Mijn Behandeling Bij Carpe Clinic

Het is ongeveer een maand geleden sinds ik mijn eerste bezoek bracht aan Carpe Clinic a.k.a. “De Botoxkliniek”. Jullie weten misschien al – of misschien nog niet – dat ik in het verleden heel veel huid-struggles heb gehad, dus huidverzorging is voor mij ontzettend belangrijk. Thuis verzorg ik mijn gezicht heel goed, maar ik wou toch eens horen wat Carpe voor mij kon betekenen. Vandaag wil ik je graag alles vertellen over mijn bezoek aan Carpe Clinic, en het resultaat. Lees snel verder!

Mijn Carpe-avontuur begon met een uitgebreide huidanalyse. Ik ging op bezoek, en met een toestel werd mijn huid gemeten op de volgende punten:

  • de graad van huidveroudering
  • de graad van pigmentverschuiving
  • het zonnetype

Over het algemeen was mijn resultaat vrij goed, ik ben nog vrij jong dus van huidveroudering en pigmentverschuivingen is nog niet echt sprake. Maar ik heb wel een vrij vette huid, en last van onzuiverheden. Daarom werd mij de peeling met fruitzuren aangeraden, met een LED-behandeling erbij.

Dit is hoe mijn huid eruitzag voor de behandeling. Mijn huid is vrij vet en ik heb last van onzuiverheden, en mijn poriën zijn niet heel erg fijn. Ik was dus heel benieuwd wat de peeling met fruitzuren voor mij zou kunnen betekenen.

Ik maakte dus een afspraak en enkele dagen later lag ik op de behandelingstafel. Hierboven zie ik er nog heel blij en onbezorgd uit, en zit mijn make-up nog op mijn gezicht.

Mijn huid werd grondig gereinigd, de make-up werd weggehaald en mijn huid werd helemaal klaargemaakt voor de peeling.

Voor mij werd de peeling met fruitzuren aangeraden, dat is een chemische peeling van het eerste niveau, en dus een erg zachte peeling. Hij werd in twee stappen op mijn gezicht aangebracht, en het gevoel op mijn huid was erg pittig.

Op de foto hierboven werd de tweede stap van de peeling op mijn huid aangebracht, en hoewel die maar een paar seconden moest inwerken, moest ik even op mijn tanden bijten. De peeling voelt vrij tintelend tot zelfs branderig op de huid, maar het is zeker vol te houden. Op de foto hierboven zie je aan mijn gezicht dat het toch niet het fijnste gevoel is, haha! Het moment dat de peeling wordt verwijderd voelt héérlijk, en nadien voelde ik niets meer, maar was mijn huid wel wat rood.

Na mijn peeling ging mijn behandeling verder onder een LED-lamp. De LED-behandeling zorgt voor een goede doorbloeding van de huid, en kalmeerde mijn huid ook. Ik bleef zo’n 15 minuten onder de lamp liggen – en, ja: dat was lekker warm! Echt een momentje genieten – en nadien was mijn huid een héél stuk minder rood.

Toen ik buitenkwam voelde mijn huid een beetje trekkerig aan, en ik had ook de waarschuwing gekregen dat mijn huid een beetje zou kunnen vervellen. Spannend!

De dag na mijn behandeling was mijn huid niet meer rood, en toen ik in de spiegel keek was ik erg onder de indruk. Mijn huid was smooth en glowy, nog nooit is mijn huid zo glad geweest. Oké, de paar seconden doorzetten waren het toch waard geweest.

Als thuisverzorging, raadden ze me bij Carpe aan om de producten van Ikari te gebruiken. Ik ging dus na mijn behandeling even langs bij Ikari en verzorgde mijn huid thuis elke dag flink met die producten. Als jullie daarin geïnteresseerd zijn, zie je binnenkort een review over de producten op mijn blog.

Het is ondertussen ongeveer een maand geleden sinds ik de peeling met fruitzuren en de LED-behandeling liet doen bij Carpe. En nog steeds ben ik helemaal blij met mijn huid. Nu en dan heb ik nog een puistje, maar daar zit ik helemaal niet mee in. Mijn huidstructuur is veel fijner, en ik heb ook een glow die van binnenuit lijkt te komen. En dat zelfs zonder highlighter!

Je kan de peeling één keer laten doen, maar je kan ook na drie weken terug gaan om het effect nog te vergroten. Ik denk dat ik nog wel eens terug ga, al ben ik nog steeds heel blij met hoe mijn huid eruit ziet!

De chemische peeling met fruitzuren kost €80 en de LED-behandeling kost €60. Je kan de peeling uiteraard ook zonder de LED-behandeling kiezen. Voor meer informatie, bezoek de website van Carpe Clinic. Voel je vrij om mij je vragen ook te sturen, ik beantwoord ze met plezier!

Heb jij al eens een peeling laten doen?

Dit artikel bevat een dienst die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

11 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.