allemaal onze ecologische voetafdruk te verkleinen, en iedereen doet dat op zijn eigen manier. O’Right wou ons daarbij helpen, door ecologisch verantwoorde haarverzorging te maken. De producten bevatten natuurlijke ingrediënten, en de verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar en bevatten zaadjes, zodat je ze kan planten. Ze hebben er goed over nagedacht, maar doen de producten ook hun werk? Ik vertel het je vandaag! Lees snel verder.

Ik probeerde de O’Right Goji Berry lijn uit, die je haar meer volume geeft. Ik ben van mening dat je nooit teveel volume hebt, dus laat dat volume maar komen!

De producten van O’Right zijn helemaal ecologisch verantwoord. Niet enkel de inhoud, maar ook de verpakkingen zijn goed voor het milieu. De producten bevatten tot 99% natuurlijke ingrediënten, en er zijn dus heel wat overbodige additieven uit gelaten, zoals hormonen, parabenen en kleurstoffen.

De verpakkingen zijn bovendien gerecycleerd, én recycleerbaar, en de shampoo flessen zijn uitgerust met een tree-in-the-bottle systeem: als je de lege shampoofles begraaft, is hij binnen een jaar volledig biologisch afgebroken, én groeien er nieuwe bomen! Ook de doosjes waar de producten in komen bevatten zaadjes die je kan planten, dat noemen ze de Floral Box, waarmee O’right ervoor zorgt dat voor elke boom die gebruikt wordt, een nieuwe geplant wordt.

De O’right Goji Berry Volumizing Shampoo is dus zo’n flesje waarmee je een boom kan planten. Uiteraard heb ik de shampoo eerst leeggemaakt. De shampoo ruikt heel lekker, en maakt mijn haar schoon zonder problemen. Ik had het even moeilijk met de fles te openen, maar gelukkig was mijn vriend er om me te redden!

Het risico met volumeproducten is dat ze je haar vaak nogal stroef maken, maar dat is niet het geval met deze O’Right Goji Berry Voluminizing Shampoo. Hij maakt mijn haar vrij glad, maar toch vol.

Ik gebruikte ook de Goji Berry Volumizing Conditioner, die ik door mijn lengtes verdeel en even laat intrekken. De conditioner maakt mijn haar zo glad en zacht, heerlijk!

Wist je trouwens dat de dop van de flessen gemaakt is van bamboe? Bamboe staat erom bekend om heel snel te groeien, meer CO2 te absorberen en O2 te produceren. Nog een pluspunt!

Dit is de Goji Berry Scalp Spray, die je haar versterkt en volume geeft. Je brengt hem aan op je hoofdhuid, zodat hij je hoofdhuid kan verzorgen én de haarbasis verstevigt.

Ik merkte dat de spray gemakkelijk is om aan te brengen, en nogal fris en muntig ruikt. Om een of andere reden voelt mijn hoofdhuid na een paar minuten ook tintelend aan, dat komt misschien door de ginseng.

Ik gebruikte ook de Volumizing Hair Cream, een crème die je op vochtig haar aanbrengt voordat je het gaat drogen. De crème geeft je haar extra veel volume, en zorgt voor een zachte fixatie, terwijl hij ook je haar verzorgt. Dit vind ik het leukste product uit de lijn, het doet echt veel voor mijn haar. Ik hou ervan om producten te gebruiken om mijn haar te stylen, en het feit dat deze tegelijkertijd ook voor mijn lokken zorgt, is mooi meegenomen!

Conclusie

Ik was al op de hoogte van de groene initiatieven die O’Right neemt, dus ik was meteen heel enthousiast over de producten, zelfs al voordat ik ze had geprobeerd. Gelukkig is ook de inhoud om over naar huis te schrijven. De shampoo reinigt mijn haar goed, de conditioner maakt mijn haar glad en zacht en beide geven mijn haar het nodige volume zonder een stroef gevoel te geven. De Scalp Spray voeg ik met plezier toe aan mijn haarroutine, en de Hair Cream vind ik nog het allerfijnst: hij geeft mijn haar volume én verzorgt het tegelijkertijd. Wat wil een mens nog meer?

Klik hier om meer te weten te komen over O’Right Haircare.

Ben jij ook zo onder de indruk van dit ecologisch verantwoorde merk?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.